نکاتی که نوزادان و مادران مبتلا به کرونا باید بدانند

 نکاتی که نوزادان و مادران مبتلا به کرونا باید بدانند : بر اساس گزارش موارد محدود، پیامدهای نامطلوب دارای ارتباط به نوزاد (به عنوان مثال، تولد زودرس) در بین نوزادانی که از مادرانی که در دوران بارداری کرونا مثبت بوده اند، گزارش شده می باشد. گرچه در حال حاضر نمیتوان با اطمینان کامل ادعا کرد که این پیامدهای نامطلوب در نوزادان، مربوط به عفونت در مادران بوده می باشد یا خیر.

مطالعات محدود و مختصری در خصوص عملکرد کرونا ویروس جدید در بارداری در دسترس می باشد اما ارتباط برخی بیماریهای تنفسی ویروسی مانند آنفوالنزا، نشانگان حاد تنفسی کرونا ویروس (COV-SARS)و نشانگان تنفسی کرونا ویروس خاورمیانه (COV -MERS )در طول دوران بارداری با برخی عوارض نامطلوب در نوزادان مانند زایمان زودتر از موعد و تولد نوزادان با وزن کمتر از حد نرمال به اثبات رسیدهاست.

علاوه بر این، ابتلا به سرماخوردگی یا آنفوالنزا به تب بالا به ویژه در اوایل بارداری ممکن است خطر ابتلا به برخی از نقایص هنگام تولد را فراوان شدن دهد.

زنان باردار چگونه می توانند از خود در برابر ابتلا به کووید ۱۹ محافظت کنند؟

زنان باردار برای جلوگیری از بروز عفونت باید مانند سایر افراد جامعه عمل کنند. شما می ‌توانید با اقدامات زیر از شیوع کووید ۱۹ جلوگیری کنید :
• پوشاندن دهان هنگام سرفه (یک روش خوب برای انجام این کار پوشاندن دهان با آرنج است)
• دوری از افراد مریض
• شستن مرتب دست ‌ها با استفاده از آب و صابون یا ضد عفونی ‌کننده ‌ی الکلی

 نکاتی که نوزادان و مادران مبتلا به کرونا باید بدانند

آیا کووید ۱۹ در بارداری اختلال ایجاد می ‌کند؟ ( نکاتی که نوزادان و مادران مبتلا به کرونا باید بدانند)

در حال حاضر نمی ‌دانیم آیا کووید ۱۹ مشکلاتی در هنگام بارداری به­‌وجود می ‌آورد یا پس از زایمان به روی سلامت نوزاد تاثیر می ‌گذارد یا خیر.

آیا کووید ۱۹ از زن باردار به جنین یا نوزاد منتقل می­‌شود؟

هنوز نمی ‌دانیم مادر هنگام بارداری یا وضع حمل ویروسی را که باعث بروز کووید ۱۹ شده به جنین یا نوزاد منتقل می ‌کند یا خیر. آزمایش هیچ‌ یک از نوزادانی که مادرشان مبتلا به کووید ۱۹ بود مثبت اعلام نشده می باشد. در هیچ‌ یک از این موارد، که تعداد اندکی را شامل می ‌شود، ویروسی در مایع آمنیوتیک یا شیر مادر مشاهده نشد.

درجه حرارت بالا هنگام بارداری

یکی از علائم ویروس کرونا تب (دمای بالای بدن) می باشد. بدین‌ ترتیب، خطر بروز عوارض طی سه ماه اول (هفته­‌ی ۰ تا ۱۳) بالا می ‌رود.
اگر باردار هستید و تب دارید، با پزشک مشورت کنید.

هنگام بارداری از خود محافظت کنید

اگر علائم باداری را از خود نشان می دهید و باردار هستید، بارداری سیستم ایمنی بدن به ‌طور طبیعی ضعیف می ‌شود تا حاملگی با موفقیت تداوم یابد. یعنی ممکن است سریع تر بیمار شوید.
انتها زنان باردار باید واکسن آنفلونزا بزنند. این واکسن از شما و نوزاد در برابر آنفلونزا محافظت می ‌کند، نه ویروس کرونا.

 نکاتی که نوزادان و مادران مبتلا به کرونا باید بدانند

در هنگام وضع حمل یا زایمان چه باید کرد؟

قبل از زایمان

کادر پزشکی باید شما را از هر تصمیم مطلع کند.
در گونه ابتلا به ویروس کرونا، باید مراقبت ‌های ویژه ‌ای قبل، هنگام و بعد از تولد نوزاد لحاظ شود. ماما یا متخصص زایمان باید درمورد بی ‌خطرترین روش و زمان تولد نوزاد با شما صحبت کند.
متخصصان دیگری هم می ‌توانند در امر مراقبت از شما و نوزاد دخیل باشند که شامل متخصص بیماری ‌های عفونی و نوزادشناس (یعنی پزشکی که متخصص مراقبت از نوزادان است) می­‌شود.
می ‌توانید هنگام شروع درد زایمان در اتاق ایزوله با حمام و دستشویی مستقر شوید. شاید نیاز باشد انتها مدتی که در بیمارستان بستری هستید در این اتاق بمانید.

هنگام زایمان ( نکاتی که نوزادان و مادران مبتلا به کرونا باید بدانند)

هنگام شروع درد و زایمان نیازی به پوشیدن ماسک نیست اما خارج از اتاق خود باید ماسک جراحی بزنید.
به­ غیر از ماما و متخصص تنها یک نفر دیگر (شریک یا یکی از اعضای خانواده) می­‌تواند هنگام زایمان کنار شما باشد. این فرد باید برای کاهش خطر عفونت از تجهیزات لازم استفاده کند.

پس از زایمان

درصورت ابتلا به ویروس کرونا، پزشک یا ماما گزینه ‌های مربوط به پس از زایمان را با شما در میان می­‌گذارد.
یک راه این می باشد که تا زمان برطرف شدن بیماری، فرد دیگری از نوزاد مراقبت کند. این روش برای جلوگیری از ابتلای نوزاد به ویروس می باشد.
پرستار یا یکی از اعضای خانواده می­‌تواند در خانه یا بیمارستان از عهده ی این کار برآید. این که این دوره چقدر طول می­‌کشد متغیر و به علائم و نتیجه­‌ی آزمایشات وابسته می باشد.

اگر زن باردار در طول مدت حاملگی به ویروس کرونا مبتلا شود، نوزاد آسیب می­‌بیند؟

فعلا نمی ‌دانیم جنین مادر مبتلا به کووید ۱۹ در معرض خطر قرار می­‌گیرد یا خیر. گزارش شده می باشد تعدادی از نوزادان که مادرانشان هنگام بارداری دچار کووید ۱۹ شده بودند، با مشکلاتی (نظیر زایمان زودرس) هنگام بارداری یا زایمان روبه ‌رو شدند اما مشخص نیست این نتایج به عفونت مادر ربط داشته یا خیر.

مراقبت از نوزاد

اگر تصمیم دارید پس از زایمان از کودک مراقبت کنید، ماما یا پزشک خطرات احتمالی این کار را برایتان توضیح می ‌دهد.
سپس به ‌همراه نوزاد در یک اتاق شامل حمام و دستشویی ایزوله می ‌شوید. کودک در یک محفظه­‌ی بسته داخل اتاق قرار می ‌گیرد که گهواره ‌ای از جنس پلاستیک است و کودک را گرم نگه می ‌دارد. شما می ‌توانید نوزاد را از داخل این محفظه ببینید.

شما باید هنگامی ‌که کودک برای خوردن شیر، استحمام یا مراقبت از محفظه بیرون آورده می ‌شود:

روپوش آستین بلند و ماسک جراحی بپوشید

قبل و بعد از تماس با کودک، دستان خود را مرتب و صحیح با آب و صابون یا پد الکلی بشویید
دست کم چهارده روز پس از آخرین تماس نوزاد با شما، علائم عفونت در او تحت نظارت قرار می‌ گیرد. اگر نوزاد هرگونه علامت بیماری از خود نشان دهد، باید تحت آزمایش قرار بگیرد.
تعداد ملاقات ‌کنندگان شما و نوزاد به شما گوشزد می شود. دربرخی موارد، ممکن است تنها شما و شریکتان حق ملاقات داشته باشید. انتها ملاقات‌کنندگان باید لباس ‌های ایمنی بپوشند.

 نکاتی که نوزادان و مادران مبتلا به کرونا باید بدانند

شیردهی

شیردهی برای مادرانی که مبتلا به کووید ۱۹ یا مشکوک به آن هستند

این راهنمای موقت مربوط به مادرانی می باشد که ابتلای آن ها به کووید ۱۹ تایید شده یا مشکوک به این بیماری هستند و در حال حاضر به نوزاد خود شیر می ‌دهند. اطلاعات این راهنما طبق دانش فعلی ما از کووید ۱۹ و سایر عفونت ‌های مسری تنفسی می باشد. درصورت نیاز و به ‌محض کسب اطلاعات بیشتر، این راهنمای موقت را به­‌روزرسانی خواهد کرد.

اگر به نوزاد شیر می­‌دهید 

قبل از لمس نوزاد یا هرگونه لوازم شیردهی مانند شیردوش یا بطری دست خود را بشویید.
اگر خودتان به نوزاد شیر می‌ دهید (یا از بطری استفاده می کنید)، ماسک بزنید.

انتقال کووید ۱۹ از راه شیردهی ( نکاتی که نوزادان و مادران مبتلا به کرونا باید بدانند)

چگونگی شیوع کووید ۱۹ هنوز جای بحث دارد. گفته می ‌شود انتقال این ویروس از فردی به فرد دیگر بیشتر از راه ریزقطراتی که هنگام عطسه و سرفه‌­ی فرد بیمار تولید می‌ شود، اتفاق می ‌افتد که مشابه با شیوع آنفلونزا و سایر پاتوژن ‌های تنفسی می باشد. طبق تحقیقات محدودی که به­‌روی زنان مبتلا به کووید ۱۹ و دیگر بیماری عفونی ویروس کرونا، سندرم تنفسی حاد (سارس ویروس کرونا) انجام شد، هیچ­گونه ویروسی در شیر مادر مشاهده نکردیم اما هنوز نمی ‌دانیم آیا مادران مبتلا به کووید ۱۹ ویروس را از راه شیردهی منتقل می­‌کنند یا خیر.

راهنمای شیردهی درصورت ابتلا به سایر بیماری ‌های عفونی

شیر مادر فرزند را دربرابر بسیاری از بیماری ‌ها مصون می ‌دارد. اما در موارد نادر شیردهی توصیه نمی ‌شود. مرکز مبارزه با بیماری آمریکا (CDC) در زمینه­‌ی شیردهی هنگام ابتلا به ویروس‌ های مشابه مانند سارس یا سندرم تنفسی خاورمیانه (مرس) هیچ راهنمای خاصی مطرح نکرده می باشد.
مرکز مبارزه با بیماری آمریکا (CDC) توصیه می ‌کند که مادر مبتلا به آنفلونزا خارج از موقعیت پس از زایمان با رعایت نکات بهداشتی برای جلوگیری از انتقال بیماری به نوزاد، به شیردهی ادامه دهد.

راهنمای شیردهی برای مادران مبتلا یا مشکوک به کووید۱۹

بهترین منبع تغذیه برای بسیاری از نوزادان، شیر مادر می باشد. با اینحال، کووید۱۹ هنوز زوایای پنهان زیادی دارد. مادر باید به همراه خانواده و متخصصین بهداشت تصمیم بگیرد آیا می‌خواهد شیردهی را شروع کند و ادامه دهد یا این­که چطور باید این­کار را انجام دهد. مادر مبتلا یا مشکوک به کووید۱۹ باید به­‌منظور پرهیز از انتقال بیماری به نوزاد انتها نکات بهداشتی، از جمله شستن دست­‌ها قبل از لمس نوزاد و درصورت امکان پوشیدن ماسک هنگام شیر دادن، را رعایت کند.

مادر باید در گونه دوشیدن شیر خود از راه شیردوش دستی یا برقی، قبل از لمس شیردوش یا هر قسمت از بطری دستان خود را بشورد و پس از هر بار استفاده توصیه ‌های مربوط به شستشوی صحیح شیردوش را رعایت کند. درصورت امکان، اجازه دهید فردی که سالم می باشد بطری شیر را به نوزاد بدهد.

شاید تصمیم به دوشیدن شیر بگیرید تا فرد دیگری به نوزاد شیر دهد که معمولا شامل شریک یا یکی از بستگان نزدیک خانواده می ‌شود. اگر حالتان آنقدر وخیم می باشد که نمی ‌توانید به بچه شیر دهید، این روش گزینه ‌ی مناسبی می باشد. به ‌علاوه، ممکن است تیم پزشکی هم به شما توصیه کند که این روش امن ‌ترین راه برای تغذیه ‌ی کودک می باشد.

سایت خدمات پرستاری و خدمات پزشکی در منزل همراه شما، بهترین انتخاب برای پرستار از بیمار در دروران کرونا ، پرستار کودک ، پرستار سالمند و… می باشد. کارشناسان ما به صورت رایگان به شما مشاوره می دهند. با ما تماس بگیرید.

مطالب مرتبط :

2 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *