غذاهای ناسالم

غذاهای ناسالم :به جرات می‌توان گفت که منشاء بسیاری از بیماری‌ها به خوردن غذاهای ناسالم برمی‌گردد. امروزه استفاده از خوراکی‌های شور، شیرین و پرچرب به ۱ عادت تبدیل شده میباشد، به طوری که بعضی از افراد به سختی می‌توانند از مصرف آن‌ها چشم‌پوشی کنند.

با این حالا، میبایست بدانید که زیاده‌روی در خوردن این غذاها برای سلامتی مضر میباشد و می‌تواند کیفیت زندگی شما را به خصوص در دوران سالمندی به شدت تحت تاثیر قرار دهد. به همین دلیل، این مقاله به معرفی خوراکی های ناسالم و تاثیر آن‌ها روی بدن اختصاص داده‌ایم. خواندن

تغذیه ناسالم چیست؟

تغذیه ناسالم به معنی خوردن غذاهایی میباشد که فقط احساس سیری به شما می‌دهند و با گذشت وقت سبب بالا رفتن وزن‌تان می‌شوند.غذاهایی که در طول روز مصرف می‌کنید، برای شما ۲ فایده مهم دارند؛

در اول حجم معده را پر می‌کنند تا احساس گرسنگی نداشته باشید. بعدا در مرحله بعد، مواد مغذی مورد نیاز پایان سلول‌ها و اندام‌های بدن را تامین می‌کنند. غذاهای ناسالم فقط حس گرسنگی را از بین می‌برند، ولی چون مواد مغذی زیادی ندارند نمی‌توانند از سلامتی شما محافظت کنند.

غذاهای ناسالم

غذاهای ناسالم

تفاوت رژیم غذایی ناسالم با رژیم غذایی سالم

به گفته محققان، تغذیه سالم ویژگی‌های دارد که تغذیه ناسالم فاقد آن‌ها میباشد. تغذیه سالم می‌تواند:

فشار خون را کنترل بکند.
سوخت و ساز (متابولیسم) بدن را تنظیم بکند.
سطح کلسترول خون را در محدوده متناسب حفظ بکند.
به کنترل وزن یاری بکند.
سطح قند خون را کنترل و از ابتلا به دیابت نوع ۲ جلوگیری بکند.
خطر بروز بیماری‌های قلبی را کاهش ‌دهد.
به حفظ عملکرد طبیعی اندام‌های بدن یاری بکند.
سبب تقویت سیستم ایمنی بدن شود.
بینایی را بهبود بخشد.
از سلامت استخوان‌ها محافظت بکند.
به تولید بافت‌های سالم و نو در بدن یاری بکند.
بیش بدانید: این غذاهای حساسیت زا برای سرفه را نخورید!

غذاهای سالم شامل ماهی، میوه، سبزی و حبوبات
پیروی از رژیم غذایی سالم از بروز بیماری‌های مزمن پیشگیری می‌کند و طول عمر را زیاد شدن می‌دهد.

به غذای ناسالم به انگلیسی unhealthy food می‌گویند.

در ادامه به تعدادی از پرمصرف‌ترین خوراکی های ناسالم اشاره می‌کنیم:

تنقلات و نوشیدنی‌های شیرین: زیاده‌روی در مصرف قند یکی از مهم‌ترین عوامل ابتلا به چاقی در سراسر جهان میباشد. چاقی با بسیاری از بیماری‌های مزمن مثل دیابت نوع ۲، پرفشاری خون و آرتریت (بیماری مفصلی) دارای ارتباط میباشد.

غذاهای حاوی کربوهیدرات‌ تصفیه‌شده:

کربوهیدرات‌ها بخش مهمی از رژیم غذایی متعادل را تشکیل می‌دهند، ولی میبایست تلاش نمایید تا حد امکان از مصرف غذاهای مملو از کربوهیدرات تصفیه‌شده مثل نان سفید خودداری نمایید. این نوع غذاها به سرعت بوسیله بدن تجزیه می‌شوند و به همین دلیل می‌توانند قند خون را به شدت بالا ببرند.

الکل:

استفاده از نوشیدنی‌های الکلی با زیاد شدن خطر ابتلا به سرطان، سیروز کبدی و نارسایی کبد دارای ارتباط میباشد. هم چنین امکان دارد به کم‌آبی بدن و سردرد منجر شود.

گوشت‌های فرآوری‌شده:

گوشت‌های فرآوری‌شده از جمله سوسیس و کالباس سرشار از سدیم (نمک) و نیترات هستند که هر ۲ می‌توانند تاثیر منفی روی سلامتی داشته باشند. تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف این نوع گوشت‌ها احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ را زیاد شدن می‌دهد.

غذاهای حاوی چربی ترانس:

این نوع چربی که در فست فود و روغن جامد یافت می‌شود، کلسترول بد (LDL) را زیاد شدن و کلسترول پسندیده (HDL) را کاهش می‌دهد.

 

غذاهای ناسالم

غذاهای ناسالم

لبنیات پرچرب:

استفاده از شیر، ماست و پنیر پرچرب می‌تواند کالری دریافتی شما را زیاد شدن دهد. بنابراین، بهتر میباشد به جای این محصول های از لبنیات کم‌چرب استفاده نمایید.

عوارض مصرف غذاهای ناسالم

تحقیق در مورد تغذیه ناسالم نشان می‌دهد که زیاده‌روی در مصرف خوراکی ‌های شور، شیرین یا پرچرب با زیاد شدن خطر ابتلا به مشکلات ذیل دارای ارتباط است:

۱. چاقی و اضافه وزن

بدون شک بین تغذیه ناسالم و چاقی ارتباط وجود دارد. وقتی که در خوردن غذاهای پرکالری و ناسالم زیاده‌روی می‌کنید، به دلیل انباشته شدن چربی در بدن با مشکل اضافه وزن و چاقی مواجه می‌شوید.

حقیقت آن میباشد که افراط در مصرف غذاهای ناسالم کار ساده‌ای میباشد، ولی خلاص شدن از شر چربی‌های اضافی به سعی زیادی نیاز دارد و معمولا زمان‌بر میباشد که این موضوع امکان دارد شما را از پیشنهاد روحی تحت تاثیر قرار دهد. از سوی دیگر، چاقی می‌تواند زمینه‌ساز بروز سایر بیماری‌ها همچون مشکلات کلیوی، کبدی و… باشد.افرادی که غذاهای ناسالم مصرف می‌کنند در معرض خطر ابتلا به چاقی هستند.

۲. کاهش سطح انرژی

غذاهای ناسالم مواد مغذی کمی دارند. به همین دلیل، مصرف آن‌ها نمی‌تواند به اندازه کافی انرژی در اختیار سلول‌ها و اندام‌های بدن قرار دهد. کمبود پروتئین، کربوهیدرات و سایر مواد مغذی در رژیم غذایی سبب می‌شود همواره احساس خستگی داشته باشید.

۳. مشکلات پزشکی

تغذیه ناسالم به طور مستقیم در بروز بسیاری از بیماری‌ها نقش دارد. از این بیماری‌ها می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد:

فشار خون بالا
کلسترول بالا
بیماری قلبی
سکته مغزی
بیماری‌‌های کلیوی و کبدی
مشکلات گوارشی
دیابت نوع ۲
پوکی استخوان
سردرد

۴. اختلال در عملکرد مغز

مغز برای داشتن عملکرد درست به چربی‌های سالم، آنتی‌اکسیدان‌ها و کربوهیدرات‌های پیچیده نیاز دارد. اگر غذاهای ناسالم را جایگزین غذاهای سالم نمایید، مغز از این مواد مغذی مهم محروم می‌شود و عملکرد آن به شدت کاهش می‌یابد.

۵. کاهش قدرت یادگیری

رژیم‌ غذایی مملو از قند و چربی روی فاکتور نورون‌زایی مشتق‌شده از مغز (BDNF) تاثیر می‌گذارد. این فاکتور به رشد و توسعه سیستم عصبی یاری می‌کند و در شکل‌گیری حافظه نقش دارد.

غذاهای ناسالم

غذاهای ناسالم

۶. مشکلات سلامت روان

مصرف بیشتر از حد غذاهای ناسالم می‌تواند علائم بیماری‌های روانی همچون افسردگی و اضطراب را تشدید بکند. هم چنین مشخص شده میباشد که داشتن عادت‌های غذایی ناسالم در دوران جوانی احتمال ابتلا به بیماری آلزایمر را در سنین بالاتر زیاد شدن می‌دهد.

 

مطالب مرتبط:

1 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *