سندروم چشم کهکشانی :۱ بیماری نسبتاً شایع میتواند چشمها را شبیه به ۱ کهکشان بکند و ب چشم دارای منظره آسمان پرستاره شب شود.مسلما کسانی که این تغییرات خوش خیم را تجربه میکنند در واقع اجرام آسمانی در سیستم بینایی خود ندارند. ولی هر کسی که به چشمان آنان نگاه بکند، لکههای کوچکی از نور را میبیند که در پس زمینهای تاریک میدرهسند.
این بیماری دارای ارتباط با زیاد شدن سن، هیالوز ستارهای (AH) نامیده میشود و هیچ کس نمیداند که چرا فقط در برخی افراد رخ میدهد، چه رسد به این که قطعا اظهار پیشنهاد کنیم در مورد سلامت کلی فرد مهم میباشد یا حیر.به پیشنهاد میرسد سن ۱ عامل خطر باشد، ولی ارتباط آن با سایر مسائل بهداشتی به خوبی مورد مطالعه قرار نگرفته.
برآوردهای انجام شده از مطالعات مختلف نشان میدهد که AH تقریباً ۱ تا ۲ شخص در هر ۱۰۰ شخص را درگیر میکند. این بیماری در سگها هم رخ میدهد.این بیماری به ندرت سبب مشکلات بینایی میشود (اگرچه میتواند تشخیص سایر بیماریهای چشمی را دشوار کند) و معمولاً به تدریج بروز میکند. بسیاری از مردم حتی نمیدانند که آن را دارند. اغلب، تنها چیزی که تغییر میکند، ظاهر چشم میباشد.
علائم بروز این بیماری چگونه ظاهر میشود؟
به عنوان مثال، در سال ۲۰۱۸، ۱ زن ۵۴ ساله مبتلا به دیابت که برای معاینه معمول چشم مراجعه کرده بود، مشخص شد که در چشم چپ خود AH دارد و خودش این را نمیدانست.این قطعات به اصطلاح ستارهای تجمعی از مواد، اغلب کلسیم، در زجاجیه یعنی مایع ژل همچون چشم هستند. این مایع بخش عمدهای از ساختار چشم را تشکیل میدهد و بین شبکیه، در پشت، و عدسی، در جلو قرار میگیرد.
با زیاد شدن سن، زجاجیه میتواند زبالههای ناشی از عفونت، التهاب و خونریزی را جمعآوری بکند و سبب درست کردن قطعات شناوری شود که میتوانند همچون نقاط تیره و خمیده در دید فرد ظاهر بکند.انواع دیگر زبالهها برای چشم در حالت عادی نامرئی هستند، ولی در تاریکی درخشان هستند. تحت نور مستقیم، این اجسام سیارکی به رنگ کرم یا سفید هستند.
ولی با استفاده از دستگاه افتلموسکوپ، وسیلهای که به پزشکان اجازه میدهد به داخل چشم نگاه کنند، این ماده همچون طلا میدرخشد.مشخص نیست که آیا AH با سایر مشکلات بهداشتی دارای ارتباط میباشد یا خیر. مطالعات مشاهدهای نتایج متفاوتی را به همراه داشته.
نتایج مطالعات روی این بیماری
به پیشنهاد میرسد این وضعیت بدون التهاب رخ میدهد و برخی از کارشناسان فکر میکنند که با مشکلات عروق خونی یا مشکلات بازیافت سلولی دارای ارتباط میباشد.
محققان در بررسی سال ۲۰۲۳ نوشتند: «بررسیها در حالا انجام میباشد، » محققان در بررسی سال ۲۰۲۳ نوشتند، که شاید در [هیالوز سیارکی] مکانیسمهای زوالبرنده یا دژنراتیو و ریزعروقی یا میکروواسکولار مشابهی با اختلال متابولیک و بیماری عروق کرونر وجود داشته باشد. چرا که عوامل خطر مشترکی با این بیماریها همچون سن، فشار خون بالا، دیابت و جنس مذکر دارد.
در سالهای اخیر، دانشمندان به چشمهای مردم توجه میکنند تا نشانگرهای پیری سریع، زوال ذهنی پیش از بروز بالینی بیماری آلزایمر یا احتمال مرگومیر زودرس را پیدا کنند. چشمان ما تنها بخش خارجی سیستم عصبی ما هستند، بنابراین میتوانند آنچه را که در داخل میگذرد آشکار کنند.
مطالب مرتبط:
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.