مراقبت از سالمند در منزل

مراقبت از سالمند در منزل می‌تواند در برخی مواقع زیاد پر استرس باشد، زیرا مجبور می‌شوید هم‌زمان با انجام کارها و وظایف روزانه‌تان، به نیازهای شخصی والدین سالخورده‌تان هم رسیدگی نمایید.

برای نگهداری از سالمند در خانه به انجام چه کارهایی نیاز دارید؟ این کارها شامل موارد ذیل می‌شوند:

  1. فراهم نمودن آمادگی‌های ضروری برای مراقبت‌های پزشکی
  2. مدیریت امور مالی
  3. سامان‌دهی داروها
  4. فراهم‌آوری محیطی امن و سالم
  5. فراهم نمودن شرایط ضروری برای تعاملات اجتماعی کافی
  6. درست کردن شرایطی برای نگهداری از آن‌ها، وقتی که در خانه نیستید
  7. بررسی مشکلات مالی و هیجانی‌شان، به همراه نحوه‌ی رسیدگی به آن‌ها در خانه؛ اینکار باعث می‌شود دچار مشکل حل بحران در دقیقه‌ی نود نگردید.

برای انجام پایان این کارها، اول ضروری می‌باشد خودتان سالم بمانید. شماری از مطالعات نشان می‌دهند، پرستاران یا آن‌هایی که از سالمندان‌شان نگهداری می‌کنند امکان دارد به اضطراب، افسردگی، استرس، و اختلالات اسکلتی ماهیچه‌ای مبتلا شوند.

حتما مشاهده کرده‌اید که مثلا، مادرتان، هنگام نگهداری از مادر یا مادر شوهرش – چه در گذشته، و چه هم‌اکنون – و رسیدگی به امور جاری خانه،‌ بدون یاری و به تنهایی،‌ تحت چه استرسی قرار دارد.

بنابراین، قبل از آغاز کار نگهداری از سالمند در خانه،‌ حتما مواظب سلامتی خودتان باشید.

با تقسیم مسئولیت‌ها میان همسر و خودتان،‌ یا محول نمودن برخی از وظایف به سایر اعضای خانواده می‌توانید از سلامتی خودتان هم مراقبت نمایید.
و هم‌چنین، استراحت نمودن و اختصاص زمانی را برای تفریح فراموش نکنید؛ نگهداری از سالمند عزیزتان را برای مدت کوتاه به دیگران محول کنید و کمی به خودتان برسید.
علاوه بر مسائل فوق، با پیروی از روش‌های ذیل می‌توانید به استانداردها مناسبی برای نگهداری از سالمند در خانه دست پیدا نمایید.
به گفته‌ی جیم ران، کارآفرین و سخنران مشهور، “‌نگهداری از یک آدم بوسیله آدمی دیگر نشان‌دهنده‌ی بزرگ‌ترین ارزش زندگی است‌”.

نگهداری از سالمند در خانه( مراقبت از بیمار در منزل )

اول می‌بایست در مورد چگونگی نگهداری از سالمند عزیز برنامه‌ریزی نمایید. برترین روش برای انجام اینکار، به ترتیب، از قرار ذیل است:

  1. تجهیز و آماده‌سازی خانه برای نگهداری از سالمند
  2. اطمینان از حفظ سلامت و امنیت سالمند
  3. یاری به حل مشکلات مالی و محافظت از منابع مالی
  4. یاری به سالمند برای برقراری روابط متناسب اجتماعی

اکنون، اجازه بدهید هر یک از این اقدامات را به همراه برخی نکته‌ها کاربردی برای‌تان توضیح بدهیم.

الف. تجهیز و آماده‌سازی خانه برای نگهداری از سالمند
اگر قرار می‌باشد در خانه‌تان عزیز سالمندی زندگی بکند، ضروری می‌باشد خانه را برای زندگی وی آماده نمایید. با وجود این، بیش‌تر سالمندان ترجیح می‌دهند در خانه‌ی خودشان زندگی کنند، زیرا نمی‌خواهند باری بر گردن فرزندان‌شان باشند.
در چنین شرایطی، که عزیزان سالمند تان می‌خواهند به طور مستقل در خانه‌ی خودشان زندگی کنند، ضروری می‌باشد اقدامات ذیل را انجام دهید:

۱. درست کردن تغییراتی در خانه

درست کردن تغییراتی در خانه می‌تواند جلوی وقوع بسیاری از دردسرها را گیرد. به عنوان مثال، می‌توانید برخی اقدامات ذیل را انجام دهید:

  • هرگونه مبلمان اضافی و به هم ریخته را که داخل و اطراف خانه قرار دارند، و راه رفتن و حرکت آزادانه‌ی عزیزان سالمندتان را در خانه دشوار می‌کنند، از سر راه بردارید.
  • نزدیک دستشویی و حمام میله‌های کمکی تعبیه نمایید. شاید این میله‌ها جلوه‌ی زیبایی نداشته باشند – اما برای خانه‌ای که در آن سالمند زندگی می‌کند، واجب است.
  • نصب حسگر دود با ویژگی‌های لرزشی یا با قابلیت روشن نمودن چراغ‌های چشمک‌زن می‌تواند در مقایسه با دستگاه‌های قدیمی، به طور موثرتری سالمندان را از خواب بیدار کند.
  • نصب دستگاه‌های خاصی برای دوش حمام یا شیر دستشویی که با پیشگیری از زیاد شدن ناگهانی دمای آب، از پوست سالمندان در برابر سوختگی محافظت می‌کنند. هم‌چنین، می‌توانید دمای آب را روی ۵۰ درجه یا پایین‌تری سطح ممکن قرار بدهید.
  • مطمئن بشوید پایان کابل‌ها و سیم‌ها در خانه سامان‌دهی شده‌اند و از جلوی پا کنار رفته‌اند؛ اینکار از لغزش و سقوط سالمندان به زمین پیشگیری می‌کند.
  • داخل زمین دستشویی، وان حمام، ذیل دوش، و سایر نقاط لغزنده‌ی خانه لایه‌ها‌ی پلاستیکی، کفی، و پادری قرار بدهید تا از لیز خوردن سالمندان جلوگیری نمایید.
  • توصیه می‌شود از حسگرهای مونوکسید کربن هم استفاده نمایید، زیرا آدم‌های سالخورده حتی در برابر میزان پایینی از این گاز مهلک آسیب پذیر هستند.
  • از نصب روشنایی در نقاط خاصی از خانه و اطراف خانه جهت روشن نمودن آن نقاط در هنگام شب اطمینان حاصل نمایید.

مثلا در مسیر رفتن سالمند به دستشویی یا به سمت یخچال هنگام شب به اندازه‌ی کافی نور قرار بدهید تا بتوانند راه را به خوبی بیابند.

چیزهای بیش‌تری هم وجود دارند که می‌توانید به این فهرست اضافه نمایید تا شرایط خانه برای زندگی نمودن سالمندان بهتر شود.

۲. پیگیری دائم وضعیت سالمند

اگر والدین یا عزیز سالخورده‌تان می‌خواهد به تنهایی در خانه‌اش زندگی بکند، می‌بایست شرایط آسایش و امنیت وی را فراهم نمایید.

برخی از خانواده‌ها از محصول‌های و وسایل الکترونیکی مراقبتی خاصی برای سالمندان استفاده می‌کنند؛ این وسایل الکترونیکی به حسگرهای حرکتی متصل هستند.

این حسگرها در نقاط مهمی از خانه نصب می‌شوند و وضعیت سالمند را در خانه به اطلاع فرزندان می‌رسانند.

البته در اینکار، از هیچگونه میکروفون یا دوربینی استفاده نمی‌شود تا حریم خصوصی سالمندان حفظ شود؛ این حسگرها به گونه‌ای برنامه‌ریزی شده‌اند که در گونه بروز اتفاقی غیر معمول به افراد خانواده هشدار یا پیام بفرستند.

اگر والدین‌تان با فناوری آشنا هستند، استفاده از گوشی‌های همراه می‌تواند زیاد ایده‌آل باشد. البته برقراری تماس تصویری یا استفاده از امکانات شبکه‌های اجتماعی هم که بتوانید هر ۲ یا ۳ ساعت یک بار جویای احوال سالمندان‌تان شوید، می‌تواند نگرانی‌ها را به مقدار زیادی کاهش دهد.

۳. استخدام پرستار( مراقبت از سالمند در منزل )

گاهی اوقات فاصله‌ها آن‌قدر زیاد است که حتی اگر واقعا هم بخواهید، نمی‌توانید به دفعات زیاد کنار عزیزان یا سالمندان‌تان باشید.

در چنین مواردی، می‌توانید به استخدام یک پرستار مجرب و حرفه‌ای فکر کنید؛ چنین پرستارانی را می‌توانید از راه آژانس‌ها یا مراکز درمانی پیدا نمایید.

این افراد می‌توانند به عنوان یک همراه در کنار سالمند بمانند، یا وقتی که سالمند به یاری نیاز داشته باشد یا حتی در مواردی که به طور اورژانسی به خدمات پزشکی نیاز پیدا کند، به آن‌ها یاری کنند.

خوشبختانه، در گونه نیاز می‌توانید با پرداخت مبالغ معین، از یاری این افراد بهره‌مند شوید؛

با این حالا، قبل از اقدام برای اینکار ضروری می‌باشد از مشخصات دقیق هویتی‌شان و درج بودن نام‌شان در مراکز معتبر درمانی اطمینان حاصل نمایید.

۴. تامین مالی هزینه‌ها ( مراقبت از سالمند در منزل )

هنگامی می‌خواهید از سالمندی نگهداری نمایید که در کنارتان زندگی نمی‌کند، ضروری می‌باشد برخی از هزینه‌ها را برای اینکار پیش‌بینی نمایید.

برای حفظ سلامتی و استقلال عزیزان سالخورده‌تان، می‌بایست هزینه‌های مربوط به برخی از خدمات را پرداخت نمایید.

این هزینه‌ها می‌توانند به بهیار یا پرستار (در گونه استخدام) و دستمزدهای آن‌ها مربوط باشند.

هم‌چنین، این هزینه‌ها امکان دارد شامل پوشش مخارج درمان و سلامت، معاینات جاری، و خرج و مخارج روزانه – در گونه وابستگی مالی سالمند به شما – باشند.

۵. ملاقات مرتب از سالمند( مراقبت از سالمند در منزل )

هنگامی عزیزان سالخورده‌تان می‌خواهند در کنارتان باشند، هنگامی که با آن‌ها سپری می‌کنید می‌تواند تاثیر مثبتی بر وضعیت آن‌ها بگذارد.

هم‌چنین، اگر مرتبا آن‌ها را ملاقات کنید، می‌توانید از وضعیت امنیتی، کیفیت زندگی، و هم‌چنین سلامت هیجانی آن‌ها مطلع بشوید.

وقتی که به خانه‌ی عزیزان سالخورده‌تان سر می‌زنید،‌ می‌بایست با چشمان باز به دنبال برخی از تغییرات بگردید – مثلا بینید آیا خانه به هم ریخته می‌باشد، آیا نامه‌هایی باز نکرده در صندوق پستی وجود دارند، گلدان‌ها نیاز به آب دارند، لباس‌ها می‌بایست شسته شوند، یا کبودی‌های ناشی از زمین خوردگی عزیز سالخورده‌تان روی بدن‌اش وجود دارد یا خیر، و غیره.

با همسایگان سالمند آشنا بشوید و در گونه امکان از آن‌ها بخواهید هر از گاهی به عزیز سالخورده‌تان سر بزنند.

ب. اطمینان از حفظ سلامت و امنیت سالمند

ضروری می‌باشد که از سلامت و امنیت سالمندان‌تان اطمینان حاصل نمایید، و برای این مسئله می‌بایست برخی اقدامات را انجام بدهید.

۶. انجام فعالیت بدنی مرتب

همه از این حقیقت آگاه‌اند که اگر سالمندان مرتبا به انجام فعالیت‌های بدنی بپردازند، از بسیاری از بیماری‌ها مصون می‌مانند، و این مسئله می‌تواند عملا آن‌ها را ۱۰ الی ۱۵ سال جوان‌تر بکند.

بنابراین، اجازه بدهید آن‌ها اول به انجام فعالیت‌های بدنی سبکی بپردازند که بتوانند از عهده‌شان بر بیایند؛ و در مراحل بعد،‌ بسته به ظرفیت بدنی‌شان بتوانند فعالیت‌های بدنی سنگین‌تری انجام بدهند.

احتمالا همه‌ی شما تاکنون با آدم‌های سالمندی برخورد داشته‌اید که به سلامتی‌شان توجه زیاد می‌کنند.

این آدم‌ها حتی هر روز می‌توانند گلف بازی کنند؛ و دست‌کم مرتبا به انجام فعالیت‌های کم هزینه‌تری نظیر پیاده‌روی، یوگا، مراقبه، و هم‌چنین پیروی از یک رژیم غذایی سالم، متعادل، و مقوی می‌پردازند.

۷. رعایت احتیاط در خصوص داروها

گاهی اوقات، سالمندانی که بصورت مستقل زندگی می‌کنند، به دلیل کنترل نامناسب دارویی مجبور می‌شوند تحت نظارت پزشکی در بیایند.

این وضعیت امکان دارد به این دلیل درست کردن شود که آن‌ها به متخصصان متنوع مراجعه می‌کنند، اما نسخه‌های‌شان را نزد داروخانه‌ای می‌برند که احتمالا مطمئن و مسئولیت‌پذیر نیست.

اول ضروری می‌باشد به این موضوع دقت نمایید که داروهای تجویزی هیچگونه عارضه‌ی جانبی نداشته باشند، و هم‌چنین با سایر داروهای مصرفی سالمندتان هم تداخل نداشته باشند.

هم‌چنین، از صداقت و شهرت داروخانه‌ای که سالمندتان به آن‌جا مراجعه می‌کند هم مطمئن شوید؛ زیرا گاهی اوقات امکان دارد آدم‌های سودجو برای تازه جلوه دادن داروهای تاریخ مصرف گذشته، بسته‌بندی آن‌ها را تغییر بدهند.

نکته‌ی مهم دیگر این می‌باشد که مطمئن بشوید والدین یا عزیز سالخورده‌تان داروهای مصرفی‌شان را با هم اشتباه نگیرند؛ با زیاد شدن سن معمولا احتمال بروز این مسئله برای سالمندان زیاد شدن می‌یابد.

این مسئله دلایل زیادی می‌تواند داشته باشد،‌ از جمله ضعف بینایی، مشکلات حافظه، بی‌خوابی، یا سایر مشکلات سلامتی.

گاهی اوقات، مشاهده می‌شود سالمند می‌خواهد داروهایی را مصرف کند که طبق تجویز دکتر می‌بایست وقت دیگری به مصرف آن‌ها بپردازد؛ دلیل این مسئله هم می‌تواند مشغولیت ذهنی وی باشد.

آن‌چه از دست‌تان بر می‌آید،‌ این می‌باشد که روی داروهای عزیز سالخورده‌تان برچسب بچسبانید و نحوه‌ی مصرف آن‌ها را با حروف بزرگ بنویسید و بعدا، آن‌ها را به طور جداگانه در کشوها یا قفسه‌های مجزا قرار بدهید، به طوری که پیدا نمودن این داروها برای والدین یا عزیز سالخورده‌تان آسان باشد.

۸. مشکلات رانندگی

گاهی اوقات، نگه داشتن والدین یا عزیز سالخورده‌تان در خانه و درخواست از وی برای خودداری از رانندگی زیاد دشوار می‌شود؛ به خصوص هنگامی که پیری به طور کامل بر آن‌ها مسلط می‌شود و مشاهده می‌کنید که آن‌ها دیگر همچون پیش قادر به رانندگی نیستند.

 

هنگامی توانایی شناختی‌ آدم‌ها با زیاد شدن سن رو به زوال می‌رود، سرعت واکنش‌شان کاهش می‌یابد، بدن‌شان سفت می‌شود، و رانندگی‌شان هم عجیب و غریب می‌شود؛ با مشاهده‌ی این علائم به راحتی می‌توانید متوجه این مسئله شوید که عزیز سالخورده‌تان نمی‌تواند به خوبی رانندگی بکند.

هنگامی از والدین یا عزیزان سالخورده‌تان می‌خواهید دیگر رانندگی نکنند، دچار افسردگی می‌شوند، و برخی از آن‌ها هم حتی به اندازه‌ای لجاجت به خرج می‌دهند که از گوش دادن به حرف‌های‌تان سر باز می‌زنند.

مراقبت از سالمند در منزل

برترین کار این می‌باشد که بنشینید و در مورد این مسئله با وی صحبت نمایید، و اگر هم‌چنان برای رانندگی پافشاری می‌کرد، در گونه داشتن توانایی مالی برای‌اش یک راننده استخدام نمایید، یا از وی بخواهید وسیله‌ی نقلیه‌ی آسان‌تری را جایگزین خودروی خود بکند.

خیلی از سالمندان علی‌رغم داشتن توانایی ضروری برای رانندگی، ترجیح می‌دهند خودشان از انجام اینکار اجتناب کنند.

۹. محافظت از سالمند در برابر کلاهبرداران

اگر والدین یا عزیزان سالخورده‌تان دور از شما زندگی می‌کنند، در معرض برخورد با بسیاری از کلاهبرداران قرار دارند.

کلاهبرداری می‌تواند دامنه‌ی گسترده‌ای از جمله مسائل مربوط به سرمایه‌گذاری در تلفن و گوشی همراه، تا نحوه‌ی استفاده از کارت‌های بانکی داشته باشد.

می‌بایست متناوبا پایان کارت‌های بانکی والدین یا عزیز سالخورده‌تان را بررسی نمایید، و از این‌که گرفتار کلاهبرداری نشده باشد اطمینان حاصل نمایید. بررسی قبض‌ها و صورت‌حساب‌ها را هم فراموش نکنید.

ج)کمک به حل مشکلات مالی و محافظت از منابع مالی

بیش‌تر سالمندان بازنشسته هستند و با مشکلات مالی دست و پنجه نرم می‌کنند، زیرا آن‌ها با بودجه‌ای محدود یا درآمدی ثابت زندگی می‌کنند. اما از راه روش‌های ذیل می‌توانید به آن‌ها یاری نمایید وضعیت بهتری داشته باشند.

۱۰. گفتگو درباره‌ی مسائل مالی با سالمند

اگر والدین‌تان از لحاظ مالی به شما وابسته‌اند، منطقی می‌باشد که در خصوص مسائل مالی با یکدیگر بحث آزاد داشته باشید.

با آن‌ها راحت باشید، از آن‌ها مشورت و نصیحت بخواهید، شما هم راه‌هایی را به آن‌ها نظر دهید، و راهکارهایی را که می‌توانند برترین تاثیر را بر مسائل مالی طرفین داشته باشند، فهرست نمایید.

 

می‌بایست در این مورد که تا چه حد می‌توانید از لحاظ مالی به آن‌ها یاری نمایید، و این‌که آیا این میزان از یاری می‌تواند برای آن‌ها کافی باشد یا خیر، صریح و بی‌پرده با یکدیگر صحبت نمایید.

۱۱. جمع‌آوری و نگهداری از اسناد مالی سالمند

قبل از هر کار، می‌بایست پایان کارهای اداری و حقوقی مربوط به اموال والدین و عزیز سالخورده‌تان را انجام بدهید.

مثلا چنانچه آن‌ها قادر به کنترل مسائل مالی‌شان نباشند، می‌بایست با مجوز سایر فرزندان یا سایر آدم‌های ذیحق، وکالت‌نامه‌ی معتبری را از والدین یا عزیز سالخورده‌تان دریافت نمایید.

هم‌چنین، این امکان را برای والدین‌تان فراهم بیاورید که در گونه تمایل، وصیت‌نامه‌شان را آماده کنند و آن را در محلی امن، نزد یک وکیل، یا هر نفر دیگری که صلاح می‌دانند، قرار بدهند.

مطمئن باشید، والدین یا عزیز سالخورده‌تان از انجام بی عیب و نقص این کارها شادمان و راضی خواهند بود.

د)کمک به سالمند برای برقراری روابط متناسب اجتماعی

با ورود به سنین پیری و از دست دادن خیلی از توانمندی‌ها، بسیاری از سالمندان ترجیح می‌دهند تنها و منزوی زندگی کنند، و بسیاری دیگر هم امکان دارد از افسردگی رنج ببرند.

در این مورد هم از سالمندتان مراقبت نمایید و از این‌که آن‌ها به خوبی بتوانند با سایر آدم‌های موجود در دنیای‌شان ارتباط برقرار کنند، اطمینان حاصل نمایید.

۱۲. مشغول نگه داشتن سالمند

برترین راه برای اتصال مجدد سالمند به جهان خارج مشغول نگه داشتن وی به انجام فعالیت‌های اجتماعی مفید می‌باشد. اکنون که دیگر سالمندان مجبور به کنترل فرزندان یا مدیریت حرفه‌شان نیستند، بسیاری از آن‌ها به دنبال فرصتی برای ملاقات با دیگران و یاری به آن‌ها هستند.

آن‌ها می‌توانند سال‌ها تجربه‌ و مهارت‌شان را به دیگران منتقل کنند. بسیاری از سالمندان انجام چنین کارهایی را به نشستن در خانه و گذراندن وقت به بطالت و تماشای تلویزیون ترجیح می‌دهند.

والدین یا عزیزان سالخورده‌تان هم می‌توانند به برنامه‌های داوطلبانه ملحق شوند، یا به آموزش دانش و مهارت مورد نیاز به دیگران یا هر روش دیگری برای یاری به دیگران بپردازند.

متاسفانه، برخی از سالمندان ترجیح می‌دهند در خانه بمانند، و این تصمیم معمولا به بروز ناراحتی، افسردگی، و سایر امراض منجر می‌شود. دلیل این تصمیم معمولا احساس بی‌هدف بودن در زندگی می‌باشد.

زندگی با پیری به اتمام نمی‌رسد؛ و این همان چیزی می‌باشد که می‌بایست به سالمندان یاد داد.

 

۱۳. یافتن دوستان جدید

اگر زیاد مشغول هستید و نمی‌توانید به خوبی از والدین یا عزیزان سالخورده‌تان نگهداری نمایید، یافتن دوستان نو و درست کردن روابط دوستانه با آدم‌های هم سن می‌تواند برای سالمندان ایده‌ی خوبی باشد.

آن‌ها می‌توانند با دوستان‌شان قرار بگذارند و به باشگاه بروند، یا به انجام سرگرمی‌های مشترک بپردازند.

فعالیت‌های ساده‌ای همچون پیاده‌روی‌های دسته جمعی، انجام بازی‌های گروهی، خرید، یا گفتگو می‌تواند حالا سالمندان را بهتر بکند.

به خاطر داشته باشید، آدم‌ها در سنین پیری هیچ چیزی را به یک همراهی دوستانه و دلپذیر ترجیح نمی‌دهند.

همه‌ی شما حتما سالمندان زیادی را در این وضعیت مشاهده کرده‌اید؛

حتما شما هم این تجربه را داشته‌اید که سالمندان از شما می‌خواهند کنارشان بنشینید و با آن‌ها صحبت نمایید.

گذشته از این‌ها، اگر سالمند همسر محبوب‌اش را هم از دست داده باشد، زندگی‌اش به شدت سرد و پر از تنهایی می‌شود.

۱۴. غذا خوردن دسته جمعی

سالمندان به احتمال فراوان با پخت و پز به مشکل بر خواهند خورد، یا این‌که علاقه‌شان را به آشپزی از دست خواهند داد. این مسئله امکان دارد به دلیل عدم علاقه، افسردگی، یا سایر مشکلات جسمی به وجود بیاید.

آیا درباره‌ی غذا خوردن‌های دسته جمعی که معمولا در مراکز نگهداری از سالمند اجرا می‌شود، چیزی شنیده‌اید؟ چنین مراسمی راهکار زیاد موثری برای سالمندانی خواهد بود که قادر نیستند برای خودشان آشپزی کنند.

به علاوه، آن‌ها در کنار دیگر آدم‌هایی که جایگاه و وضعیت مشابه‌ای با یکدیگر دارند، خوشحال‌تر خواهند بود.

داگلاس مک‌آرتور، یکی از شخصیت‌های مشهور آمریکایی، می‌گوید، “‌آدم‌ها به جوانی ایمان‌شان، و به پیری تردید‌شان هستند؛

آن‌ها به جوانی اعتماد به نفس، و به پیری ترس؛ و به جوانی امید، و به پیری افسردگی‌شان هستند.”

۱۵. عشق ورزیدن به سالمند( مراقبت از سالمند در منزل )

علاوه بر پایان نکته هایی که این مقاله درباره‌ی نگهداری از سالمند در خانه گفته شد، شما می‌توانید به والدین یا عزیزان سالخورده‌تان عشق بورزید و همیشه در کنارشان باشید.

در غالب اوقات، جوان‌ترها به نیازهای جسمی و مادی سالمندان فکر می‌کنند؛ با این حالا، غالبا نیازهای هیجانی، اجتماعی، یا روان‌شناختی‌شان نادیده گرفته می‌شوند.

۱۶. توجه به ناتوانی‌های فیزیکی

به خاطر داشته باشید، با زیاد شدن سن، امکان دارد شنوایی، بینایی، لامسه، و سایر حس‌ها به خوبی پیش کار نکنند، یا به تدریج رو به زوال بروند.

بنابراین، وقتی که با آن‌ها صحبت می‌کنید، کمی بلندتر حرف بزنید یا به اندازه‌ی کافی نزدیک‌شان شوید. هم‌چنین، سالمندان به درد و تماس حساس‌تر می‌شوند – بنابراین، مراقب این مسئله هم باشید.

۱۷. درک دردسرهای زندگی شان

در خصوص دردسرهای‌شان در زندگی، به ویژه با آغاز روند از دست دادن حافظه یا کارکردهای بدنی، حساس‌تر و با احتیاط بیش‌تر رفتار نمایید.

این دردسرها برای خودشان ناراحت‌کننده‌تر و ناامیدکننده‌تر هستند. بنابراین، آن‌ها را درک نمایید و با آن‌ها مهربان‌تر باشید.

۱۸. دوری از رفتارها و گفتارهای ناشایست

هم‌چنین، مشاهده‌ی این وضعیت که کودکان و نوه‌ها والدین یا عزیزان سالخورده‌تان را خسته‌کننده، پیر، و کسل‌کننده می‌خوانند و از آن‌ها دوری می‌کنند، برای آن‌ها زیاد ناراحت‌کننده و سخت می‌باشد.

به همین گونه، هنگامی والدین یا عزیزان سالخورده‌تان متوجه می‌شوند فرزندان و نوه‌هایی که در پایان طول زندگی‌شان از عشق و کمک‌ آن‌ها بهره‌مند بوده‌اند، گاهی اوقات علیه آن‌ها رفتار می‌کنند، زیاد غمگین و افسرده می‌شوند.

۱۹. گفتن جملات دلگرم کننده( مراقبت از سالمند در منزل )

همیشه به یادتان بسپارید، آن‌ها والدین یا عزیزان سالخورده‌تان هستند و به اندازه‌ی کافی درد و ناراحتی دارند.

آن‌ها با تغییرات کوچک و بزرگ زندگی دست و پنجه نرم می‌کنند، یا دچار بیماری و دیگر مشکلات جسمی و روحی هستند.

فقط چند کلمه‌ی دلگرم‌کننده از جانب شما و چند لحظه گفتگو با آن‌ها می‌تواند به اندازه‌ی زیادی روحیه‌ و خلق‌شان را بهبود ببخشد.

اینکار باعث شادی و زیاد شدن عزت نفس‌شان می‌شود، و در گونه تجربه‌ی این عزت نفس، آن‌ها آدمهایی سازنده‌تر خواهند بود و حس بهتری نسبت به خودشان خواهند داشت.

پایان این اقدامات دلگرم کننده باعث می‌شوند آن‌ها مشکلات و نگرانی‌های‌شان را فراموش کنند و زندگی‌شان رنگین‌تر شود.

همه‌ی ما می‌دانیم، هر آن‌چه در زندگی داریم به خاطر عشق و محبت والدین و عزیزان سالخورده‌ی‌مان می‌باشد، این طور نیست؟ آیا نگهداری درخور و شایسته‌ی آن‌ها در خانه درخواست زیاد سنگین و بی‌موردی است؟

بنابراین، به سوی والدین‌تان بشتابید و به آن‌ها عشق بورزید – به خاطر پایان عشق و کمکی که در پایان طول زندگی به شما کرده‌اند، اکنون دیگر نوبت شماست. با اینکار شما بیش‌تر از آن‌ها شاد خواهید شد، و فراموش نکنید، آن‌ها همیشه در کنارتان نخواهند بود.

سایت همراه شما آماده خدمات رسانی در زمینه پرستاری از بیمار در منزل ، ویزیت پزشک در منزل ، پانسمان در منزل ،تزریقات در منزل ، پرستاری از سالمند ، پرستار ICU در منزل ، همراه در بیمارستان و … به شما همراهان گرامی می‌باشد.

6 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *