زوال عقل و کاهش شنوایی در سالمندان : یکی از مهارتهای تقویت حافظه در سالمندان و به یاد سپردن اطلاعات پسندیده شنیدن میباشد به همین خاطر سالمندانی که به دلیل کهولت سن با میزان شنوایی کمتری روبرو میشوند بیش در معرض زوال عقلی قرار دارند. سالمندانی که در قسمت گوش میانی و عملکرد عصب شنوایی شان مشکل دارند دچار کاهش شنوایی خواهند شد.
مشکل کم شدن شنوایی مرکزی در سالمندان با توانایی مغز در پردازش صدا هم دارای ارتباط میباشد که در این حالت سالمندان اصولاً عنوان می کنند که می توانم بشنوم اما متوجه نمیشود.
سالمندان مبتلا به کاهش شنوایی مرکزی در مقایسه با دیگر سالمندان بدون چنین مشکلی، دو برابر بیش دچار به اختلال شناختی خفیف میباشند. طبق تحقیقات بعمل آمده نشان داده که سالمندانی که ناشنوایی مرکزی دارند دارای روند زوال مشترک در عملکرد سلولهای مغزی میباشند که در هنگام مبتلا شدن به زوال شناختی روی میدهد.
اثرات مخرب زوال عقل برای سالمندان
همچنین زوال عقل میتواند اثرات مخرب و آزاردهنده ای را برای سالمند ، خانواده سالمند و پرستار سالمند در پی داشته باشد. محققان هنوز نتوانسته اند درمانی برای این بیماری بیابند، اما در حالا سعی میباشند تا یافتههای دقیق تری درمورد چرایی و چگونگی به وجود آمدن زوال عقل در سالمندان پیدا کنند. این مشکلات در سالمند مربوط با ادراک میباشد. آزمایشات درک صدا میبایست در سالمندان بالای ۶۵ سال و همچنین افراد مبتلا به اختلال شناختی انجام شود.
یکی از رایج ترین ناتوانیها در افراد مسن و سالمند ناشنوایی و کم شدن شنوایی میباشد که حدودا روی یک سوم سالمندان بالای ۶۵ سال اثرگذار میباشد. در سالمندانی با میانگین سن ۷۵ سال مهارتهای شنوایی، تفکر و حافظه شان آزمایش شد واز بین این سالمندان ۲۶ درصد دچار به افت شنوایی محیطی و ۱۲ درصد دچار به افت شنوایی مرکزی و ۳۳ درصد مبتلا به اختلال شناختی خفیف بودند.
از بین ۱۹۲ سالمند گرفتار افت شنوایی مرکزی، ۱۴۴ شخص یا ۷۵ درصد آنان مبتلا به اختلال شناختی خفیف هم بودند. در مقابل، سالمندان مبتلا به افت شنوایی پیرامونی در مقایسه با افراد بدون مشکل شنوایی، از احتمال بالاتر ابتلا به زوال شناختی برخوردار نبودند.
راهکار زوال عقل و کاهش شنوایی در سالمندان چیست ؟
استفاده از سمعک در سالمندان ، هم مغز را سالم تر نگه می دارد و هم ارتباط کلامی را با پرستار سالمند گسترش می دهد و در نتیجه از همین راه به پیشگیری از ابتلا به زوال عقل در سالمند یاری مینماید. دانشمندان عقیده دارند که استفاده از سمعک، هم مغز را سالم تر نگه می دارد و هم ارتباط کلامی را در سالمندان ارتقا می دهد و در نتیجه از همین راه به پیشگیری از ابتلا به زوال عقل در سالمندان یاری می کند.
استفاده از سمعک در سالمندان
ضعف شنوایی به سادگی قابل تشخیص بوده و می توان آن را درمان نمود همین روند درمانی می تواند به طور کلی برای قوای شناختی مفید باشد، اگرچه تاثیر چشمگیری بر مکان نگذارد. وجود ارتباط بین ضعف شنوایی و زوال عقل در سالمندان امکان پذیر میباشد، اما تحریک نشدن قوای ذهنی در میان سالمندانی که شدیدا دچار مشکلات شنوایی هستند هم می تواند نقش مهمی در این زمینه ایفا بکند.
سایت خدمات پرستار همراه شما همراه شماست.
————————————————
مطالب مرتبط:
چطوری میتونیم از آخرین مطالبتون باخبر بشیم
بازم درمورد این موضع مطلب بزارین
هزینه مشاوره آنلاین و حضوری باهم متفاوته
حرفتون خیلی عالیه