کم خونی در مردان :زمانیکه صحبت از کم خونی میشود کمتر کسی ذهنش به سراغ کم خونی در مردان میرود. به این خاطر که کم خونی ۱ بیماری شایع در زنان شناخته شده میباشد. ولی اینطور نیست، با این که کم خونی در زنان بیش از مردان دیده میشود ولی به این معنی نیست که کم خونی در مردان وجود ندارد.
این بیماری میتواند خطرناک و آسیب رسان باشد، بخصوص اگر که اقدامی برای درمان و پیشگیری آن گونه نگیرد. به همین منظور آشنایی با علائم و نشانههای بیماری یاری میکند تا سریعتر بیماری را تشخیص داده و کاری در قبال آن انجام بدهید.
کم خونی
کم خونی یا همان Anemia زمانی رخ داده که گلبولهای قرمز سالم کافی بمنظور حمل نمودن اکسیژن به ارگانهای بدن وجود نداشته باشند. همان طور که میدانید اکسیژن منبع انرژی ارگانها بوده و شما را قادر به انجام کارها میکند. در نتیجه زمانیکه گلبولهای قرمز قادر به حمل نمودن اکسیژن نباشند شما انرژی کافی دریافت نمیکنید و بدنتان عملکرد طبیعی خودش را از دست میدهد.
برخی مدلهای کم خونی کوتاه مدت و متوسط هستند، این در حالی میباشد که برخی دیگر شدت بیشتری داشته و در پایان طول زندگی همراه فرد خواهند ماند. به یاد داشته باشید که در گونه عدم پیگیری این بیماری میتواند جان شما را به خطر بیندازد.
علایم کم خونی در مردان
خستگی و ضعف: احساس خستگی بیشتر از حد و ضعف بدنی امکان دارد نشانه کمبود آهن در مردان باشد.
کاهش توانایی فیزیکی: مردان مبتلا به کمبود آهن امکان دارد دچار کاهش توانایی برای انجام فعالیتهای روزمره شوند و احساس خستگی زیادی در طول روز داشته باشند.
تنفس سریع و نفس کوتاه: در گونه کمبود آهن، تولید هموگلوبین در بدن کاهش مییابد که میتواند منجر به تنفس سریعتر و نفس کوتاهتر شود.
پوست زرد: افراد مبتلا به کمبود آهن امکان دارد پوستی زرد یا پررنگ داشته باشند که نشانه کاهش هموگلوبین در بدن میباشد.
ضعیفی موها: موهای شکننده و ضعیف میتواند نشانه کمبود آهن در مردان باشد.
این علائم تنها ۱ بخش از نشانههای کمبود آهن در مردان هستند و توجه به آنها میتواند در تشخیص و درمان این مشکل مفید باشد. در گونه تجربه هر ۱ از این علائم، مراجعه به دکتر و انجام آزمایشات موردنیاز توصیه میشود.
تشخیص کم خونی در مردان
آزمایش خون: آزمایش خون، اندازهگیری سطح هموگلوبین و تعداد سلولهای قرمز خون را انجام میدهد. نتایج آزمایش خون میتواند به دکتر یاری بکند تا کمبود آهن یا کمبود دیگر مواد مغذی را تشخیص دهد.
آزمایشهای تکمیلی: دکتر امکان دارد آزمایشهای تکمیلی دیگری از جمله آزمایشهای تعیین سطح آهن، ویتامین ۱۲B یا فولات، آزمایشهای تشخیصی برای بررسی اختلالات جذب غذا از دستگاه گوارش و یا آزمایشهای تصویربرداری همچون سونوگرافی انجام دهد.
تاریخچه پزشکی و بررسی بالینی: پزشک امکان دارد تاریخچه پزشکی کامل افراد را بررسی بکند و علائم و نشانههایی که امکان دارد به کم خونی اشاره داشته باشند را بررسی بکند. این شامل علائمی همچون خستگی بیشتر از حد، ضعف، خونریزی و علائم دیگر میباشد.
با توجه به نتایج این آزمایشها و بررسیهای بالینی، دکتر میتواند تشخیص کم خونی در مردان را قطعی بکند و برنامه درمانی متناسب را تجویز بکند.
درمان کم خونی
مصرف مکملهای آهن: اگر کمبود آهن علت کم خونی میباشد، دکتر امکان دارد برای شما مکملهای آهن تجویز بکند. این مکملها معمولاً بصورت قرص یا مایع مصرف میشوند و میبایست به دقت دستور دکتر را دنبال نمایید.
تغذیه مناسب: تغذیه غنی از مواد غذایی حاوی آهن میتواند بهبود کم خونی در آقایان را تسریع بکند. مصرف موادی همچون گوشت قرمز، مرغ، ماهی، حبوبات، مغزها و غلات غنی از آهن میتواند مفید باشد.
مدیریت خونریزی: در صورتی که خونریزی مزمن یا با شدت بیش دارای ارتباط با کم خونی باشد، درمان خونریزی و مدیریت متناسب آن میتواند یاری کننده باشد.
درمان بیماری اصلی: در برخی موارد، کم خونی ناشی از بیماریهای اصلی همچون بیماریهای کلیوی یا مشکلات خونی میباشد. در این گونه، درمان بیماری اصلی میتواند بهبودی در کم خونی داشته باشد.
دکتر شما امکان دارد راهکارهای دیگری را هم برای درمان کم خونی در آقایان توصیه بکند، بنابراین مهم میباشد که درمان را با مشاوره دکتر خود انجام بدهید و دستورالعملهای او را رعایت نمایید.
مطالب مرتبط :
احسنت عالی بود