شکستگی استخوان مفصل ران در سالمندان

شکستگی استخوان مفصل ران در سالمندان یا هیپ زیاد شایع می‌باشد. خطر این شکستگی در سنین ۵۰ سالگی، ۱۵٫۸% تخمین زده می‌شود.

شکستگی هیپ در سالمندان باعث زیاد شدن مرگ و میر و کاهش عملکرد می‌گردد، از همین رو این افراد نیاز زیاد جدی به نگهداری و مراقبت دارند که تنها یک پرستار سالمند در منزل می‌تواند آن را ارائه دهد.

شکستگی در اثر سقوط و افتادن در میان سالمندان مبتلا به پوکی استخوان بیش دیده می‌شود و اغلب باعث اختلال در راه رفتن و بستری شدن سالمند در بیمارستان می‌گردد.

البته علاوه بر پوکی استخوان در سالمند، عوامل دیگری نظیر ضعف عضلات چهار سر ران، ضعف عمومی ناشی از سن و شرایطی که باعث کاهش خون‌رسانی به مغز شده (مانند: کم خونی، بیماری‌های قلبی عروقی و …) در زمین خوردن نقش دارند.

تظاهرات بالینی شکستگی استخوان مفصل ران در سالمندان

علائم با توجه به این که شکستگی در چه بخشی از مفصل ران اتفاق افتاده، می‌تواند متفاوت باشد:
• کوتاه شدن پا
• نزدیک شدن پا به خط وسط بدن
• چرخش پا به سمت خارج
• درد در ناحیه هیپ و کشاله¬ ی ران یا سطح داخل زانو
• خون مردگی وسیع

درمان شکستگی استخوان مفصل ران

هدف از درمان شکستگی استخوان مفصل ران در سالمندان ثابت نمودن شکستگی، راه افتادن هر چه سریع‌تر مریض و کاهش عوارض جانبی ناشی از بی تحرکی می‌باشد. شکستگی‌های گردنِ استخوان ران (فِمور) معمولا در طی ۲۴ ساعت ابتدا بصورت اورژانسی تحت درمان و جااندازی قرار می گیرند؛

چراکه قطع طولانی مدت خون رسانی به سر استخوان فمور باعث از بین رفتن استخوان و نیاز به یک پروتز جایگزین می‌شود. بعد از بیهوشی بصورت عمومی یا بی حسی نخاعی، شکستگی هیپ مکان انداخته می‌شود. اینکار به وسیله ی میخ، میخ و پلاک، پین‌های متعدد یا وسایل پیچشی فشارنده ثابت و فیکس میگردد.

بخش عمده ای از بهبودی و بازیابی توان حرکتی در سالمندان دچار شکستگی هیپ، مربوط به مراقبت‌های علمی و تخصصی بعد از عمل جراحی می‌باشد. پرستار سالمند در منزل می‌تواند یاری بزرگی در جهت بهبود سالمند و بازگشت عملکرد‌های فیزیکی حرکتی وی داشته باشد.

مراقبت از شکستگی استخوان مفصل ران در سالمندان بعد از جراحی

تغییر وضعیت مریض

بعد از عمل شکستگی استخوان مفصل ران در سالمندان، مفصل ران می‌بایست در وضعیت خنثی قرار گیرد تا از وارد آمدن فشار به محل فیکساسیون جلوگیری گردد. مریض بهتر است بر روی پای غیر مبتلا (سالم) چرخانده شود. هنگام چرخاندن مریض، پرستار سالمند برای جلوگیری از چرخش پا به سمت داخل و حفظ پا در وضعیت طبیعی، یک بالش را بین دو پای مریض قرار میدهد.

ارتقای ورزش در سالمندان

سالمند دچارِ شکستگی استخوان مفصل ران تا مدتی بعد از عمل جراحی، محدودیت در تحمل وزن بر روی پای مبتلا (غیرسالم) دارد. برای کاهش عوارض بی حرکتی، مریض می‌بایست بصورت مداوم همه‌ی مفاصل خود را به غیر از مفصل هیپ و زانو، حرکت دهد.

پرستار سالمند مریض را تشویق می‌کند که با استفاده از دستگیره‌های بالای تخت خود را بالا بکشد و از این راه عضلات بازو و شانه را تقویت بکند. اینکار راه رفتن با وسایل یاری حرکتی را هم آسان می‌نماید.

خطر عفونت

محل برش جراحی مکانی برای ورود میکروارگانیسمها می‌باشد. طبق دستور دکتر، پانسمان می‌بایست بصورت مرتب تعویض گردد. رعایت نمودن نکته‌ها استریل در جلوگیری از عفونت، نقش به سزایی دارد و باعث شده که زخم زودتر جوش بخورد و بهبود یابد.

علائمی چون قرمزی، ترشح و التهاب نشان دهنده ی عفونت در محل زخم است که نیازمند مراجعه به دکتر می‌باشد.

کنترل عوارض احتمالی ناشی از شکستگی استخوان ران در سالمندان

سالمندان مبتلا به پوکی استخوان که سابقه ی شکستگی در اثر سقوط را دارند، به علت استرس ناشی از یک حادثه ی دیگر بی حرکتی را در قبل می گیرند.

بی حرکتی در اینگونه بیماران باعث بروز عوارض ثانویه چون زخم بستر، عفونت ریوی، تشکیل لخته (DVT) و کاهش توانایی تطابق با سایر مشکلات بهداشتی می‌شود.

بیماران مبتلا به  شکستگی استخوان مفصل ران در سالمندان تمایل دارند که در یک وضعیت باقی بمانند که این خود باعث درست کردن زخم بستر میگردد.

پرستار سالمند برای جلوگیری از این زخم‌ها هر دو ساعت وضعیت سالمند را تغییر می‌دهد و با استفاده از تشکهای مواج تلاش می‌کند تا امکان این عارضه را کاهش دهد.

جلوگیری از آمبولی

پرستار برای جلوگیری از آمبولی (DVT)، مریض را به استفاده از مایعات و انجام ورزش‌های مچ پا و پا تشویق مینماید. پوشیدن جوراب‌های ضد آمبولی هم تاثیر به سزایی در جلوگیری از این مشکل دارند.

پرستار با آموزش ورزش‌های تنفسی و سرفه ی موثر، به مریض در جهت پیشگیری از عفونت و دیگر مشکلات تنفسی یاری می‌کند.

 همراه شما:

همراه شما آماده خدمات رسانی در زمینه‌های نگهداری از بیمار، پرستاری از سالمند، ویزیت پزشک در منزل، همراه در بیمارستان، تزریقات در منزل، پانسمان در منزل، پرستاری در دوران بارداری، مشاوره و … به شما همراهان گرامی می‌باشد.

جهت مشاوره و هرگونه سوال با شماره تماس‌های درج شده در صفحه اصلی با ما در ارتباط باشید.

 

مرکز خدمات پرستاری در منزل همراه شما ۲۴ ساعته و شبانه روز در خدمت شماست و

————————————————

مطالب مرتبط:

خدمات پرستاری در منزل و بیمارستان – خدمات پزشکی در منزل مرکز خدمات پرستاری همراه شما

 

2 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *