مراقبت از نوزاد در تابستان : همان گونه که تغییر فصلها روی بدن و پوست شما اثر میگذارد. نوزاد شما هم با تغییر فصل تحت تاثیر قرار میگیرد. در هر فصلی نوزادان به توجه ویژهای نیاز دارند. مانند زمستان که مراقب هستید نوزادتان لباس گرم کافی بر تن داشته باشد، در تابستان هم باید حواستان را جمع کنید.
در این مقاله راهنماییهای لازم برای مراقبت از نوزاد در تابستان ارایه میشود.
در اینجا به نکاتی برای مراقبت از نوزاد در تابستان اشاره میکنیم تا با رعایت آنها نوزاد دلبندتان راحتی و شادابی را در تابستان تجربه کند.
۱-غذای نوزاد
رژیم غذایی نوزاد در تابستان از اهمیت ویژهای برخوردار می باشد.
اگر نوزادتان تنها از شیر مادر تغذیه میکند، بطور مرتب به او شیر دهید تا بدنش هیدراته باشد. زیرا تعرق باعث کاهش سطح مایعات بدن میشود.
اگر نوزاد غذای جامد میخورد، در بین فواصل خوردن غذا، به او شیر جوشیده خنک شده بدهید.
از آنجایی که شیر گاو در تابستان زود فاسد میشود، بهتر می باشد همیشه شیرخشک همراه خود داشته باشید.
وقتی با خانواده به پیک نیک میروید، میوه، کلوچه و بیسکوییت با خود همراه داشته باشید، زیرا غذای پخته شده در اثر گرما، به سرعت فاسد میشود.
۲-آب آشامیدنی
به همراه داشتن آب بهداشتی سالم در تابستان فراوان ضروری می باشد. بدن نوزادان کوچکتر از ۶ ماه از ایمنی پایینی در مقابل عفونتها برخوردار می باشد.
همواره از آب جوشیده خنک شده برای نوزاد استفاده کنید. در هنگام جوشیدن آب، میکروبهای آن کشته میشوند.
اگر از آب معدنی استفاده میکنید، حتما پلمپ درب ظرف را چک کنید.
در طول تابستان، کودکان به حدود ۳۵۰ میلی لیتر آب نیاز دارند تا بدنشان دی هیدراته (کم آب) نشود.
پدر و مادرها بایستی مراقب ظهور علایم کم آبی در کودک باشند و میزان ادرار خروجی کودک را بررسی کنند.(مراقبت از نوزاد در تابستان)
نشانههای کم آبی بدن در نوزادان و کودکان
برای مراقب از نوزاد در تابستان به نشانه ها توجه کنید
خشک بودن پوشک، به مدت ۶ ساعت یا بیشتر
احساس گیجی و خواب آلودگی
خشکی دهان و لبها
گریه بدون اشک
سرگیجه
۳-اگزمای پوستی در اثر گرما
در طول تابستان، گرما باعث بروز جوشهای ریز و قرمز رنگ بر روی گونه، گردن و بازوهای نوزادان میشود. این جوشها در برخی اوقات ملتهب بوده و احساس خارش ایجاد میکنند.
در گونه بروز این جوشها، با آب ولرم نوزاد را حمام کنید.
از صابون ملایم برای شستن پوست حساس نوزاد استفاده کنید.
لباسهای نخی و آزاد بر تن نوزاد کنید.
کلاه لبه دار و عینک آفتابی را فراموش نکنید.
حتی الامکان بین ساعات ۱۱ صبح تا ۳ بعد از ظهر، زیر تابش آفتاب نباشید.
استفاده زیاد از پوشک باعث سوختگی پای کودک، خصوصا در تابستان میشود. سعی کنید در این فصل، کودک را بیشتر باز بگذارید تا از ادرار سوختگی جلوگیری شود.
هوای اتاق کودک را خنک نگهدارید و از بیرون رفتنهای غیر ضروری اجتناب کنید.
دمای ۲۵ درجه سانتی گراد برای سلامت کودک شما در تابستان مناسب می باشد.(مراقبت از نوزاد در تابستان)
۴-استفاده از محصول های تسکین دهنده پوست
در گونه تعریق زیاد نوزاد در هوای گرم و مرطوب جوش های ریز قرمز رنگی اغلب به شکل خوشه ای در برخی از قسمت های بدن نوزاد مانند گردن، کشاله ران، چین پشت زانو یا آرنج ظاهر خواهند شد.
برای رفع این مشکل از پوشاندن لباس های تنگ و چسبان به نوزاد خودداری کرده و لباس های راحت نخی (و یا فقط پوشاک) به او بپوشانید. می توانید در مناطق آسیب دیده پوست از نشاسته ذرت استفاده کنید. مراقبت از نوزاد در اتاقی خنک با تهویه مناسب در کاهش عوارض موثر خواهد بود.
چنانچه کودک زیر یکسال مبتلا به آفتاب سوختگی دارید بلافاصله با پزشک خود تماس بگیرید. پزشک احتمالا استفاده از آب خنک مثل آب شیر (و نه آب سرد) همراه با کرم های مرطوب کننده را در نواحی آسیب دیده بدن توصیه خواهد کرد.
از ترکاندن تاول های پوستی خودداری کنید زیرا آنها از لایه های زیرین پوست در مقابل گسترش عفونت محافظت می کنند. علاوه بر آن در گونه نیاز می توانید برای تسکین درد از استامینوفن و یا ایبوپروفن مخصوص کودکان استفاده کنید.
۵-دور ماندن از حشرات و مگسها(مراقبت از نوزاد در تابستان)
گزیدگی توسط حشرات و مگسها در تابستان فراوان رایج می باشد.
از اسپری یا پماد دور کننده حشرات، مناسب پوست نوزاد استفاده کنید تا حشرات از نوزاد شما فاصله بگیرند.
از محصولی استفاده کنید که مواد تشکیل دهنده آن طبیعی باشد.
کولرهای آبی را به طور مرتب تمیز نگه دارید و آب آنها را عوض کنید تا محل تجمع حشرات نشود.
۶-لباس مناسب
پوشیدن لباس مناسب در تابستان، برای مراقبت از نوزاد در تابستان و مخصوصا مراقبت از پوست نوزاد ضروری می باشد.
به نوزاد خود لباس زیاد نپوشانید.
لباسهای نخی و کمی آزاد، بهترین انتخاب برای تابستان هستند. اگر بیرون میروید، و لباسهای رنگ روشن را انتخاب کنید.
نوزادان کوچکتر از ۶ ماه، پوست فراوان لطیف و حساسی دارند. مقداری کمی ضد آفتاب بر مناطقی که با لباس پوشانیده نمیشود، پخش کنید تا از
پوست حساسشان در مقابل آفتاب محافظت شود. پیش از انتخاب کرم ضدآفتاب برای نوزاد خود، حتما با پزشک مشورت کنید.
۷-مکان های امن و سایه دار
هنگامی که به پارک و یا ساحل دریا می روید همواره در جستجوی مکانی سایه دار و خنک نظیر درخت، چتر و یا یک سایبان باشید. مناسب ترین وسیله برای این کار استفاده از چادرهای مسافرتی است زیرا جنس این چادرها به گونه ای است که مانع از عبور اشعه مضر آفتاب می شوند.
پیش از هر چیز اطمینان حاصل کنید که دریچه های موجود در این چادر تهویه مناسبی در داخل آن ایجاد می کنند. برای محافظت از چشم های نوزادتان از نور شدید و خیره کننده آفتاب می توانید از یک عینک آفتابی استفاده کنید. شیشه این عینک باید به گونه ای باشد که از عبور حداقل ۹۹ درصد از پرتو ماوراء بنفش خورشید جلوگیری کند.
۸-خواب(مراقبت از نوزاد در تابستان)
در روزها و شب های گرم تابستان، ممکن است شما متوجه شوید که نوزادتان به سختی به خواب می رود. بعضی از پنجره های اتاق خواب نوزاد را باز کنید تا اتاقش خنک تر شود، اما مطمئن شوید که گهواره و یا تخت نوزاد در معرض مستقیم باد نباشد.
اگر نمی توانید پنجره را باز کنید می توانید از یک فن الکتریکی در اتاق کودک تان استفاده نمایید.
این بار هم مطمئن باشید که نوزاد در معرض هوا قرار نگیرد. اگر شما نوزادتان را وقتی که به خواب رفت با پتو یا پوششی دیگر می پوشانید یک لایه از لباسش را قبل از این کار از تنش در آورید تا مطمئن شوید که او خیلی گرمش نمی شود.
۹-شوک گرمایی
شوک گرمایی زمانی ایجاد میشود که نوزاد نمیتواند بدن خود را خنک نگاه دارد و شروع به گرم شدن میکند. در این شرایط دمای بدن ممکن است به ۴۰ درجه سانتی گراد برسد و باعث تخریب بافتهای داخلی بدن نوزاد شود. اگر شوک گرمایی درمان نشود، باعث آسیب مغزی و یا حتی مرگ نوزاد میشود.(مراقبت از نوزاد در تابستان)
نشانههای شوک گرمایی در نوزاد
بالا رفتن دمای بدن (دمای بالای ۴۰ درجه سانتی گراد نشانه شوک گرمایی است)
تعریق زیاد و توقف ناگهانی آن، اگر بدن قادر به عرق کردن نباشد، نشان گر کم آبی و بالا رفتن دمای بدن می باشد.
تشنگی زیاد (و پس از مدتی، کم نوشیدن آب بعلت ضعف)
رنگ پریدگی پوست
تپش قلب
تنفس سریع و بریده بریده
ادرار کم و تیره رنگ
خشکی دهان و چشمها
سر درد و گرفتگی عضلات
خواب آلودگی
گیجی، نفس کم آوردن و استفراغ
بیهوشی و کما
در گونه بروز نشانههای بالا، به سرعت با اورژانس تماس بگیرید، تا آمدن اورژانس نوزاد را به محلی خنک منتقل کرده، از لباسهایش کم کرده و بدنش را با آب خنک کنید. اگر نوزاد هشیار می باشد به او آب بدهید.
۱۰-استفاده از کرم های ضد آفتاب(مراقبت از نوزاد در تابستان)
نوزادان زیر ۶ ماه دارای پوستی نازک و فراوان لطیف هستند. بنابراین سعی کنید از قرار دادن آنها در معرض نور شدید و مستقیم آفتاب خودداری کنید. ولی در زمان هایی دیگر مثل آب تنی یا بازی کردن نوزاد در آب که قرار گرفتن او در آفتاب اجتناب ناپذیر می باشد، حتماً از کرمهای ضد آفتاب استفاده کنید.
بنا به نظر آکادمی اطفال آمریکا استفاده از کرم های ضد آفتاب در قسمت هایی از بدن نوزاد از جمله گونه که در معرض تابش مستقیم آفتاب قرار دارند در مقادیر اندک بلامانع می باشد.
در نوزادان بالای ۶ ماه می توان به مقدار و دفعات بیشتری از کرم های ضد آفتاب استفاده کرد.
کرم های ضد آفتاب باید هر دو ساعت یکبار و همچنین در گونه مرطوب شدن یا تعریق بدن تجدید شوند. برای این منظور می توانید از کرم های ضد آفتاب مخصوص کودکان با حداقل ۱۵SPF استفاده کنید. به توصیه دکتر سیگل:” می توان این کرم ها را در زیر لباس و روی انتها نواحی بدن نوزاد مورد استفاده قرار داد. زیرا یک تی شرت نخی تنها ۵ SPF دارد.”
مطالب مرتبط :
نکاتی که نوزادان و مادران مبتلا به کرونا باید بدانند
لطفا آدرستون رو برای بنده ارسال کنینم چجوری باهاتون ارتباط بر قرار کنم
اینا فوق العادن
لطفا آدرستون رو برای بنده ارسال کنین