پرستاری از باردار در منزل : پرستاری از باردار در منزل همچنین پس از زایمان و نگهداری از نوزاد و کودک، با توجه به شرایط مادر میتواند خاص و ویژه باشد. در هر یک از این مراحل امکان دارد فرد از پیشنهاد احساسی و عاطفی، بهخصوص از پیشنهاد جسم و فیزیک نیاز به مراقبت هایی به همراه یاری داشته باشد.
پرستاری از باردار در منزل و آشنایی با آن
امروزه با وجود مشغلهها و فرهنگهای اجتماعی برخی پرستاری در منزل برای مادران باردار یا از پرستار کودک یاری میگیرند. پرستار دوره دیده و آگاه با شرایط بارداری افراد، میتواند یاری مناسبی در همراهی مادر، کودک بزرگتر و نوزاد پس از زایمان باشد.
علائم اولیه بارداری
مادر شدن همواره با بروز تغییرات در خانمها نمایان میشود. آزمایش خون برترین روش برای اطلاع از بارداری شما است.
ولی در گونه اقدام اگر در انتظار بارداری هستید، هورمونهای بارداری باعث بروز علائمی در بدن شما میگردد. برخی از علائم بارداری: تعویق در سیکل ماهانه، خستگی شدید، لکه بینی و درد شکمی، تغییراتی در پستانها و حالت تهوع میباشد.
بعد از لقاح و لانه گزینی تخمک، علائم و نشانههای متفاوتی در برخی مشهود بوده که برخی زیاد شبیه علائم پیش از عادت ماهانه میباشد.
البته در این موارد می توان اول از تست خانگی یا baby check استفاده نمود و بعدا برای اطمینان آزمایش خون داد. ولی علاوه بر موارد ذکر شده در بالا برخی از علائم اولیه را در ذیل بیان میکنیم.
علائم اولیه بارداری شامل:
• تکرر ادرار
• یبوست
• کمردرد
• سردرد
• ضعف
• …
تعویق عادت ماهانه، لکه بینی یا درد و گرفتگی در ناحیه شکم
تعویق عادت ماهانه در کسانی که همواره سیکل منظمی داشتند میتواند نخستین نشانه بارداری باشد. تخمک بارور شده پس از چند روز با ورود به رحم به دیواره آن چسبیده و لانه گزینی میکند.
در این مرحله مادر کمی دچار لکه بینی یا درد و گرفتگی در ناحیه شکم خواهد شد. این نشانه همانند علائم پیش از عادت ماهانه بوده تنها تفاوت آن میتواند روشن تر بودن خونریزی نسبت به عادت ماهانه باشد.
تغییرات پستان ها
با تغییر سریع سطح هورمونها در هفتههای ابتدا، سینهها حس سنگینی یا پرباری، همچنین سوزن سوزن شدن و حساس در برابر تماس پیدا می کنند. بنا براین اگر منتظر بارداری بوده و عادات ماهانه منظم شما به تعویق افتاده و بعد از ۲ هفته علائم و تغییراتی در پستانها دارید، میتوانید با تست بارداری اطمینان حاصل نمایید.
احساس خستگی شدید
با زیاد شدن سطح یکی از هورمونهای بارداری به نام پروژسترون، احساس خستگی شدید و خواب آلودگی در زن نمایان می گردد. همچنین این هورمون باعث تولید خون بالا، کاهش قند و فشار خون شده که موجب این حالات در بارداری میشود.
تهوع و استفراغ در زنان باردار
حس تهوع و استفراغ در زنان باردار از علائمی هست که بدلیل بویایی قوی آنان در این دوران، از هفتههای ابتدا میتوانند داشته باشد. البته برخی از زنان باردار شاید تا انتها دوران بارداری این نشانه را احساس نکنند.
موارد مضر و خطر ساز دوران بارداری
برخی از مادران در دوران بارداری استرس و اضطراب هایی دارند که گاهی ناشی از ناآگاهی، مشاوره نگرفتن و عدم رعایت ممنوعیتهای مصرفی دوران بارداری است.
سلامت فرد و سبک زندگی اش زیاد مهم میباشد، این اهمیت به سلامتی در دوران بارداری با وجود کودکی، چند برابر خواهد شد.
برای این که دوران بی خطری را برای خود و جنین داشته باشید، می بایست سبک زندگی سالمی را قبل بگیرید. از موارد مضر و خطر ساز پرهیز نمائید.
تشعشعات مضر:
مادران باردار می بایست در برابر تشعشعات مضر کمتر قرار بگیرند حتی باوجود خطرات کم، برای جنین و مادر برخی امواج مضر هستند.
اشعه ایکس در رادیوگرافی: بهتر است دکتر خود را از باردار بودن مطلع سازید و در گونه امکان این مورد را به بعد از بارداری تعویق اندازید. دکتر میتواند از لباسهای مخصوص سربی از جنین محافظت بکند.
امواج مایکروویو:
این امواج برای جنین در حالا رشد زیاد مضر میباشد. با توجه به این که امواج برخی مایکروویوهای خانگی به خارج از دستگاه پخش نمیشوند، مادر باردار بهتر است از نزدیکی به آن خودداری نماید.
مواد اعتیاد آور:
تغییر سبک زندگی و اجتناب از مواد اعتیاد آور، مخدر و نوشیدنیهای الکلی به سلامت مادر و جنین یاری میکند. بنابراین عادتهای تهدیدکننده زیاد مضراند.
ممنوعیتهای غذایی دوران بارداری
دوران بارداری و توجه به مواد غذایی مصرفی حائز اهمیت میباشد. ممنوعیت مصرف برخی غذاها و نوشیدنیها در این دوران را رعایت نمائید.
شما و جنین همراه نیازمند تغذیه سالم و عدم مصرف یا کنترل برخی مواد هستید. برای تنظیم و رعایت برنامه غذایی تان با توجه به حالات دوران بارداری خود می توانید از پرستار خود خواسته تا کنترل مواد غذایی را بر عهده بگیرد.
ممنوعیت مصرف لبنیات غیر پاستوریزه
لبنیاتی که پاستوریزه نباشند، تب مالت و برخی از باکتریها را منتقل می کنند. این بیماری و باکتریها خطرساز برای روند بارداری اند یا گاهی منجر به سقط جنین یا مننژیت کودک میشود.
ممنوعیت غذاهای خام و نیمه پخته
اختلال در روند بارداری به مصرف غذاهای خام و نیم پز زیاد میباشد. مواد غذایی خام و نیم پخته دارای آلودگی یا باکتری هایی اند که موجب بیماری در زنان باردار و آسیب پذیری جنین خواهد شد. از جمله این خطرات برای مادر: تب و اسهال و برای جنین، سقط، آسیب در رشد مغز و دیگر اندام و … میباشد.
ممنوعیت مصرف میوه و سبزیجات نشسته
بدلیل وجود باکتری توکسوپلاسما در مدفوع برخی حیوانات، آغشته بودن به سموم دفع آفات میوه و سبزیجات، احتمال سقط جنین بالا میرود. بنابراین حتما میوه و سبزیجات را ضدعفونی کرده و از سبزیجات بخار پز استفاده نمائید.
ممنوعیت جگر در دوران بارداری
هشدار از فراوانی ویتامین A در بدن زنان باردار: زیادی این ویتامین در بدن مادر موجب نقص مادرزادی در جنین می گردد. این ویتامین در جگر زیاد میباشد.
بنابراین ممنوعیت جگر به هر اندازه در دوران بارداری توصیه می گردد. همچنین وجود آلودگی و درست کردن مسمومیت غذایی در مادر باعث زایمان زودرس میشود.
کنترل یا ممنوعیت نوشیدنی ها
نوشیدنی هایی چون نوشابه، چای و قهوه و انرژی زا که داری کافئین میباشد شامل خطراتی برای مادر و کودک میشود. مصرف نوشابه و انرژی زاها در دوران بارداری، دیابت بارداری و دیابت کودک را در پی دارد.
بسیاری از کارشناسان مصرف این نوشابهها را در این دوران ممنوع کردهاند. چای و قهوه را هم کنترل شده مصرف نمائید.
در آخر ضروری به ذکر میباشد که اگر دکتر برای مادران باردار استراحت مطلق تجویز کرده، بهتر است از پرستار مادران باردار یا پرستار کودک برای مراقبت از مادران استفاده گردد تا آنان دوران بارداری را به سلامت و با نشاط پشت سر بگذارند.
تیم خدمات پرستار در منزل همراه شما آماده خدمات رسانی در زمینههای پرستاری از باردار ، پرستاری از سالمند ، ویزیت پزشک در منزل ، نگهداری از بیمار در منزل ، تزریقات در منزل و … به شما عزیزان میباشد. جهت مشاوره و هرگونه سوال با شماره تماسهای درج شده در صفحه اصلی با ما در ارتباط باشید.
———————————————————————————————-
مطالب مرتبط:
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.