پولیپ بینی در کودکان

پولیپ بینی در کودکان :پولیپ‌ها به توده‌های بی خطر و غیر سرطانی گفته می‌شود که در داخل بینی رشد می‌کنند. پولیپ‌ها ابعاد و اندازه مختلفی دارند. اگر پولیپ‌ها کوچک باشند، مشکل خاصی را برای کودکان درست کردن نمی‌کنند ولی اگر اندازه آن‌ها به قدری بزرگ باشد که تنفس کودک را مختل بکند بایستی به درمان آن پرداخت.

نشانه‌های مختلفی وجود دارد که والدین با توجه به آن‌ها می‌توانند از ابتلای فرزندانشان به پولیپ بینی مطلع شوند. معمولا کودکان در بروز مشکلات خود ناتوان هستند یا در اکثر مواقع جدی گرفته نمی‌شوند. از این رو وظیفه ی توجه به علائم ابتلا به این بیماری بر عهده والدین میباشد.

هر چند پولیپ بینی در کودکان چندان شایع نیست ولی اگر کودکتان به این بیماری مبتلا شده باشد، جای هیچ نگرانی وجود ندارد چرا که با روش‌های مختلفی می‌توان این مشکل را به طور کامل از بین برد. حالا که متوجه شدید پولیپ بینی در کودکان چیست در ادامه می‌خواهیم ضمن بررسی نشانه ‌های پولیپ بینی در کودکان و علل درست کردن آن، به روش‌های دمانی خانگی، طب سنتی و پزشکی هم اشاره کنیم.

علل درست کردن پولیپ بینی در کودکان

علت پولیپ بینی در کودکان به عوامل زیاد مختلفی بستگی دارد. چرا که کودکان دارای بدنی ضعیف‌تر و شرایط جسمانی آسیب‌پذیرتری از بزرگسالان قرار دارند. به همین خاطر هر اتفاقی می‌تواند زمینه‌ای برای درست کردن این بیماری در آن شود. ولی می‌توان عفونت سینوس‌های بینی را مهم‌ترین عامل درست کردن آن دانست.

پولیپ بینی در کودکان

پولیپ بینی در کودکان

پی بردن به علت دقیق ابتلا به این بیماری بایستی بوسیله دکتر و بعد از انجام معاینات تشخیص داده شود. پزشکان با روش‌هایی همچون، مشاهده خون در مخاط بینی به طور مکرر، آبریزش و ترشحات غیر معمول از بینی، مسدود بودن مجاری تنفسی از ناحیه بینی، سردرد و احساس فشار روی پیشانی و گونه فرد و وجود درد در ناحیه گونه و دندان‌های فوقانی، ابتلای ۱ کودک به پولیپ بینی را تشخیص می‌دهند.

علائم پولیپ بینی در کودکان

خوشبختانه علائم پولیپ بینی در کودکان، کاملاً مشخص و واضح بوده و اگر والدین به رفتارهای کودکانشان کمی توجه کنند به راحتی می‌توانند از ابتلای آن‌ها به این بیماری مبتلا شوند. از جمله از نشانه‌های ابتلای کودکان به این بیماری عبارت‌اند از:

کاهش حس بویایی

از دست دادن حس بویایی

وجود ترشحات غلیظ و ضخیم به رنگ سبز یا زرد در بینی

آبریزش بینی

گرفتگی بینی

درد در بینی و نواحی بینی

خرناس کشیدن هنگام خواب

دشواری در تنفس

و…

توجه داشته باشید که بسیاری از علائم پولیپ بینی به علائم سرماخوردگی شباهت دارند از این رو بسیاری از والدین امکان دارد، به اشتباه فکر کنند که فرزندشان سرما خورده و از مراجعه به ۱ پزشک گوش و حلق و بینی خودداری کنند. به شما توصیه می‌کنیم اگر این علائم و نشانه‌ها بیشتر از ده روز به طول کشید و هیچ روند بهبودی در کودکتان مشاهده نکردید به ۱ پزشک گوش حلق بینی کودکان مراجعه نمایید.

تا وی معاینات ضروری را بر روی کودک شما انجام داده و در گونه ابتلا به این بیماری، روش‌های درمانی مختلف را برای درمان فرزندتان تجویز بکند.

انواع پولیپ در بینی کودکان

به طور کلی پولیپ در کودکان ر می‌توان به ۲ دسته تقسیم بندی نمود. دسته ابتدا پولیپ‌هایی هستند که ابعاد و اندازه کوچکی دارند. این پولیپ‌ها معمولاً نشانه و علائمی نداشته و حتی هیچ مشکل خاصی را درست کردن نمی‌کنند. به‌طوری که حتی خود کودک هم متوجه وجود مشکل در بینی‌اش نمی‌شود. این پولیپ‌ها تنها بوسیله دکتر و با انجام آزمایش قابل تشخیص میباشد.

پولیپ‌های کوچک تا زمانیکه نیاز نباشد، تحت جراحی قرار نمی‌گیرند، بلکه از دارو، اسپری بینی و یا درمان‌های خانگی و طب سنتی، رفع می‌شوند.ولی دسته دوم از پولیپ‌ها، ابعاد و اندازه بزگی دارند و سبب درست کردن مشکل و ناراحتی برای کودک می‌شوند. بزرگ‌ترین اختلالی که این پولیپ‌ها درست کردن می‌کنند، مسدود نمودن مجاری تنفسی میباشد.

به‌طوری‌که کودک نمی‌تواند به طور راحت نفس بکشد. این نوع از پولیپ‌ها با علائم زیادی همراه میباشد و کودک مبتلا به آن احساس درد می‌کند. این نوع از پولیپ‌ها میبایست تحت درمان قرار گرفته و از بینی خارج شوند. امروزه روش‌های مختلفی برای از بین بردن این نوع از پولیپ‌ها وجود دارد که در ادامه به شرح آن‌ها خواهیم پرداخت.

روش‌های پیشگیری از پالپ بینی کودکان

برای والدینی که نگران ابتلا فرزندشان به پالپ بینی هستند، نکته هایی وجود دارد که با رعایت نمودن آن‌ها می‌توان تا حد زیادی از این بیماری جلوگیری نمود. شما می‌توانید با رعایت این نکته ها ساده ریسک ابتلای کودکانتان به این بیماری را به حداقل برسانید:

پولیپ بینی در کودکان

پولیپ بینی در کودکان

کنترل آسم و آلرژی

جلوگیری از فرزندانتان در مقابل استنشاق مواد تحریک کننده مجاری تنفسی و مخاط بینی (مواد تحریک کننده به عواملی نظیر دود سیگار، بخارات شیمیایی و گردوخاک یا ذرات معلق در هوا گفته می‌شود).

تشویق و ترغیب فرزندانتان به رعایت بهداشت فردی (منظور از رعایت بهداشت شستن دست‌ها به طور مرتب است اینکار سبب جلوگیری از انتقال عفونت‌های باکتریایی و ویروسی می‌شود).

کنترل رطوبت هوا، برای اینکار می‌توانید از دستگاه بخور استفاده نمایید (توجه داشته باشید که در گونه استفاده از دستگاه بخور بایستی آن را روزانه تمیز نمایید تا از تکثیر باکتری‌ها درون آن جلوگیری کنید).

درمان پولیپ بینی در کودکان

اگر کودکانتان به پولیپ بینی مبتلا شده‌اند با روش‌های مختلفی می‌توانید آن‌ها را از بین ببرید. برای درمان کودکان بیش از روش‌های خانگی و طب سنتی استفاده می‌کنند. مصرف اسپری و دارو هم با همین هدف زیاد رایج میباشد. شایان ذکر میباشد که پزشکان از انجام جراحی پولیپ بینی در کودکان تا جایی که امکان دارد امتناع می‌کنند.

از جمله از روش‌های درمان خانگی پولیپ بینی در کودکان عبارت‌اند از:

البته شایان ذکر میباشد که در طب سنتی هم گیاهان و مکمل‌های ترکیبی مختلفی وجود دارد که می‌تواند سبب درمان این بیماری شود. استفاده از زنجبیل، چای نعناع، روغن درخت کاری و… از جمله از مواردی هستند که یاری شایان به درمان و کنترل پولیپ‌ها دارند.

شایان ذکر میباشد که روش‌های خانگی و طب سنتی تنها برای پولیپ‌های ریز اثر کرده و اگر اندازه آن‌ها زیاد بزرگ باشد بایستی از راه مصرف دارو یا جراحی به درمان پرداخت. شایان ذکر میباشد که هیچ‌وقت نبایست روش‌های خانگی و درمان گیاهی پولیپ بینی در کودکان را بصورت خودسرانه امتحان نمود و انجام این کارها حتماً بایستی ذیل پیشنهاد ۱ دکتر اتفاق بیفتد.

مصرف دارو پولیپ بینی در کودکان

شایع‌ترین راه درمان پولیپ بینی در کودکان استفاده از دارو است. امروزه داروهای مختلفی با این منظور مورد استفاده قرار می‌گیرند. از جمله از این داروها عبارت‌اند از:استفاده از داروهایی که سبب کاهش التهاب می‌شوند (این داروها امکان دارد با عملکرد مشابه ای اندازه پولیپ را کاهش داده و سبب تسکین درد آن شود).

با اسپری نمودن استروئیدهای بینی به بینی می‌توان تا حد قابل توجهی اندازه‌های پولیپ را کوچک‌تر نمود اینکار هم چنین سبب کاهش آبریزش بینی و احساس انسداد بینی می‌شود.استفاده از استروئید خوراکی یا تزریقی همانند اسپری بینی میتوان تا حد زیادی مفید باشد.از آنتی هیستامین‌ها یا آنتی‌بیوتیک‌ها می‌تواند تا حد زیادی به کنترل و درمان پولیپ بینی در کودکان یاری بکند.

همان‌طور که گفته شد اکثر کسانی که پزشک پولیپ بینی هستند، تلاش دارند با تجویز دارو و اسپری به درمان و یا کنترل پولیپ‌ها بپردازند. اگر هیچ کدام از روش‌هایی که تا کنون گفته‌ایم در بهبود کودک مؤثر نباشند، بایستی از راه انجام جراحی به درمان پولیپ بینی در کودکان بپردازیم.

عمل جراحی پولیپ بینی در کودکان

امروزه جراحی پولیپ کودکان به چند روش مختلف انجام می‌شود که عبارت‌اند از:

روش جراحی پولیپکتومی

روش جراحی پولیپکتومی به عنوان متداول‌ترین روش جراحی پولیپ و انحراف بینی شناخته می‌شود. در این روش بسته به وضعیت مریض و با تشخیص دکتر، عمل تحت شرایط بی حسی یا بیهوشی انجام می‌شود. پس از آماده نمودن مریض، پزشک گوش و حلق و بینی ۱ دستگاه کوچک را داخل بینی فرد کرده و با استفاده از مکش، پولیپ‌های بینی را از آن جدا می‌کند.

پولیپ بینی در کودکان

پولیپ بینی در کودکان

روش آندوسکوپی سینوسی

روش آندوسکوپی سینوسی هم یکی دیگر از راه‌های جراحی برای از بین بردن پولیپ‌ها میباشد. از روش آندوسکوپی سینوسی زمانی استفاده می‌شود که ابعاد پولیپ‌ها بزرگ باشند و نتوان با مکش آن‌ها را جدا نمود. در روش آندوسکوپی سینوسی هم، پس از آماده سازی مریض، پزشک پولیپ بینی ۱ لوله باریک و نازک را وارد بینی مریض می‌کند.

۱ دوربین کوچک هم داخل لوله قار دارد که دکتر از آن برای پیدا نمودن پولیپ‌ها و از بین بردن آن‌ها استفاده می‌کند. پس از خارج نمودن پولیپ‌ها برای جلوگیری از برگشت دوباره آن‌ها، دماغ مریض با اسپری بینی یا آب نمک شست و شو داده می‌شود. اینکار سبب کاهش التهاب بینی هم می‌شود.

جراحی لیزر پولیپ بینی در کودکان

امروزه جراحی پولیپ بینی با لیز رایج شده میباشد. در عمل جراحی پولیپ بینی با لیزر، پولیپ‌ها با اشعه سوزانده می‌شوند. اگر ابعاد پولیپ‌ها کوچ باشد، این روش زیاد مؤثر میباشد. ولی اگر پولیپ‌ها ابعاد بزرگ‌تری داشته باشند، نمی‌توان با لیزر آن‌ها را به طور کامل از بین برد. گاهی اوقات، از لیزر به‌عنوان ۱ روش مکمل در کنار عمل جراحی استفاده می‌شود.

به‌طوری‌که دکتر با لیزر پولیپ‌های کوچک را از بین برده و قسمت قابل توجهی از پولیپ‌های بزرگ را هم از بینی جدا می‌کند پس از آن قسمت‌های باقی مانده از راه عمل جراحی از بینی خارج می‌شوند.

 

مطالب مرتبط:

1 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *