آبله مرغان :آبله مرغان،۱ بیماری عفونی خفیف و زیاد واگیر دار میباشد. این بیماری که در کودکان شایعتر میباشد، در پی عفونت اولیه ویروس واریسلا زوستر درست کردن میشود. آبله مرغان منجر به درست کردن بثورات پوستی و تاولهای کوچک و خارش دار شده که در نهایت، پوسته پوسته میشوند. این تاولها معمولا از قفسه سینه، پشت و گونه شروع میشوند.بعدا به پوست سایر اندامها گسترش می یابند.
ابله مرغان چند روز طول میکشد
طول دوره بیماری آبله مرغان از لحاظ بروز علائم و عوارض به چند مرحله تقسیم می شود ، بنابراین برای هر ۱ از عوارض این بیماری داروها و درمانهایی قابل استفاده است تا مشکلات ناشی از بیماری به حداقل ممکن کاهش یابد .
منشاء آبله مرغان ویروسی است ، بنابراین هر چقدر سیستم ایمنی بدن قویتر و بهتر عمل بکند ، دوره بیماری کوتاهتر خواهد بود . ویروس برای فعالیت نیاز به محیط متناسب خود دارد ، پس اگر با تدابیر درست ، عوارض بیماری به حداقل برسد خواه ناخواه به دفع منشاء بیماری هم یاری قابل توجهی می شود .
عوارض و علائم شایعتر آبله مرغان و درمان متناسب آنان :
تب : نبایستی اجازه بدهید تب ادامه دار شود ، داروهای تب بر رایج و یا دمنوش بعضی گیاهان مثل شیرخشت ( نوعی صمغ گیاهی ) جهت کنترل تب متناسب هستند که طبیعتا مناسب با سن و شرایط مریض ، مقدار مصرف آنان تعیین می شود .
التهاب مجاری تنفسی و سرفه : اختلال در مجاری تنفسی خود منشاء مشکلات بیشماری در بدن می شود پس ضروری میباشد در گونه لزوم حسب وضعیت مریض از داروهای بهبود دهنده مجاری تنفسی استفاده شود تا نیاز لحظه به لحظه بدن که تنفس است به سهولت انجام شود ، بدین منظور استفاده از مقطر پارس ۱۱ با مقدار مناسب وزن مریض و رعایت پرهیزات ، متناسب میباشد .
تغییرات در خلق و خو : فراهم نمودن محیط آهسته و بدون تنش میتواند این عارضه را تا حد زیادی کاهش دهد گرچه این عارضه خودش حاصل سایر عارضه هاست ، ولی در هر گونه آرامش محیط در بهبود آن زیاد موثر میباشد .
بثورات پوستی : روغن تراپی با استفاده از روغنهای ضد التهاب مثل روغن بنفشه کوهی میتواند بثورات پوستی ملتهب و خارش پوست را بهبود دهد ولی بدیهی میباشد میبایست روغن اصل و با کیفیت باشد و نکته ها بهداشتی حین مصرف رعایت شود .
بی اشتهایی : کنترل وضعیت سلامت دستگاه گوارش و رفع مشکلات آن ، تاثیرات به سزایی در کاهش عوارض بیماری و تسریع بهبود بیماری دارد ، بنابراین در گونه لزوم میبایست به تقویت دستگاه گوارش هم توجه شود که در این خصوص مقطر سایکودایجست کاربرد دارد .
انتقال ابله مرغان تا چند روز است؟
دوره نهفتگی آن، ۱۰تا۲۱ روز است و پس از آن، بثورات ظاهر میشوند. انتقال این بیماری به سایر افراد، از یک تا۲ روز قبل از ظاهر شدن بثورات در فرد مبتلاتازمانی که پایان ضایعات پوسته پوسته شوند ،امکان پذیر میباشد.انتقال ویروس از راه تماس با تاول های فرد مریض و استنشاق هوایی که از راه عطسه یا سرفه ی فرد مریض آلوده شده باشد ،گونه میگیرد.
کسی که ابله مرغان گرفته بازم میگیرد؟
ابتلای مجدد به آبله مرغان زیاد نادر استدر عین حالا این امکان وجود دارد که کسی که ۱ بار مبتلا به ابله مرغان شده باز هم مبتلا شود
چطور بفهمیم که ابله مرغان گرفته ایم؟
نشانه های آبله مرغان در کودکان، خفیف بوده ولی در بزرگسالان شدید میباشد.این نشانه ها شامل:
خارش سطحی پس از ۱ روز
سردرد
حالت تهوع
احساس خستگی مفرط
طب
درد شکمی یا احساس ناخوشی عمومی بدن که ۱ تا ۲ روز طول می کشد
بثورات پوستی که کم و بیشتر در هر جای بدن می توانند به وجود بیایند
در بزرگسالان یکسری نشانه همچون آنفولانزا هم وجود دارد
چه چیزهایی برای آبله مرغان پسندیده است؟
رژیم غذایی متناسب در دوران آبله مرغان :
طی دوران عفونت و بعد از آن، میبایست ۱ رژیم غذایی سالم را دنبال نمایید.رژیم غذایی که حاوی مقدار زیادی مایعات میباشد و هم چنین میوه و سبزیجات سرشار از آنتی اکسیدان ها، ویتامین ها، مواد معدنی و سایر مواد شیمیایی هستند که سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و با عفونت مبارزه میکند.
میبایست های غذایی در ابله مرغان :
میتوانید غذا های ذیل را در رژیم غذایی خود جای بدهید.
سوپ هویج و گشنیز
ماهی
ماست
انبه، زرد آلو، پاپایا، آلبالو، انجیر، آناناس، سیب و گلابی
سبزیجات غنی از ویتامینc از جمله کلم پیچ، کلم بروکلی، فلفل دلمه ای، شاهی و اسفناج
گوشت گاو و بره، مرغ و گوشت بوقلمون
قارچ شیتاکه
نبایستی های غذایی ابله مرغان:
در گونه ابتلا به آبله مرغان، از خوردن مواد غذایی ذیل پرهیز نمایید
-مغز ها
-غلات سبوس دار
-انگور، بلک بری، بلوبری،پرتقال و گریپ فروت
شکلات
-نوشیدنی های کافئین دار همچون قهوه و چای
-مواد غذایی شور چون منجر به کم آبی بدن میشود
-ذا های تند و غذا هایی که حاوی چربی زیادی هستند
شکل جوشهای ابله مرغان ؟
جوش های آبله مرغان با برمدگی های کوچک بروز میکند که با خارش فراوان همراه میباشد.این دانه ها بصورت تاول در می آیند و زمینه ی آن ها صورتی میشود و در نهایت به پوست های خشک و قهوه ای تبدیل میشود.قابلیت انتقال ویروس از ۲ روز پیش از آغاز ضایعات تا ۵ روز پس از آن میباشد و اگر ضایعات بسته شود دیگر قابلیت انتقال ندارد.
ابله مرغان در بزرگسالان ( زونا ) ؟
علائم آبله مرغان در بزرگسالان شدید تر از کودکان میباشد.
علائمی شبیه آنفولانزا همچون تب، خستگی، از دست دادن اشتها ، بدن درد و سر درد.این علائم معمولا ۱ یا دئ رئز پیش از ظاهر شدن بثورات آغاز میشوند.لکه های قرمز روی گونه و سینه ظاهر شده و عاقبت در کل بدن پخش میشود. این لکه های قرمز به تاول هایی پر هز مایع خارش دار تبدیل میشوند.تاول ها ترشح دارند، زخم میشوند، بثورات پوستی درست کردن می کنند و بهبود می یابند.
علائم زونا
علائم بیرونی زونا زیاد شبیه به آبله مرغان میباشد. ولی برخلاف بثورات آبله مرغان که می تواند در قسمت های مختلف بدن رخ دهد، زونا معمولا بر روی ۱ ناحیه از بدن اثر می گذارد.تاول های زونا بیش در قسمت تحتانی بدن دیده میشوند همچون دور کمر. بثورات زونا هم امکان دارد در ۱ طرف گونه ظاهر شود.اگر این اتفاق بیفتد میبایست فورا به دکتر مراجعه نمایید.
زونا به مسیر عصبی می رسد و سبب درد و احساسات عجیب میشود. خارش و حساسیت به لمس هم از علائم آبله مرغان در بزرگسالان میباشد که درمان این درد بدون دارو های تجویزی دشوار میباشد.
درمان خانگی ابله مرغان ؟
برای درمان آبله مرغان راهکاری جز استراحت وجود ندارد. برای کنترل علائمی چون خارش و تب چند راهکار وجود دارد.
-حمام خنک : اضافه نمودن جو دوسر کلوئیدی و جوش شیرین به تسکین علائم یاری میکند.
-دارو های کاهش درد بدون نسخه : دارو هایی همچون استامینوفن برای کاهش تب یا درد های بدن یاری کننده هستند.
-به کودک مبتلا به آبله مرغان آسپرین ندهید زیرا خطر ابتلا به سندرم ریه را زیاد شدن میدهد.
-لوسیون کالامین” از آن میتوانید روی جوش های خارش دار استفاده نمایید.
-پوشیدن لباس های نخی و نازک.
-با توجه به طب سنتی استعمال برخی از مواد روی پوست سبب کاهش خارش میشود. از جمله عسل،آلوئه ورا، روغن های گیاهی
بر اساس برخی تجارب در طب سنتی دود عنبر نسا نیزبرای بهبود التهابات پوستی ناشی از زونا مفید میباشد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.