پرستاری ازکودکان مبتلا به فلج مغزی

 خواب کودک :وقت خواب کودک زمان مناسبی برای مراقب و پرستار کودک میباشد که به امور عقب افتاده در روز بپردازد. هم چنین وقت خواب کودک در صورتی که پرستار کودک از وضعیت کودک غفلت نکند وقت مناسبی برای انجام خود مراقبتی میباشد. در این مقاله به ارائه توصیه هایی برای مراقبین کودک در زمانیکه کودکان ذر خواب هستند می پردازیم:
کارهایی که پرستار کودک می تواند بعد از خوابیدن کودک انجام دهد.

مطالعه و یا انجام تکالیف

پرستار کودک می تواند در وقت خواب کودک، به مطالعه دروس و انجام تکالیفش (اگر دانشجو یا دانش آموز است) بپردازد. پرستار کودک می تواند کتاب ها و وسایل کارش را با خود بیاورد و زمانیکه کودک خواب میباشد، از فرصت استفاده بکند. هم چنین، اگر پرستار کودک کار دیگری غیر از کار پرستار کودک را دارد، می تواند در این وقت کار دیگر را انجام دهد.
نوشتن، نقاشی نمودن، شعر گفتن و …

اگر پرستار کودک دارای استعداد، تخصص و یا هنر خاصی است، می تواند در وقت خواب کودک به آنان بپردازد. زمانیکه کودک خواب میباشد، وقت زیاد مناسبی برای تمرکز پرستار کودک خواهد بود. چرا که در این وقت سر و صدای کودک نیست، پرستار کودک کار خاصی برای انجام دادن نداشته و ۱ محیط آهسته و متناسب در اختیار پرستار کودک میباشد.

نرمش نمودن

اگر پرستار کودک اهل ورزش و نرمش باشد، می داند که نرمش های همچون یوگا، پیلاتس و … بدون سر و صدا بوده و کودک را از خواب بیدار نخواهد نمود. پرستار کودک می تواند وسایل مورد نیاز نرمش را با خود بیاورد و در وقت خواب کودک به نرمش نمودن بپردازد. پرستار کودک هم چنین می تواند با استفاده از هدفون و …، تصاویر و فیلم های آموزشی نرمش های آهسته را ببیند و آنان را انجام دهد.

 

وقت خواب کودک

تمرکز و ریلکسیشن

وقت خواب کودک، به ویژه در هنگام شب، ۱ محیط زیاد آهسته و ساکت در اختیار پرستار کودک خواهد بود. پرستار کودک می تواند از این وقت و موقعیت استفاده کرده و آرامش را برای خودش فراهم بکند. اگر پرستار کودک دچار مشکلات و یا چالش هایی شده میباشد، می تواند در این وقت به خوبی به آنان فکر بکند و بدون حواس پرتی، راه حل هایی را بیابد. پرستار کودک هم چنین می تواند از این فرصت برای رفع خستگی ۱ روز کاری پر استرس استفاده بکند. نکته جالب توجه برای پرستار کودک این میباشد پرستار کودک برای انجام اینکار به هیچ وسیله و یا موقعیت خاصی احتیاج ندارد.

آماده نمودن ۱ گزارش برای والدین

ارائه گزارش کار روزانه بوسیله پرستار کودک برای والدین زیاد ارزشمند خواهد بود، مخصوصا والدینی که هنوز از تنها گذاشتن فرزندشان در کنار پرستار کودک نگران هستند. از سوی دیگر، انجام اینکار وقت اندکی را از پرستار کودک می گیرد. بنابراین، پرستار کودک می تواند در وقت خواب کودک از فرصت استفاده کرده و ۱ گزارش پسندیده از کارش به عنوان ۱ پرستار وظیفه شناس آماده بکند.گاهی گزارشات پرستار کودک می تواند زیاد مختصر و در عین حالا مفید بوده و آن را از راه فرستادن پیام به دست والدین برساند.

برای مثال پرستار کودک می تواند از جملات ساده استفاده بکند و به والدین آرامش خاطر بدهد: “فرزند شما امروز خیلی پسندیده و سرحال بود، الان هم توی تخت خوابیده. به زودی شما رو می بینم!”نیازی نیست که پرستار کودک پایان امور روزانه را به همراه جزییات برای والدین شرح دهد. معمولا یادداشت نمودن موارد مهم بوسیله پرستار کودک و هم چنین مواردی که والدین بر آنان تاکید داشته اند، به عنوان گزارش کار پرستار کودک برای والدین کافی میباشد.

آماده نمودن غذا برای روز بعد

کار زیاد مفید دیگری که پرستار کودک می تواند در وقت خواب کودک انجام دهد، ایجاد غذا میباشد. اگر والدین همه چیز را در اختیار پرستار کودک قرار داده اند و پرستار کودک اجازه انجام این قبیل کارها را دارد، می تواند برای روز بعد کودک غذا صحیح بکند. هم چنین می تواند غذای سبک به همراه چند میوه را برای وقت مدرسه کودک آمده بکند.ولی اگر مجوز انجام این کارها به پرستار کودک داده نشده و یا امکانات مورد نیاز در دسترس نیست، پرستار کودک می تواند مواد اولیه و وسایل مورد نیاز را با خود بیاورد و برای خودش غذا صحیح بکند.

مراقبت از کودک در وقت خواب

پسندیده میباشد که پرستار کودک هر ۳۰ دقیقه به کودک سر بزند و شرایط را تحت کنترل داشته باشد، به ویژه کودکان با سنین پایین و نوزادان.نیازی نیست که پرستار کودک چراغ ها را روشن بکند و یا باعث بیدار شدن کودک شود. کافی میباشد که پرستار کودک بدون سر و صدا برای چند ثانیه کودک را کنترل بکند و از پسندیده بودن اوضاع مطمئن شود. پرستار کودک نبایستی مدت زیادی را بالا سر کودک بایستد، چرا که اگه کودک بیدار شود و فردی را بالای سر خود ببیند که به او خیره شده، به شدت خواهد ترسید.

تشخیص فلج مغزی:

متخصص نورولوژی(متخصص اعصاب و عصب شناسی) جهت تشخیص یا فلج مغزی ،سوابق بیماری تاریخچه سلامت راکاملا بررسی میکند، هم چنین معاینه دقیق که شامل معاینه اعصاب هم میشود، در دستور کار قرار می گیرد‌. روشهای پاراکلینیک برای تشخیص فلج مغزی عبارتنداز:

۱.نوار مغزی یا الکتروانسفالوگرافی که به اختصار EEG نامیده می شود:

این وسیله جهت ارزیابی فعالیت الکتریکی مغز استفاده می شود. البته همینجا اشاره کنیم که نوار مغزی هنگام مشاهده نشانه صرع که سبب تشنج می شود، استفاده می شود.

۲.تصویربرداری MRI:در MRI که از مغناطیس و امواج رادیویی قدرتمند استفاده میشود، تصاویری با جزییات بالا در اختیار دکتر قرار میگیرد. هر گونه حالت غیرعادی یا آسیب دیدگی در مغز، بابررسی تصاویر حاصل از MRI قابل رویت خواهد بود.

۳.تصویربرداری سی تی اسکن: تصاویر مقطعی و واقعی از مغز را در اختیار دکتر متخصص قرار میدهد و امکان مشاهده آسیب دیدگی مغز را به دکتر خواهد داد.

۴.سونوگرافی جمجمه ای: روش نسبتا سریع و مقرون به صرفه ای میباشد که با استفاده از امواج صوتی با فرکانس بالا، تصاویری باکیفیت و مورد نیاز از مغز را در اختیار دکتر متخصص قرار خواهد داد.

 

نکاتی در مورد پرستاری از کودک

پیشگیری از فلج مغزی:

جهت جلوگیری از بروز بیماری فلج مغزی، برترین راه ممکن، به حداقل یا به صفررساندن احتمال هر گونه آسیب به مغز جنین در دوران بارداری و بعد از تولد میباشد که ضروری میباشد مورد توجه مادر وخانواده باشد. واکسیناسیون موضوع مهم دیگری میباشد که میبایست قبل از بارداری گونه پذیرد و در صورتی که علیه سرخجه که نوعی بیماری ویروسی میباشد، واکسیناسیون انجام نداده اید، هرچه سریعتر اقدام کنید. در نهایت میبایست طی روندی منظم به دکتر متخصص اطفال مراجعه کنید تا اختلالاتی مثل تولد زودرس یا وزن کم و عفونت ها را به حداقل برسانید.

درمان فلج مغزی به همراه خدمات کمکی پرستاری:

هدف اصلی درمان فلج مغزی ، برطرف نمودن محدودیت های کودک به حداقل مقدار ممکن وجلوگیری از بروز اختلال ها وناراحتی های دیگر میباشد. علاوه بر این، بهره گیری از روشهای یاری درمانی، مانند گفتاردرمانی، فیزیوتراپی و کاردرمانی در کنار مراقبت های پرستاری زیاد موثراست.مرکز مراقبتی سلامت ابتدا، متشکل از متخصصان وپرستاران مجرب، دلسوز و با اطلاعات وآگاهی بالا بوده که شما را در مراقبت از کودک عزیزتان کمک خواهد داد.

 

مطالب مرتبط :
1 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *