چرا کودک روی پنجه پا راه می رود؟ راه رفتن روی پنجه پا Toe walking in children یا انگشتان پا که به آن راه رفتن نوک انگشتی هم گفته میشود ، در کودکانی که تازه راه می روند زیاد رایج میباشد. بیش تر کودکان پس از مدتی اینکار را ادامه نمی دهند . (راه رفتن روی پنجه پا در کودک)
چرا کودک روی پنجه پا راه می رود؟ عوارض راه رفتن روی پنجه پا
کودکانی که راه رفتن روی پنجه پا را فراتر از سالهای کودک نوپا ادامه می بدهند اغلب از روی عادت اینکار را انجام می بدهند. تا زمانیکه کودک شما در حالا رشد و نمو طبیعی میباشد ، احتمالاً راه رفتن روی انگشتان پا نگران کننده نیست.
راه رفتن روی پنجه پا گاهی اوقات می تواند ناشی از شرایط خاصی باشد ، از جمله فلج مغزی ، دیستروفی عضلانی و اختلال طیف اوتیسم. راه رفتن روی پنجه پا نوعی راه رفتن میباشد که در آن کودک روی پنجه پاهای خود راه می رود ، و هیچ تماسی بین پاشنه ها و زمین وجود ندارد.
راه رفتن روی پنجه پاها در کودکانی که راه رفتن را یاد می گیرند معمول میباشد.
با این حالا ، بعد از ۲ سالگی ، بیش کودکان از راه رفتن در انگشتان پا فراتر رفته و با الگوی پاشنه پا تا پا آغاز به راه رفتن می کنند.
در موارد زیاد نادر ، ادامه راه رفتن انگشتان پا پس از ۲ سالگی امکان دارد نشانه ای از یک بیماری زمینه ای باشد. در اکثر قریب به اتفاق موارد ، پیاده روی مداوم در انگشتان پا “ایدیوپاتیک” میباشد ، به این معنی که علت دقیق آن مشخص نیست.
کودکان بزرگتر که به راه رفتن انگشتان پا ادامه می بدهند امکان دارد به راحتی از روی عادت یا به دلیل سفت شدن عضلات و تاندون های آنان اینکار را انجام بدهند.پ
درمان راه رفتن روی پنجه پا معمولاً شامل یک دوره گچ گرفتن یا مهاربند برای یاری به کشش عضلات و تاندون های کودک و تشویق به راه رفتن طبیعی میباشد.
علائم راه رفتن روی پنجه پا
بیش کودکان کم سن و سالی که روی انگشتان پا راه می روند ، هنگامی از آنان خواسته میشود می توانند با پای صاف راه بروند. با این حالا ، بسیاری از کودکان بزرگتر که به راه رفتن روی پنجه پا ادامه بدهند (معمولاً بیشتر از ۵ سال) قادر به راه رفتن با پاشنه پایین نیستند.
این کودکان امکان دارد از مشکلات در پوشیدن کفش یا شرکت در فعالیتهای ورزشی یا تفریحی که شامل پوشیدن اسکیت یا اسکیت میباشد شکایت کنند.
بعضی از کودکانی که با مشکل راه رفتن روی انگشتان پا روبرو هستند شکایت خاصی ندارند ، ولی والدین آنان نگران تأثیرات آن روی الگوی راه رفتن کودک و عملکرد آینده آنان به عنوان نوجوانان و بزرگسالان دارند.
چه موقع به دکتر مراجعه کنیم
اگر کودک شما بعد از ۲ سالگی هنوز روی انگشتان پا راه می رود ، با دکتر خود در این باره صحبت نمایید. اگر کودک شما دارای عضلات پا سفت ، سفتی در تاندون آشیل یا عدم هماهنگی عضلات میباشد ، زودتر با دکتر متخصص اطفال مشورت کنید .(چرا کودک روی پنجه پا راه می رود؟)
تشخیص راه رفتن روی انگشتان پا
دکتر شما با پرسیدن تعدادی پرسش از جمله:
آیا در بارداری این کودک مشکلی وجود داشت یا فرزند شما زودرس متولد شد؟
کودک چند سال داشت که به نقاط عطف رشد همچون لبخند زدن ، نشستن و راه رفتن رسید؟
راه رفتن روی پنجه پا از چه زمانی آغاز شد؟ (به عنوان مثال ، آیا هنگامی کودک شما آغاز به راه رفتن مستقل نمود یا از سنین بالاتر آغاز شد؟)
کودک از هر دو طرف راه می رود یا فقط از یک طرف است؟ (پیاده روی انگشتان پا فقط در یک طرف امکان دارد بیش مورد توجه دکتر باشد زیرا گاهی اوقات می تواند نشان دهنده یک مشکل عصبی باشد.)
آیا سابقه خانوادگی در راه رفتن روی پنجه پا وجود دارد؟
چند درصد از زمان کودک صرف راه رفتن روی پنجه پا می شود؟
آیا کودک شما از درد پا یا ساق پا ، ضعف در پاها یا مشکل در همگام شدن با کودکان هم سن خود شکایت دارد؟
علل راه رفتن روی پنجه پا
به طور معمول ، راه رفتن روی پنجه پا عادتی میباشد که هنگامی کودک راه رفتن را یاد میگیرد ، درست کردن میشود. در چند مورد ، راه رفتن انگشتان پا به دلیل یک بیماری زمینه ای درست کردن میشود ، مانند:
تاندون کوتاه آشیل.
این تاندون عضلات پایین پا را به پشت استخوان پاشنه پیوند میدهد. اگر خیلی کوتاه باشد ، می تواند از برخورد پاشنه با زمین جلوگیری بکند.
فلج مغزی.
پیاده روی در انگشتان پا می تواند به دلیل اختلال در حرکت ، تون عضلانی یا وضعیت بدن ناشی از آسیب دیدگی یا رشد غیرطبیعی در قسمت هایی از مغز نابالغ باشد که عملکرد عضلات را کنترل میکند.
دیستروفی عضلانی.
راه رفتن انگشتان پا گاهی اوقات در این بیماری ژنتیکی رخ میدهد که در آن فیبرهای عضلانی به طور غیرمعمول مستعد آسیب و ضعف در طول وقت هستند. اگر کودک شما در اول پیش از آغاز به راه رفتن در انگشتان پا به طور عادی راه رفته باشد ، این تشخیص امکان دارد بیش باشد.
اوتیسم(چرا کودک روی پنجه پا راه می رود؟)
پیاده روی در انگشتان پا با اختلالات طیف اوتیسم دارای ارتباط میباشد ، که بر توانایی کودک در برقراری ارتباط و تعامل با دیگران تأثیر می گذارد.
عوامل خطر ساز
راه رفتن انگشتان پا از روی عادت ، که به آن اصطلاحاً راه رفتن انگشتان ایدیوپاتیک هم گفته میشود ، گاهی اوقات در خانواده ها جریان دارد.
عوارض
پیاده روی مداوم در انگشتان پا می تواند خطر زمین خوردن کودک را زیاد شدن دهد. هم چنین می تواند منجر به مشکلات اجتماعی شود.
چطور از راه رفتن کودک با نوک انگشتان جلوگیری کنیم؟(چرا کودک روی پنجه پا راه می رود؟)
۱٫کشش ها:
کودکان نوپا عضلات انعطاف پذیر ندارند. کشش می تواند به سستی عضلات یاری کرده و دامنه حرکتی مچ پا را برای آنان فراهم بکند.
۲٫ وزنه مچ پا:
اینها می توانند باعث طولانی شدن تاندون کودک شما و یاری به او در راه رفتن با پاهای صاف روی زمین شوند. همیشه از وزنه های متناسب استفاده نمایید و پیش از انجام اینکار با یک درمانگر مشورت نمایید.
۳٫ کفش:
کفش متناسب با پشتیبانی متناسب مچ پا می تواند از راه رفتن روی انگشتان پا جلوگیری بکند. میتوانید کودک خود را تشویق نمایید که اغلب در خانه کفش بپوشد تا به او در راه رفتن روی پا یاری بکند.
۴٫ آموزش لمسی:
به کودک خود فرصت بدهید تا پابرهنه روی سطوح مختلف همچون چمن ، شن و ماسه ، یک سینی برنج و غیره راه برود و این به او ایده میدهد که موقع راه رفتن با پایان پاهای خود را به زمین فشار بدهید.
مرکز خدمات پرستاری و پزشکی همراه شما ابتدا با داشتن مجوز رسمی از وزارت بهداشت و سال ها تجربه ارزشمند در ارائه خدمات مراقبت و پرستاری در منزل آمادگی دارد بصورت شبانه روزی به همشهریان گرامی ارائه خدمت نماید.
کادر متخصص و آموزش دیده این مرکز در قالب پرستار کودک ، پرستار سالمند و پرستار مریض با اندوختن تجارب ارزشمند در طی سال ها خدمت رسانی همواره آماده حضور در کنار شما عزیزان میباشد.
مطالب مرتبط :
مطلب خوبی بود همکار گرامی
مشاورینتون قابل اعتمادن؟
متشکرم
با اجازتون بازنشر شد