راهکارهایی برای کمک به تمرکز کودکان

راهکارهایی برای کمک به تمرکز کودکان :‌ تمرکز همچون ماهیچه ای می‌باشد که برای تقویت نیاز به ورزش منظم دارد.

بعضی از کودکان طبیعتا در این زمینه از کودکان دیگر قوی تر هستند ولی می‌توان این مهارت را با استفاده از یک سری تمرینات خاص بهبود بخشید.

تمرکز یک مهارت زیاد مهم جهت یادگیری کودکان در مدارس می‌باشد زیرا در مدرسه لازم می‌باشد که کودک بتواند به مدت طولانی تمرکز بکند.

روش هایی برای کمک به تمرکز کودک

هنگامی هم که بزرگتر می شوند بعد از مدرسه هم فعالیتهایی را انجام میدهند که نیاز به تمرکز دارد.بیش کودکان قادرند روی فعالیتهایی که برایشان لذت بخش و سرگرم کننده می‌باشد تمرکز کنند و تمرکز آنان روی کارهای کسل کننده کمی دشوار می‌باشد.

با این حالا توجه به این توانایی در کودکان و تلاش در حفظ آن ازمهم‌ترین وظایف والدین به شمار میرود.زیرا تمرکز باعث یادگیری بهتر کودک و در نتیجه پیشرفت و اعتماد به نفس او می‌شود.

تمرکز شبیه به ذهنیت می‌باشد و به تازگی در بحث پرستاری از کودک مورد توجه قرار گرفته می‌باشد.ذهنیت توانایی توجه به یک چیز در لحظه می‌باشد و فواید متعددی از جمله کنترل استرس و توجه بکار را به دنبال دارد.

راهکارهایی برای کمک به تمرکز کودکان

نکته هایی برای یاری به کودکان در درست کردن و بهبود تمرکز

۱- وقت مشخصی را برای فرزندان خود برای تمرکز روی یک کار خاص تنظیم نمایید

کودکان بین ۴ تا ۵ سال اغلب می توانند ۵ تا ۲۰ دقیقه روی کاری تمرکز کنند و این وقت بستگی به نوع فعالیت دارد که برای کودک لذت بخش یا خسته کننده می‌باشد.

۲- در یک وقت یک کار را انجام بدهند

والدین امکان دارد انجام دادن چند کار در یک لحظه را تحسین کنند ولی واقعیت این می‌باشد که اینکار باعث کاهش تمرکز می‌شود.به همین دلیل کودک می‌بایست در یک وقت یک کار را انجام دهد و روی یک موضوع تمرکز بکند.

۳- وقت انجام تکالیف روی آنان تمرکز نمایید

انجام همزمان چند کار باعث کاهش تمرکز می‌شود و مهم می‌باشد که میزان حواس پرتی در کودکان را کاهش بدهیم.مثلا هنگامی کودک در حالا انجام تکالیفش می‌باشد صدای تلویزیون کم باشد و کودک دور از موبایل و لپ تاپ و دیگر وسایل باشد. ( راهکارهایی برای کمک به تمرکز کودکان )

در مواقع لازم والدین می‌بایست اینترنت را قطع کنند.زیرا کودکان همچون بزرگسالان قادر به مدیریت وقت خود نیستند و نیاز دارند که والدین برایشان برنامه ریزی کنند.

 

۴- قرار دادن استراحت در برنامه کودک

کودک می‌بایست پس از تمرینات تمرکز استراحت بکند و به فعالیتهای ورزشی بپردازد.اینکار در سلامتی جسم و روح کودک زیاد تاثیر گذار می‌باشد.کودکان می‌بایست اززمان استراحت خود استفاده کنند و به بازی بپردازند.نوجوانان هم می توانند به فعالیت با دوستان و صحبت با آنها پرداخته و استراحت کنند.

۵- تمرین تنفس پایدار

تنفس پایدار یا دیافراگمی باعث کاهش ضربان قلب می‌شود و ذهن را پاک می‌کند تا بتوانیم به خوبی تمرکز کنیم.اینکار به کاهش اضطراب در کودکان هم یاری می‌کند.استرس مانع تمرکز است و بنابراین یافتن راه‌هایی برای کاهش اضطراب زیاد مهم می‌باشد که نفس عمیق یکی از آنان می‌باشد.

۶- وظایف بزرگ را به چندین وظیفه کوچک تقسیم نمایید

این مورد روشی دیگر برای یاری به کودکان در انجام یک کار چالش برانگیز می‌باشد.اگر کودک شما در حالا یادگیری بستن بند کفش می‌باشد اول زدن گره ابتدا را به او یاد دهید، بعدا دو حلقه و بعد از آن بقیه گره زدن را.

همچنین می‌توان برای انجام یک کار برای کودک وقت تنظیم نمود.مثلا به او بگویید این کتاب درمورد اسب می‌باشد و ۱۵ دقیقه زمان داری هر چیزی که راجع به اسب از کتاب متوجه شدی بگویی یا بنویسی.

۷– تمرین استفاده از موارد در لحظه

امکان دارد کودکان بوسیله محرک هایی داخلی همچون حس‌های جسمانی و خاطرات لذتبخش تمرکز خود را از دست دهند.تخیل در کودکان زیاد شگفت انگیز می‌باشد اما آنان می‌بایست بتوانند تمرکز خود را حفظ کنند و اجازه ندهند حواسشان پرت شود و از هر موضوعی که در لحظه اتفاق می افتد همچون موسیقی گوش دادن و بازی نمودن و… لذت ببرند و اینکار باعث می‌شود تمرکز کودک بهم نریزد.

مراقبت از کودکان را جدی بگیریم

مراقبت از کودک شامل مراقبت از جسم و روان او می‌باشد و با توجه به شکل گیری شخصیت کودکان در این سن می‌بایست مراقبت از ذهن کودک را در اولویت نگهداری از کودک قرار بدهیم.

چنانچه شما به علت شاغل بودن و دلایل دیگر قادر نیستید پایان زمان در کنار کودک خود باشید می توانید با استخدام یک پرستار کودک مجرب و ماهر با آسودگی خاطر فرزند خود را به او بسپارید.

 

مرکز خدمات پرستار در منزل همراه شما آماده خدمات رسانی به شما عزیزان

————————————————

مطالب مرتبط:

خدمات پرستاری در منزل و بیمارستان – خدمات پزشکی در منزل مرکز خدمات پرستاری همراه شما

 

2 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *