تقویت زنان سالمند : روند پیری و بروز برخی مشکلات و فرسودگی جسمی از مشکلات اصلی سالمندان میباشد که در گونه عدم تغذیه درست و سالم ، رفته رفته با ضعف و ناتوانی جسمی بیش روبهرو میشوند و در برخی مواقع این ناتوانی سبب کاهش عملکرد درست سیستم ایمنی بدن میشود و بیماری های بیشماری برای نفر پدید می آید در این مقاله میخواهیم چگونگی تقویت زنان سالمند را بررسی کنیم .
هدف از درست کردن این مقاله که با یاری و همکاری کارشناسانٍ خدمات پرستاری در منزل” تهیه شده این میباشد که سالمندان و کسانی که خدمات پرستاری در منزل برای سالمندان عزیز ارائه می بدهند بتوانند با در پیشنهاد گرفتن نکته ها مهم که در ادامه به آنان اشاره میکنیم ، به تقویت زنان سالمند یاری شایانی کنند . نظر میشود تا انتها ما راه همراه نمایید.
ضرورت و اهمیت تقویت زنان سالمند
از آن جا که زنان در جامعه نقش های بیشماری را ایفا می کنند و بدن آنان از پیشنهاد فیزیولوژیکی متحمل فشارهای زیادی همچون دوران قاعدگی و دوران بارداری و شیردهی بوده ؛ در نتیجه امکان دارد مواد مغذی در بدن آن ها کاهش یافته باشد و این کمبود سبب صدمه رسیدن به نواحی مختلف بدن آنان از جمله قلب ، ریه ، کبد ،کلیه ، رحم و غیره شده باشد. لذا برای جلوگیری از بروز مشکلات جدی تر ، تقویت زنان سالمند زیاد لازم میباشد.
تقویت زنان سالمند با یاری طب سنتی
از آن جا که طب سنتی ریشه ای دیرینه در طب کشور ما دارد ؛ محققان و پزشکان این عرصه برخی مواد غذایی و گیاهان دارویی را بمنظور تقویت قوای جسمی و ذهنی و حتی جنسی افراد معرفی کرده اند که در این جا به برخی از این مواد اشاره میکنیم که زیاد مفید و مغذی هستند .
انواع غلات و حبوبات
انواع مرکبات همچون لیمو و پرتقال
اسفناج
سیب
گلابی
کاهو ورق بلند
گردو و بادام
سبزیجات با ورق سبز
چغندر
شلغم
دانه های سویا و ذرت
انواع خشکبار همچون برگه زردآلو و انجیر خشک و مویز
توصیه های ضروری جهت تقویت زنان سالمند
در ادامه مبحث مراقبت های پرستاری از سالمندان در جهت تقویت سالمندان خانم ، کارشناسان بخش سلامت مرکز پرستاری آتیه پرستاران سلامت توصیه هایی مفیدی را برای مراقبین و اطرافیان سالمند ارائه داده اند که این توصیه ها شامل:
رژیم غذایی خود را بر پایه مواد غذایی مفید و مغذی، خصوصاً سبزیجات و میوههای تازه طرح ریزی نمایید تا انواع مواد معدنی و آب کافی را به بدن خود برسانید .
مصرف نمک و شکر را تا حد امکان کاهش دهید؛ خصوصا در کسانی که اضافه وزن دارند و یا با فشار خون بالا دست به گریبانند .از غذاهایی با طبع معتدل بیش استفاده نمایید .
فعالیتهای جسمی و بدنی را در برنامه روزانه خود بگنجانید و از حرکات ورزشی متناسب به خصوص در یوگا استفاده نمایید تا بدنی مقاوم تر داشته باشید و اشتها به غذا را از دست ندهید .از تنش های عصبی و محیط های استرس زا دوری نمایید زیرا تاثیر زیادی بر روی روح و روان شما میگذارد که سبب کاهش اشتها و در نتیجه تغذیه ناصحیح میشود.
چگونگی کیفیت غذاها
غذاهای خود را ساده و کم حجم میل نمایید .
درست کردن تنوع غذایی و متعادل زیاد لازم میباشد .
مصرف مایعات را زیاد شدن بدهید و از کمبود آب بدن جلوگیری کنید .
از منابع با کیفیت پروتئین استفاده نمایید گوشت ماهی و مرغ و گوشت های قرمز کم چرب و هم چنین سفیده تخم مرغ و فرآورده های لبنی کم چرب ، مهم ترین منابع با کیفیت پروتئین هستند و هم چنین پروتئین های گیاهی همچون سویا و نخود فرنگی برای تقویت زنان سالمند زیاد متناسب میباشد .
خانواده غلات و حبوبات را در اکثر وعده های غذایی خود بگنجانید زیرا منابع پسندیده اسیدهای آمینه مورد نیاز بدن هستند .
دریافت ویتامین ها
از جذب کلسیم و ویتامین D در بدن اطمینان حاصل نمایید و در گونه کمبود آن ها در بدن از مکمل های دارویی و غذاهای حاوی این مواد ، حداکثر استفاده را بنمایید و تلاش نمایید روزانه حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه حتماً از نور مستقیم آفتاب و ویتامین D موجود در آن بهره ببرید .
به میزان ویتامینهای خانواده Bخصوصا B6 وB12 و هم چنین آهن بدن توجه ویژه داشته باشید . زنان سالمند به دلایل متنوع امکان دارد دچار فقر آهن شده باشند و بدن آنان شدیداً به این ماده نیاز داشته باشد .
از آن جا که با بالا رفتن سن و مصرف مکمل ها همچون آهن و کلسیم ممکن است جذب روی در افراد سالمند با مشکل و اختلال همراه شود لذا مصرف مکمل روی هم از دیگر ضروریات ، جهت تقویت زنان سالمند به شمار می رود .
برای داشتن عضلات قوی و تقویت آن ها علاوه بر مصرف پروتئینها ، عنصر منیزیم نیز ضروری و لازم میباشد که در انواع ادویه ها و دانه های سویا و ذرت و هم چنین اسفناج و جگر موجود میباشد .
پرهیز از مصرف غذاهای آماده و فست فودی ؛
زیرا مانع رسیدن مواد مغذی مفید بوسیله غذاهای سالم خواهند شد .
توجه به دریافت میزان فیبر بالا در این دوره سنی زیاد حائز اهمیت میباشد و سبب سلامت و تقویت سیستم گوارشی فرد میشود و حرکات روده را تنظیم میکند و از بروز انواع مشکلات گوارشی هم جلوگیری خواهد نمود .
در گونه امکان تلاش نمایید میوه ها و سبزیجات سبز و پهن ورق را بصورت خام مصرف نمایید زیرا حرارت دیدن این مواد سبب از بین رفتن برخی ویتامین ها و آنزیم های موجود در آن ها میشود .
پرهیز از مصرف مواد گازدار و کافئین دار
از بیسکویت سبوس دار میتوانید به عنوان ۱ میان وعده مقوی استفاده کنید و شیرینی جات را حذف کنید .
از کره بادام زمینی به جای کره های دیگر استفاده کنید .
تلاش نمایید غذاهای خود را بصورت آبکی و یا سوپی تهیه کنید .
غذاها و مواد فرآوری شده را کنار بگذارید .
در آخر میتوان افزود برای داشتن ۱ رژیم غذایی سالم هیچ زمانی دیر نیست و حتی در سنین سالمندی هم زیاد پرفایده خواهد بود و برای دریافت ۱ برنامه غذایی کامل و مغذی جهت تقویت زنان سالمند میتوانید به دکتر تغذیه مراجعه کنید .
چرا اینقد کم؟
مطلب خوبی بود
با اجازتون بازنشر شد
شما همیشه امیدوارم کننده صحبت می کنید و این خیلی خوبه