همه چیز درباره افسردگی پس از زایمان

همه چیز درباره افسردگی پس از زایمان : علائم و درمان افسردگی پس از زایمان postpartum depression چیست؟ گاهی اوقات مادرانی که تازه فرزندی به دنیا آورده اند ممکن است کمی احساس ناراحتی ، نگرانی یا خستگی داشته باشند . حدود ۸۰ درصد مادران یک یا دو هفته پس از زایمان این احساسات را دارند. این احساس کاملا طبیعی است و معمولاً در عرض چند هفته کمرنگ می شود.

افسردگی پس از زایمان از افسردگی عادی زیاد قدرتمندتر است و ماندگاری بیشتری دارد. این حس معمولا حدود ۱۵ درصد از مادران را پس از اولین زایمان و کسانی که قبلاً زایمان کرده اند را درگیر می نماید .(همه چیز درباره افسردگی پس از زایمان)

این افسردگی می تواند باعث تغییرات شدید خلقی ، خستگی و احساس ناامیدی شود. شدت این احساسات می تواند روند مراقبت از کودک یا خودتان را دشوار کند. نباید افسردگی پس از زایمان را آسان گرفت. این یک اختلال جدی است ،که با درمان قابل برطرف شدن است.

آشنایی با همه چیز درباره افسردگی پس از زایمان علل ، علائم و درمان

علائم افسردگی پس از زایمان چیست؟

اگرچه احساس بدخلقی یا خستگی پس از زایمان حسی طبیعی است ، اما افسردگی پس از زایمان فراتر از این است. علائم آن شدید است و می تواند در عملکرد شما اختلال ایجاد کند.

همه چیز درباره افسردگی پس از زایمان

علائم افسردگی پس از زایمان :

شما ناراحت هستید یا زیاد گریه می کنید ، حتی وقتی دلیل آن را نمی دانید.

با وجود خستگی نمی توانید بخوابید یا اینکه خیلی بسیار می خوابید

بیش از حد غذا می خورید یا کاملا بی اشتها هستید

وجود درد و بیماری های مختلف غیرقابل توجیه

فرد تحریک پذیر ، مضطرب یا خشمگین است

تغییر حالات به طور ناگهانی و بدون هشدار قبلی.

احساس از دست دادن کنترل

عدم توانایی در به خاطر سپردن اطلاعات جدید

عدم‌تمرکز و ناتوانی در اخذ تصمیمات ساده .

عدم علاقه به چیزهایی که قبلاً از آنها لذت می بردید

مادر احساس می کند از کودک خود جدا است و متعجب است که چرا مانند آنچه که تصور می کرد احساس شعف و شادی ندارد

احساس ناامیدی

داشتن احساس گناه و بی ارزش بودن

عدم توانایی مادر برای گفتگو در مورداحساسات خود با دیگران

احساس‌مادر بد بودن و عدم توانایی مراقبت از کودک

احساس انزجار و فرار از دیگران

احساس‌افکار خود کشی و تمایل به آسیب به خود یا کودک .

کناره گیری مادر از فعالیت های اجتماعی و فاصله گرفتن از شخصیت واقعی خود

علائم به احتمال بسیار طی چند هفته پس از زایمان آغاز می شود. گاهی اوقات ، افسردگی پس از زایمان تا چند ماه بعد ظاهر نمی شود. علائم ممکن است برای یک یا دو روز کاهش یابد و سپس دوباره برگردد. بدون درمان ، علائم ممکن است همچنان بدتر و بدتر شوند.

درمان افسردگی پس از زایمان

اگر علائم افسردگی پس از زایمان را دارید ، باید در اسرع زمان به دکتر مراجعه کنید تا بتوانید درمان خود را آغاز کنید.

دو درمان اصلی برای افسردگی پس از زایمان وجود دارد: دارو و روان درمانی.

هر یک از این دو روش می تواند به تنهایی مورد استفاده قرار گیرد ، اما ممکن است در صورت استفاده همزمان با هم موثرتر باشند. ممکن است مدتی طول بکشد که دکتر متوجه شود که چه درمانی برای شما مفید است.

همه چیز درباره افسردگی پس از زایمان

دارو

داروهای ضد افسردگی تأثیر مستقیمی بر روی مغز دارند. این داروها بر مواد شیمیایی تنظیم کننده خلق و خو و روحیات تاثیر می گذارد . این داروها به تدریج به مریض تاثیر خواهند گذاشت

تنبلی چشم کودکان چیست و هر آنچه لازم است والدین و پرستار کودک دراین مورد بدانندمطالعه کنید
برخی از افراد هنگام مصرف داروهای ضد افسردگی عوارض جانبی دارند که شامل خستگی ، کاهش میل جنسی و سرگیجه میباشد .

در صورت شیردهی مصرف برخی از داروهای ضد افسردگی بی خطر است ، اما ممکن است برخی دیگر از این داروها مجاز نباشد . در صورت شیردهی حتماً به دکتر خود اطلاع دهید. اگر سطح استروژن کم باشد ، دکتر ممکن است هورمون درمانی را توصیه کند.

روان درمانی (همه چیز درباره افسردگی پس از زایمان)

روانپزشک ، روانشناس یا سایر متخصصان بهداشت روان می توانند به شما مشاوره ارائه دهند. روان درمانی می تواند به شما یاری کند تا افکار مخرب خود را درک کنید و راهکارهایی برای مقابله با آنها بیابید .

خود مراقبتی

این قسمت از درمان ممکن است کمی دشوارتر از آنچه به نظر می رسد باشد. تمرین مراقبت از خود به معنای این است که خود را کمی رها و آزاد کنید.

شما نباید کوشش کنید تا مسئولیتی بیشتر از ظرفیت خود به عهده بگیرید . ممکن است دیگران از نیاز های شما بی خبر باشند لذا لازم است در مورد نیاز های خود با آنها صحبت نمایید . کمی برای خود زمان بگذارید اما خود را منزوی نکنید. پیوستن به گروه های درمانی مادران را جدی بگیرید .

بهتر است از هر فرصتی برای بهبود وضعیت جسمی خود استفاده نمایید . یک رژیم غذایی متعادل داشته باشید و هر روز ورزش کنید ، حتی اگر فقط یک دور زدن در اطراف خانه باشد این کار را انجام دهید .

روان درمانی به بیشتر خانم ها یاری می کند تا در عرض شش ماه احساس بهتری داشته باشند ، هرچند که ممکن است درمان بیشتر طول بکشد.

آیا درمان های طبیعی برای افسردگی پس از زایمان وجود دارد؟

افسردگی پس از زایمان یک بیماری جدی است و چیزی نیست که بخواهید بدون یاری دکتر درمان کنید. در کنار درمان پزشکی ، درمان های طبیعی مانند ورزش و داشتن خواب کافی می توانند به بهبود علائم یاری کنند.

گرفتن ماساژ ، مراقبه و سایر اقدامات ذهن آگاهی ممکن است به شما یاری کند تا احساس بهتری داشته باشید. داشتن رژیم غذایی حاوی مواد مغذی و عدم استفاده از غذاهای فرآوری شده زیاد مهم است .

همه چیز درباره افسردگی پس از زایمان

مکمل

استفاده از مکمل ها می تواند برای افرادی که رژیم غذایی کاملی ندارند مفید باشد . سازمان غذا و داروی ایالات متحده مکمل های غذایی خاصی را برای استفاده مادران شیرده مجاز می داند که لازم است در این خصوص با دکتر خود مشورت نمایید.

چه عواملی باعث افسردگی پس از زایمان می شود؟

علت دقیق آن روشن نیست ، اما فاکتورهایی وجود دارد که ممکن است در بروز افسردگی پس از زایمان نقش داشته باشد. افسردگی پس از زایمان ممکن است با ترکیبی از تغییرات جسمی و عوامل استرس زای عاطفی ایجاد شود.

عوامل جسمی موثر بر افسردگی پس از زایمان

یکی از بزرگترین تغییرات جسمی پس از زایمان شامل هورمون ها است. در حالی که باردار هستید ، سطح استروژن و پروژسترون بالاتر از حد معمول است.

چند ساعت پس از زایمان ، سطح هورمون ها به حالت قبلی خود کاهش می یابد. این تغییر ناگهانی ممکن است منجر به افسردگی شود.

برخی از عوامل فیزیکی دیگر ممکن است شامل موارد زیر باشد:

سطح پایین هورمون تیروئید

کم خوابی

رژیم غذایی ناکافی

زمینه های پزشکی

مصرف مواد مخدر و الکل

عوامل احساسی موثر بر افسردگی پس از زایمان

اگر در گذشته اختلال خلقی داشته اید یا در خانواده شما سابقه این اختلالات خلقی وجود داشته باشد ، ممکن است به افسردگی پس‌از زایمان مبتلا شوید.

عوامل استرس زای عاطفی ممکن است شامل موارد زیر باشد:

طلاق یا مرگ یکی از عزیزان

بیماری مادر یا فرزند

انزوای اجتماعی

مشکلات اقتصادی

احساس تنهایی و عدم حمایت مادر

آمار افسردگی پس از زایمان

در حدود ۸۰ درصد مادران در هفته های پس از زایمان دارای افسردگی عادی هستند. در مقابل حدود ۱۴ درصد از مادران دارای افسردگی پس از زایمان به صورت جدی هستند که ۱۹٫۳ درصد از آنها در مورد آسیب رساندن به خود و ۲۲٫۶ دارای اختلال دوقطبی هستند.

همه چیز درباره افسردگی پس از زایمان

۴ نکته در مورد نحوه مقابله با افسردگی پس از زایمان:

پس از مشورت با دکتر می توانید برای مقابله با افسردگی پس از زایمان اقدامات زیر را انجام دهید.

۱- برقراری ارتباط

ممکن است تصمیم بگیرید که احساسات خود را برای خود نگه دارید و درمورد آن با کسی گفتگو نکنید . اما بهتر است که همه احساسات خود را با شخصی که به او اعتماد دارید در میان بگذارید و قطعا با درک این موضوع که تنها نیسیتد ممکن است دریابید که این شرایط برای زنان دیگری نیز رخ داده است.

۲- با انزوا طلبی مبارزه کنید

اگر به مدت طولانی با احساسات منفی خود در تنهایی زمانی را سپری کنید ممکن است دچار افسردگی شوید . بهتر است سعی کنید که روابط خود را با نزدیکترین اطرافیان خود حفظ نمایید .

می توانید به یک گروه پشتیبانی از مادران افسرده بپیوندید. اگر شرکت در فعالیت های گروهی لذت بخش را ترک نموده اید بهتر است دوباره آنها را امتحان کنید . در یک گروه بودن می تواند به شما یاری کند تا روی چیزهای دیگر تمرکز کنید و استرس خود را تسکین دهید.

۳- مشغله کاری خود را کاهش دهید (همه چیز درباره افسردگی پس از زایمان)

بهتر است مشغله کاری خود را کاهش دهید و از انرژی خود برای تأمین نیازهای اساسی خود و کودک خود استفاده کنید. در صورت امکان ، از خانواده و دوستان خود یاری بگیرید.

۴-استراحت و آرامش کافی داشته باشید

هم بدن و روح شما به خواب کافی نیاز دارند. اگر کودک شما مدت طولانی نمی خوابد ، از شخصی بخواهید تا در شیفت های مختلف از کودک نگهداری کند تا شما بتوانید استراحت کنید و به مقدار کافی بخوابید . اگر در به خواب رفتن مشکل دارید استفاده از یک حمام آب گرم ، یک کتاب خوب یا هر چیز دیگری که به شما یاری کند آهسته شوید مفید خواهد بود . مدیتیشن و ماساژ ممکن است به کاهش تنش یاری کرده و به خواب رفتن شما یاری کند.


اگر به تازگی زایمان کرده اید و مانند اکثر خانم ها با افسردگی پس از زایمان درگیر شده اید؛ یکی از بهترین کمک ها استفاده از پرستار کودک در منزل برای مراقبت های بیشتر نسبت به نوزاد شما و همجنین آزادتر شدن وقت شما برای مراقبت از خود می باشد. مرکز خدمات پرستاری در منزل همراه شما با مجرب تربن و بهترین کادر به شما در پرستاری نوزاد در منزل ، پرستاری کودک در منزل ، پرستاری سالمند در منزل ، پرستاری بیمار در منزل و … کمک می کند. برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره تخصصی رایگان پرستاری با ما تماس بگیرید.

مطالب مرتبط :

پرستاری کودکان دو قلو در منزل

همه چیز درباره وابستگی کودک به مادر

ویژگی های رژیم غذایی سالمندان

درمان های خانگی سنگ کلیه

زگیل چیست و چگونه ایجاد می شود؟

دلایل گریه نوزاد بعد از شیر خوردن

علل و علائم و درمان رفلاکس در نوزادان

علائم بیماری های روانی سالمندان

همه چیز درباره آنژیوگرافی

اسهال در نوزادان

2 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *