معرفی سه روش ماساژ درمانی

معرفی سه روش ماساژ درمانی:در این مطلب می‌خواهیم با انواع ماساژ درمانی استفاده‌های درمانی ماساژ آشنا شویم. ماساژ را می‌توان بصورت یک روش درمانی برای رفع بساری از بیماری‌های شایع استفاده کرد. اشکان گوناگون ماساژ و سودمندی آن‌ها در درمان بیماری‌های گوناگون در زیر شرح داده شده می‌شود.

بدن ۱/۵ درصد وزنش را به شکل بافت‌های ماهیچه‌ای حمل می‌کند. یک چهارم میزان خون موجود در بدن در ماهیچه جریان دارد. وقتی که از یک ماساژ درمانی خوب بهره‌مند می‌شوید، ماهیچه‌ها دوباره بازسازی شده و در نتیجه می‌توانند از نصف میزان خود موجود در بدن استفاده کنند. بنابراین، ماساژ غذای اضافی برای تغذیه بافت‌های عضلانی فراهم کرده و به آن‌ها کمک می‌کند تا قویتر شوند. استفاده از ضربات سبک و تند و لرزش به ماهیچه کمک می‌کند تا قدرت انقباض خود را توسعه دهند.

ماساژ ‎ماهیچه‌ها ابتدا توسط کوبش و سپس توسط مالش انجام شده و در نهایت به تاپوتمان ختم می‌شود. ماساژ برای رفع انقباض ماهیچه‌ای و از بین چسبندگی مفاصل به کار می‌رود. کمی مالش ملایم و سبک و حرکت‌های ضربه‌ای باعث می‌شود تا ماهیچه منقبض شده و نیرومندتر شوند. ارزش و مالش مدور و عمیق ماهیچه‌ها را نرم می‌کند. مالش در زیر اطراف ماهیچه‌ها چسبندگی آن‌ها را از بین می‌برد.

مهم ترین روش های ماساژ

۱. ماساژ مفاصل

ماساژ مفاصل کمک زیادی به برطرف کردن آتروفی ماهیچه‌ها می‌کند که معمولاً اگر ماهیچه‌ها برای مدت زمان طولانی استفاده نشوند این بیماری در آن‌ها به وجود می‌آید. این بیماری همچنین ممکن است بوسیله صدمات، بیماری‌های مفاصل، التهاب ماهیچه‌ها و اعصاب و استفاده طولانی مدت از باندهای زخم و تخته‌های شکسته بندی مفصلی به وجود آید.

مفاصل متورم و خشک را می‌توان از طریق ماساژی که با حرکات مکانیکی ترکیب شده است درمان کرد. با این حال، انجام ماساژ بر روی مفاصل حاد و التهابی و همچنین مفاصل مبتلا به سل توصیه نمی‌شود. انجام ماساژ همچنین در افراد مبتلا به بیماری‌های عفونی همچون دیفتری و سوزاک که باعث ترشح چرک در بدن می‌شود توصیه نمی‌شود، زیرا ماساژ ممکن است چرک را به تمام بدن منتقل کند. رگ به رگ شدگی‌ها و کبودی‌ها را می‌توان بوسیله ماساژ درمان کرد.

در این موارد، ابتدا باید بخش‌های آسیب دیده را به مدت ۱۵ تا ۳۰ دقیقه در معرض حمام با آب داغ قرار داد و بعد ماساژ را برای چند دقیقه انجام داد. وارد کردن ضربه‌ها و انجام مالش‌های نرم بر روی بافت‌های آسیب دیده و اطراف آن‌ها پیشنهاد می‌شود. شکستگی‌ها را همچنین می‌توان از طریق این روش ماساژ درمانی، درمان کرد.

معرفی سه روش ماساژ درمانی

معرفی سه روش ماساژ درمانی

۲٫ ماساژ اعصاب

ماساژ اعصاب به رفع بسیاری از مشکلات عصبی کمک می‌کند. در موارد التهاب شدید اعصاب، ماساژ را باید با دقت انجام داد. در انجام این ماساژ، استفاده از ضربه‌های سبک و آرام توصیه می‌شود. فشار عمیق را نباید بر روی اعصاب متورم وارد کرد، زیرا این کار باعث افزایش التهاب می‌شود. تمام ماساژی که به آن نیاز است فقط یک تاپوتمان آرام یا حرکات ضربه‌ای به اعصاب است. کمپرس اعصاب نیز برای آرام کردن آن‌ها پیشنهاد می‌شود.

ماساژ اعصاب را با گرفتن اندام‌های مورد نظر با هر دو دست خود شروع کرده و فشار سف و سختی را در اطراف آن و پایین بازو ایجاد کنید. با شانه‌ها شروع کنید و سپس به مچ دست برسید.هنگامی که کنترل آن اندارم را از دست می‌دهید، دست‌ها را کمی پایین آورده و فشار دیگری را وارد کنید. در نتیجه این کار، جریان خون افزایش پیدا خواهد کرد. کمپرس اعصاب ستون فقرات کاملاً مفید و موثر است. این کار بوسیله کف دست‌ها انجام می‌شود.

لرزش انگشت‌ها این اعصاب را تحریک می‌کند. بی‌خوابی را می‌توان بوسیله ضربه‌های آهسته و آرام در پایین ستون فقرات و کل ناجیه پشت درمان کرد.

۳٫ ماساژ شکم

این شکل از ماساژ برای درمان یبوست مفید است. ماساژ شکم حرکت دودی روده کوچک را تحریک کرده، ماهیچه‌های دیواره شکم را تقویت می‌کند و به شکل مکانیکی محتوای روده کوچک و بزرو را از بین می‌برد. افرادی که از بیماری‌های فتق نافی، التهاب رحم، مثانه، تخمدان‌ها و لوله‌های رحم، سنگ‌های کلیه، مثانه یا کیسه صفرا، زخم‌های معده و روده رنج می‌برند یا زنانی که در دوران حاملگی قرار دارند ماساژ شکم را نباید انجام دهند. ماساژ شکم را نباید پس از مصرف یک وعده غذایی سنگین انجام داد.

بهترین زمان برای انجام ماساژ شکم دو ساعت پس از صرف غذا است. مثانه را باید قبل از انجام این نوع ماساژ خالی کرد.برای انجام ماساژ شکم، بیمار باید در حالیکه زانوهایش به طرف بالاست بر پشت دراز بکشد. این کار دیواره شکم را آرام می‌کند. ماساژ دهنده باید در سمت راست بیمار ایستاده و از نوک انگشتانش برای مالش در اطراف ناحیه ناف از سمت راست به چپ استفاده کند.

به طرز مشابهی او باید به شکل متناوب دیواره‌های شکم را مالش داده و با حرکات چرخان، هر دو دست خود را بر روی شکم گذاشته و فشاری سفت و عمیق را بر آنجا وارد کند. او باید با دست و نوک انگشتان خود ماساژ را انجام داده و از ماساژ دادن مکان‌های نرم یا زخم‌ها جلوگیری کند. بعداً، او باید مکان روده بزرگ خود را بر روی شکم ماساژ دهد.

معرفی سه روش ماساژ درمانی

معرفی سه روش ماساژ درمانی

 

مطالب مرتبط:

 

2 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *