آزمایشات لازم برای خانم های باردار : تصمیم به بارداری و در پی آن اقدام برای بارداری و فرزند دار شدن یکی از لذت های بزرگ زندگی برای خانواده و مخصوصاً مادر میباشد. این تصمیم مهم چالشهای زیادی را برای مادر به همراه دارد، اینکه مادر چه زمانی آمادگی ضروری را برای باردار شدن دارد و هم چنین پس از باردار شدن چه نوع مراقبت های پرستاری در منزل انجام می گیرد .
پیگیری های ضروری در جهت سلامت مادر و سلامت جنین همه و همه راههایی میباشد که ۱ مادر از مرحله تصمیم به بارداری تا تولد نوزادش و حتی بعد از زایمان میبایست طی بکند.از این رو مادران ضروری میباشد پیش از اقدام به بارداری یکسری چکاپ ها و آزمایشات ضروری را جهت آمادگی بدن و سلامت خود و هم وقت متناسب برای اقدام به اینکار را انجام بدهند.
در این وقت دکتر شما را مورد معاینه قرار میدهد و چکاپ هایی را برای شما می نویسد. این چکاپ ها به مادر این اطمینان را میدهد که آیا مادر از پیشنهاد جسمی و یا بیماریهایی همچون دیابت، فشار خون و یا اضافه وزن شرایط متناسب برای بارداری را دارد ؟ یا خیر ؟ اگر مادر پیش از بارداری سقط جنین کرده باشد یا نوزاد مرده به دنیا آورده باشد میبایست همه این موارد مورد بررسی قرار بگیرد تا خدایی نکرده مشکلی قبل نیاید .
آشنایی با آزمایشات لازم برای خانم های باردار
فهرست مطالب
چکاپ های مادر پیش از بارداری
چکاپ های مادر در وقت بارداری
آزمایش های مربوط به ۳ ماهه ابتدا بارداری
آزمایشات چکاپ ۳ ماهه دوم بارداری
آزمایشات و چکاپ های ۳ ماهه سوم بارداری
چکاپ های مادر پیش از بارداری
۱- در وقت پیش از بارداری مادر با مراجعه به دکتر میزان اسید فولیک او مورد بررسی قرار میگیرد. اسید فولیک مانع نقص در نوزاد میشود. هم چنین بیماری مادر وزن و فشار خون و قند خون او مورد بررسی قرار میگیرد. داروهایی که مادر پیش از بارداری مصرف میکند، میبایست بررسی شود، مصرف دخانیات در مادر بوسیله دکتر بررسی میشود و اگر دکتر ضروری بداند مادر میبایست آنان را ترک بکند بکند.
۲- دکتر برای مادر آزمایشاتی را تجویز میکند که مربوط به معاینه لگن مادر، معاینه شرایط جسمی و بدنی مادر و هم چنین آزمایشات مربوط به پاپ اسمیر و یکسری آزمایش خون میباشد .اگر والدین از پیشنهاد وراثتی هم نگران باشند می توانند پیش از اقدام به بارداری ۱ سری آزمایش در این زمینه انجام بدهند که از سلامت به دنیا آمدن نوزاد خود مطمئن شوند.
چکاپ های مادر در وقت بارداری
۱- آزمایش چکاپ بارداری مربوط به ۳ ماهه ابتدا بارداری
۲- آزمایش چکاپ بارداری مربوط به ۳ ماهه دوم بارداری
۳- آزمایش چکاپ بارداری مربوط به ۳ ماه سوم بارداری
۱- آزمایش خون
آزمایش خون نخستین آزمایشی میباشد که دکتر از شما میگیرد در این آزمایش نوع گروه خون شما ، تعداد سلولهای خونی و میزان ایمن بودن بدن شما در برابر سرخجه و سایر بیماریهای ویروسی مورد بررسی قرار میگیرد.
۲- آزمایش هپاتیت ب
از آنجایی که مشکلات مربوط به کبد معمولاً خاموش هستند و علائم و نشانه خاصی ندارند دکتر جهت اطمینان از این که مادر ناقل بیماری کبد نباشد و آن را به نوزاد منتقل نکند اقدام به آزمایش برای هپاتیت میکند.(آزمایشات لازم برای خانم های باردار)
۳- آزمایش میزان قند خون مادر
این آزمایش جهت بررسی میزان قند خون مادر میباشد که معمولاً بصورت ناشتا انجام میشود و این آزمایش به خصوص برای مادرانی که سابقه دیابت خانوادگی دارند ضروری میباشد. اگر قند خون بین ۹۳ و ۱۲۵ باشد مشکلی برای مادر وجود ندارد هم چنین آزمایش تحمل گلوکز را هم دکتر در این مرحله انجام میدهد. این آزمایش به جهت میزان تحمل بدن برای سوخت و ساز میباشد.
۴- آزمایش ادرار
این آزمایش جهت تشخیص بیماریهای عفونت ادراری میباشد.
۵- آزمایش تیروئید
از آنجایی که جنین از ید بدن مادر استفاده میکند و خود مادر هم در این دوران امکان دارد دفع ید داشته باشد از این رو این آزمایش برای مادر ضروری میباشد زیرا مادر امکان دارد دچار کم کاری تیروئید باشد و آن را به فرزند خود انتقال دهد.
۶- آزمایش های غربالگری
این آزمایشات مربوط به نقص های ژنتیکی میباشد که در صورتی که جنین مشکل کروموزومی داشته باشد زود تشخیص داده میشود و اقدامات ضروری برای او انجام میشود.
آزمایشات چکاپ ۳ ماهه دوم بارداری
۱_ آزمایش آمنیوسنتز
این آزمایش ها برای بررسی بیش مشکلات کروموزومی تجویز میشود که دکتر با نمونه برداری از آب درون کیسه آب و آزمایش آن به این اختلالات در گونه کرد پی میبرد.
۲_ آزمایش غربالگری
این آزمایشات که شامل آزمایش خون و هم چنین سونوگرافی میباشد هم ،مربوط به مشکلات و بیماریهای ژنتیکی میباشد که در هفته چهاردهم تا شانزدهم انجام میشود.
آزمایشات و چکاپ های ۳ ماهه سوم بارداری
۱_ آزمایش کومپس غیر مستقیم
تقریباً در هفته ۳۰ بارداری دکتر با انجام آزمایش هایی میزان عفونت های ادراری و کم خونی شما را مورد بررسی قرار میدهد در صورتی که گروه خونی شما Rh منفی باشد و همسر شما Rh مثبت در این صورت دکتر این تست کمپوست را برای شما انجام میدهد.(آزمایشات لازم برای خانم های باردار)
۲- آزمایش غربالگری استر پتوکوک
این تست مربوط به گروههای خونی B میباشد و برای بررسی عفونت های باکتریایی در آنان میباشد این عفونت ها باعث عقب ماندگی های ذهنی و مشکل بینایی و شنوایی در نوزادان می شود .مادرانی که نتیجه این آزمایش آنان مثبت باشد با تجویز دکتر برای دفع عفونت ها آنتی بیوتیک مصرف می کنند. ۳ آزمایش مربوط به انعقاد خون این آزمایش را مادر در روزهای پایانی بارداری میبایست انجام دهد همانطور که از اسمش پیداست برای بررسی انعقاد خون مادر است .
کلام انتها
همان طور که می دانیم آزمایشات و چکاپ های پیش از بارداری و خصوصاً چکاپ های بعد از بارداری از اهمیت خاصی برخوردار هستند. شاید خیلی از مادران به علت سهل انگاری و یا قیمت های پزشکی اقدام به انجام دادن آنان نکنند، ولی همه اینها فقط در جهت سلامت نوزاد و مادر میباشد و این که خدای نکرده مادر صاحب فرزندی با مشکلات جسمی یا ذهنی و معلولیت خاص
مطالب مرتبط :
مشاوره آنلاین از چه طریقی صورت می گیره؟
بازم درمورد این موضع مطلب بزارین