پرستاری از سالمند افسرده و دلایل افسردگی درسالمندان
پرستاری از سالمند افسرده و دلایل افسردگی درسالمندان Depression in elderly ، ازشایع ترین اختلالاتی میباشد که درسالمندان مشاهده میشود. افسردگی درسالمندان در اواخر عمر اتفاق می افتد، به طوری که حدود شش میلیون آمریکایی بالای سن ۶۵ سال، مبتلا به افسردگی هستند ولی تنها ۱۰% این تعداد، مورد تشخیص و درمان قرار می گیرند.
علایم افسردگی در سالمندان
علت این امر به احتمال فراوان، این میباشد که سالمندان معمولا علائم بالینی را بصورت های مختلف نشان می بدهند وبا توجه به طیف وسیع بیماری در این محدوده سنی، ضروری میباشد که بادقت بیش مورد ارزیابی و معاینه واقع شوند.
تفاوت مهم دیگری که در افسردگی درسالمندان، مشاهده میگردد، بیماری های همراه وناتوانی های پزشکی میباشد که برروند افسردگی اثر میگذارد وتشخیص را تحت الشعاع قرار میدهد.
به عنوان مثال، افسردگی درسالمندان با زیاد شدن خطر ابتلا به بیماری های قلبی وافزایش خطر مرگ ناشی از بیماری های مزمن همراهی دارد.
افسردگی در سالمندان، توانایی فرد مسن را درتوانبخشی کاهش میدهد، در مطالعه ای که در حیطه بیماری های خانه سالمندان گونه پذیرفت نشان داد که وجود افسردگی، احتمال مرگ سایر بیماری های جسمی شایع در سالمندان را بصورت قابل توجهی زیاد شدن میدهد.(پرستاری از سالمند افسرده و دلایل افسردگی درسالمندان)
بیماری بیولوژیکی
افسردگی ۱ بیماری بیولوژیکی میباشد که به دنبال عدم تعادل شیمیایی در مغز درست کردن میگردد و بر افکار، احساسات، رفتارو سلامت جسمی تاثیرمی گذارد.
افراد مسن امکان دارد در طول زندگی خود، در دوره هایی افسردگی را تجربه کرده باشند، بااین حالا امکان دارد برای بار نخست هم در سالمندان رخ دهد.
افسردگی در هر سنی می تواند هر فردی را درگیر بکند ولی اغلب افسردگی درسالمندان وافراد مسن به احتمال فراوان امکان دارد تشخیص داده نشود، زیرا برخی علائم افسردگی با علائم ناشی از زیاد شدن سن امکان دارد اشتباه گرفته شوند. در گونه عدم تشخیص و درمان به موقع، افسردگی امکان دارد برای هفته ها، ماه ها وحتی سال ها ادامه یابد.
افسردگی درسالمندان عامل اصلی خودکشی در افراد مسن میباشد. توجه داشته باشید که افسردگی، ۱ جواب طبیعی نسبت به سالمندی و بالا رفتن سن یا ابتلا به ۱ بیماری خاص، به هیچ عنوان نیست. افسردگی نمی تواند به دنبال زیاد شدن سن یا بیماری رخ دهد وعلت زمینه ای در رابطه با افسردگی وجود دارد.(پرستاری از سالمند افسرده و دلایل افسردگی درسالمندان)
اختلال افسردگی در سالمندان
علائم افسردگی درسالمندان عبارت میباشد از:
فرد فاقد انرژی واغلب خسته به پیشنهاد می رسد.
در تمرکز وبه خاطر سپردن وقایع مشکل دارد.
در اختلال افسردگی درسالمندان فرد مریض در تصمیم گیری یا پیگیری برنامه با مشکل رو به رو میباشد.
ترجیح میدهد زمان بیشتری را به تنهایی بگذراند.
اشتهای او فراوان یا کم میشود.
به تلفن جواب نمی دهد.
به سرووضع ولباس پوشیدن خود دقت نمی بکند.
علاقه و شوق واشتیاق خود را نسبت به فعالیتها وکارهایی که قبلا علاقه داشت، از دست میدهد.
از علائم جسمانی که علتی ندارد، شاکی میباشد.
در مورد خودکشی صحبت میکند.
به طور کلی خلق افسرده موجب از بین رفتن علاقه انجام کارها میشود و از علائم کلیدی افسردگی درسالمندان میباشد. مریض مسن مبتلا به افسردگی، احساس غم واندوه، ناامیدی و بی ارزشی دارد و امکان دارد به خودکشی فکر بکند و حدود ده تا پانزده درصد از بیماران هم دست به خودکشی میزنند.
مریض علاقه و انگیزه برای انجام کارها ندارد و بسیاری از فعالیتها را به اجبار انجام میدهد.
مریض کم و آرام صحبت میکند و از کمبود انرژی شاکی است.(پرستاری از سالمند افسرده و دلایل افسردگی درسالمندان)
عوامل خطر برای افسردگی درسالمندان وجود دارد، تعدادی از این عوامل که خطر افسردگی در سالمندان را زیاد شدن میدهد، عبارتنداز:
۱.خانم بودن
۲.مجرد بودن
۳.طلاق
۴.کسانی که همسر خود را از دست دادند.
۵.وجود وقایع استرس زا در زندگی
۶.عدم وجود ۱ خانواده یا اجتماع حامی و حمایتگر
۷.شرایط جسمی همچون سکته مغزی، فشار خون بالا، دیابت، زوال عقل(دمانس)، خطر را زیاد شدن میدهد.
۸.ترس از مرگ
۹.اقدام به خودکشی در گذشته
۱۰.وجود درد مزمن یا شدید
۱۱. از دست دادن یکی از عزیزان
۱۲.سومصرف مواد
اسکن مغز کسانی که نخستین دوره افسردگی خود را در دوران سالمندی تجربه می کنند، نشان میدهد که نقاطی از مغز امکان دارد، خون کافی را دریافت نکند و تغییرات شیمیایی در سلول های مغزی امکان دارد، احتمال افسردگی درسالمندان را به طور قابل ملاحظه ای زیاد شدن دهد.(پرستاری از سالمند افسرده و دلایل افسردگی درسالمندان)
بیخوابی و افسردگی در سالمندان
ارتباط افسردگی درسالمندان وبی خوابی:
اغلب بیماران مسن مبتلا به افسردگی از اختلالات خواب شاکی هستند، زود بیدار شدن از خواب بیشتر از سایر اختلالات خواب، مشخصه افسردگی میباشد. مریض ۲-۳ ساعت پیش از وقت معمول برنامه همیشگی از خواب بیدار میشود وبا این که احساس میکند هنوز خسته میباشد، دیگر نمی تواند بخوابد.
بی خوابی مداوم می تواند یکی از نشانه های افسردگی درسالمندان باشد. مطالعات نو نشان میدهد که بی خوابی به عنوان ۱ عامل خطر برای آغاز افسردگی وعود افسردگی در افراد مسن میباشد. ضروری میباشد برای درمان بی خوابی، علت زمینه ای که افسردگی میباشد، مورد درمان قرار بگیرد تا داروهای خواب آور برای فرد مسن تجویز گردد، زیرا طبق گفته انجمن سالمندان آمریکا، داروهای خواب آور می توانند خطر بیشتری را برای سالمندان درست کردن کنند.
در مواردی، مریض دچار افسردگی در آغاز خواب مشکل دارد و یا به طور مکرر طی شب بیدار میشود، گاهی مریض مبتلا به افسردگی دچار پرخوابی میگردد.
علاوه بر این موارد، بسیاری از بیماران افسرده دچار بی اشتهایی وکاهش وزن میشوند، البته برخی دچار زیاد شدن اشتها و زیاد شدن وزن میگردد.
اضطراب در سالمندان
اضطراب، علامت شایعی در افسردگی بوده و امکان دارد، موجب بدتر شدن برخی بیماری های مزمن همچون فشارخون بالا و بیماری قلبی گردد.
افسردگی درسالمندان ، ۱ بیماری میباشد. بیمارافسرده هم همچون پایان بیماران نیاز به مراقبت جهت پرستاری دارد. حتی اگر افسردکی خفیف در فرد سالمند وجود دارد، به علت تبعاتی که دربردارد، ضروری میباشد که به دنبال یافتن راه یاری و درمان به این عزیزان داشته باشیم. خوشبختانه با تشخیص افسردگی درسالمندان، به راحتی میتوان این بیماری را درمان نمود و از عوارض ومشکلات احتمالی بعدی جلوگیری به عمل آورد.
مطالعات نشان داده میباشد که اگرچه داروهای ضد افسردگی به خوبی در افراد برنا و بزرگسالان به درمان، به خوبی جواب میدهد ولی در مورد افراد مسن همیشه جواب مطلوب را نمی دهد.
داروهای ضد افسردگی درسالمندان امکان دارد برای درست کردن روند درمان نیازمند وقت طولانی تر هستند و این نکته را مدنظر داشته باشید که به علت حساسیت بیش افراد مسن نسبت به داروها، دوز های پایین تری را برای درمان آغاز می کنند، بنابراین به طور کلی مدت وقت افسردگی درسالمندان طولانی تر از بیماران برنا میباشد.(پرستاری از سالمند افسرده و دلایل افسردگی درسالمندان)
درمان افسردگی در سالمندان
سالمندان ترجیح می بدهند که دارو دریافت نکنند و علاوه بر آن به علت عوارض جانبی و تداخلات درمان افسردگی سایر بیماری های پزشکی، پرستاری و روان درمانی راه حل موفق تری به پیشنهاد می رسد.
فرد مبتلا به افسردگی درسالمندان با مراقبت های پرستاری متناسب و ۱ پرستار دلسوز وصبور وآگاه، علاوه برحمایت از جانب افراد خانواده و دوستان خود و با بهره گیری از روان درمانی متناسب مفید و متناسب به سلامتی خود دست پیدا میکند، به ویژه بسیاری از سالمندان و به طور کلی افراد جامعه
مرکز خدمات پرستاری در منزل همراه شما ابتدا با بهره گیری از پرستاران و کادر درمانی متشکل از مشاوران و متخصصان آماده میباشد تا شما عزیران را در پرستاری از سالمندان و کودکان عزیز کمک نماید، همه ما می دانیم که خدمات پرستاری از سالمند مبتلا به افسردگی شرایط خاصی را می طلبد و ما با اطلاع از این شرایط شما را کمک خواهیم کرد.
مطالب مرتبط :
حرف نداشت👌🏻