سندروم و بیماری چه تفاوت هایی دارند؟ آیا شما تاکنون از خود پرسیده اید که سندرم چیست و چه تفاوت هایی با بیماری معمولی دارد؟ انواع سندرم ها کدامند ؟ یا علت درست کردن سندروم چیست؟ از جمله بیماری هایی که خیلی از افراد با سندرم آن را اشتباه می گیرند، دیستروفی میباشد.
سندرم به مجموعه ای از علائم و ویژگی ها گفته میشود که همگی در ۱ وقت ظاهر شده و می توانند نشان دهنده ۱ اختلال یا مشکل باشند. سندرم ها می توانند بر روی قسمت های مختلفی از بدن تاثیر داشته باشند.
آشنایی با تفاوت های بین سندوم و بیماری
برخی از آنان بر روی گفتار، برخی بر روی یادگیری و برخی هم بر روی مهارت های ارتباطی فرد موثر هستند. از جمله معروف ترین انواع سندروم یا نشانگان میتوان به نشانگان ایکس شکننده، سندرم داون و غیره اشاره نمود. سندرم ها معمولا با ۱ بیماری یا اختلال خاص همراه هستند.
البته که همیشه نشانگان مخصوص ۱ بیماری نیست. امروز ما قصد داریم تا در مورد تفاوت سندرم یا نشانگان با دیستروفی صحبت کنیم. پس اگر شما هم در این زمینه کنجکاو هستید، ادامه مقاله امروز ما را از دست ندهید.
شناخته شده ترین سندرم ها کدام اند؟
شاید برای شما هم پرسش قبل بیاید که شناخته شده ترین انواع سندرم کدام اند؟ مطمئنا امروزه سندرم های زیادی در دنیا وجود دارد که هنوز خیلی از آنان شناخته نشده اند. اما، در لیست ذیل شما میتوانید چند مورد از معروف ترین و رایج ترین انواع نشانگان را مشاهده نمایید. این موارد همگی مبتلایان زیادی داشته و بر روی قسمت های مختلفی از بدن انسان ها تاثیر گذار هستند.
فریاد گربه
آنجلمن
داون
X شکننده
کلاینفل
نوروفیبروماتوز
پرادر ویلی
رت
علت به وجود آمدن سندروم چیست ؟
سندرم ها می توانند با دلایل مختلفی درست کردن شوند. معمولا اصلی ترین و مهمترین علت درست کردن سندروم در بدن ۱ فرد، مواردی مانند ژنتیک یا محیط زندگی میباشد. سندرم هایی مانند نشانگان داون بصورت مستقیم فقط به خاطر ژنتیک درست کردن میشوند. برای درک دلیل درست کردن نشانگان، افراد میبایست با پزشکان متخصص صحبت کنند. البته که سندرم ها گاهی اوقات به علت محیط زندگی هم در بدن فرد پدیدار میشوند.
آیا این حالت در بدن قابل درمان است؟
نشانگان روش درمانی یا قبل گیری خاصی ندارند. هنوز علم آنقدر پیشرفته نشده میباشد که بتواند سندرم را به طور کامل نابود بکند. البته، شما میبایست به این مسئله هم توجه داشته باشید که سندرم ۱ بیماری نیست که پزشکان به دنبال نابود نمودن آن باشند. کسانی که به سندرم داون مبتلا هستند می توانند در کلاس های مربوط به گفتار درمانی و کار درمانی شرکت کنند. البته که این کلاس ها فقط به بهبود وضعیت یاری کرده و به طور کامل سندرم را درمان نمی کنند.
بیماری چیست؟
حالا که با تعریف سندرم آشنا شدیم، بیایید تا نگاهی به تعریف بیماری بیندازیم. بیماری به فرایند خاص در بدن گفته میشود که با علت خاص و علائم مشخص شده درست کردن میشود. بیماری قابل درمان بوده و می تواند به راحتی از بین برود. البته، بستگی به نوع بیماری گاهی اوقات درمان و از بین بردن آن ۱ فعالیت دشوار به حساب می آید.
بیماری ها انواع مختلف داشته و بر روی قسمت های مختلفی از بدن تاثیر گذار هستند. دیستروفی نمونه معروفی از انواع بیماری به حساب می آید. توجه داشته باشید که بیماری نشان دهنده سندرم نیست اما، سندرم می تواند تعداد زیادی از علائم را در خود جای دهد که این علائم نشان دهنده بیماری هستند.
تعریف دیستروفی
همانطور که گفته شد، ما قصد داریم تا سندروم را با بیماری های خاصی مانند دیستروفی مقایسه کنیم. دیستروفی به مجموعه ای از بیماری های خاص گفته میشود که به مرور وقت می توانند ماهیچه ها را ضعیف تر کنند و میزان انعطاف پذیری آنان را تا حد زیاد فراوان و قابل توجهی کاهش بدهند. این بیماری معمولا به خاطر مشکل ژنتیکی درست کردن میشود.
در این بیماری، ژن هایی که مسئول سالم نگه داشتن عضلات هستند با مشکل مواجه میشوند و در نتیجه، فرد به دیستروفی مبتلا میشود. معمولا این بیماری خاص در اوایل کودکی آغاز شده و برخی از افراد هم تا میان سالی یا نوجوانی هیچ علائمی ندارند. اما، این بیماری می تواند آزاردهنده باشد.بسته به ژنتیک و یک سری متغیر های محیطی، دیستروفی با روشهای مختلفی بر روی بدن افراد تاثیر گذار میباشد.
معمولا در لول های بالا تر این بیماری، وضعیت بیمار وخیم تر شده و گاهی اوقات فرد همه توانایی های خود را از دست میدهد. از جمله توانایی هایی که در این بیماری از بین می روند میتوان به راه رفتن، صحبت نمودن یا مراقبت از خود اشاره نمود. چرا که در این بیماری، همه عضلات ضعیف شده و انعطاف پذیری آنان نابود میشود. جالب میباشد بدانید که در حالا حاضر بیشتر از ۳۰ نوع دیستروفی مختلف وجود دارد که هر کدام از آنان هم به نحوی خاص بر روی بدن تاثیر گذار هستند.
علائم دیستروفی
البته که دیستروفی در سنین مختلف می تواند علائم مختلفی هم داشته باشد. گاهی اوقات این بیماری در سنین بالا علائم خود را نشان میدهد. اما، در لیست ذیل شما میتوانید رایج ترین علائم دیستروفی در کودکان را مشاهده نمایید.
افتادن های مکرر
داشتن قدرت عضلانی پایین
گرفتگی عضلات فراوان
مشکل در بلند شدن
مشکل در انجام حرکاتی مانند پریدن یا بالا رفتن از پله
راه رفتن بر روی انگشتان پا
ستون فقرات خمیده
افتادگی پلک ها
این رو هم بخون
بیماریهای غیرواگیر
راههای درمان این بیماری
متاسفانه هنوز برای بیماری دیستروفی هیچ درمان رسمی و تایید شده ای درست کردن نشده میباشد. راههای زیادی وجود دارند که با استفاده از آنان شما میتوانید علائم دیستروفی را کاهش بدهید اما، درمان این بیماری در این وقت ممکن نیست. کار درمانی، گفتار درمانی، فیزیوتراپی و غیره از جمله مواردی هستند که می توانند علائم دیستروفی را کاهش بدهند. هر کدام از این فعالیتها، به نحوی خاص بر روی بدن تاثیر گذار هستند.
مثلا کار درمانی به کودک شما یاد میدهد تا چطور از حداکثر قدرت عضلانی خود استفاده بکند. فرد متخصص می تواند در مورد نحوه استفاده از ویلچر، صندلی های خاص و بند های ویژه اطلاعاتی را در اختیار کودک شما قرار دهد. بهتر است که در این زمینه با ۱ دکتر متخصص صحبت نمایید تا بسته به شرایط کودک، برترین درمان برای او انتخاب شود.
مطالب مرتبط :
لطفا آدرستون رو برای بنده ارسال کنین