پرستاری از بیماران نیازمند خدمات ICU و CCU در منزل : ICU و CCU مهمترین بخش از تمام قسمتهای درمانی یک بیمارستان است که شرایط ویژهای دارد. این بخش از حساسیت زیادی برخوردار است و هزینهی زیادی را بر دوش بیماران سوار میکند.
گاهی پیش میآید که افرادی به دلیل بیماریهای خاص و شرایط حساس جسمی نیازمند به استفاده از دستگاههای ICU و CCU باشند. در چنین شرایطی بهتر است این اشخاص در بیمارستان تحت نظر پزشکان معالج تحت درمان قرار گیرند. امّا در مواقعی ممکن است بیمار شرایط ماندن در بیمارستان را نداشته باشد در چنین موقعیتی چاره چیست؟!
پرستاری از بیماران نیازمند خدمات ICU و CCU در منزل در چه شرایطی صورت میگیرد؟
قطعاً بهترین راه در شرایطی که بیمار به کمک دستگاههای ICU و CCU میتواند به درمان خود ادامه دهد ماندن در خانه است. به کمک تجهیزات ICU و CCU که فقط برای خدمات این دسته از بیماران طراحی و تولید شده است میتوانند از بیمارستان ترخیص شوند و طبق اصول و استانداردهای درمانی و پزشکی در منزل به روند درمان ادامه دهند.
شایان ذکر است که برای این دسته از بیماران محیط خانه به مراتب از محیط بیمارستان بهتر است از این جهت که کاهش زمان درمان بیمار در بیمارستان میتواند به طور چشمگیری از مبتلا شدن بیمار به عفونتهای بیمارستانی جلوگیری کند.
البته فراموش نشود که بیمار در دورهی درمان خود تنها نیست و به صورت روزانه توسط پزشک و متخصصین مربوطه ویزیت خواهند شد.
گاهی شرایط بیمار موقعیتی را ایجاد میکند که مراقبتهای جسمی و روحی از الزامات درمان بیمار است. قطعاً در چنین شرایطی پرستاران و بهیاران میتوانند با توجه به شرایط بالینی بیمار از آن نیز مراقبت کنند. اما این را هم فراموش نکنید که ممکن است مجبور به پرداخت هزینهی گزافی باشید. پس به شما توصیه میکنیم که موسسهی خدمات پرستاری همراه شما را برای مراقبهای ویژهی بیمار به خانههایتان دعوت کنید تا شما را در این شرایط حساس همراهی کنند. علاوه بر این خدمات پرستاری همراه شما تمامی نیازهای بیمار را نیز به صورت کامل پاسخگو میباشند.
جهت ارائهی خدمات پرستاری در منزل مدل “اورم” بسیار پرکاربرد است به این صورت که تمامی اقدامات و خدمات پرستاری به سه صورت تقسیم میشوند:
- به صورت نسبی
- به صورت مستقل
- و به صورت کامل
که در هرکدام از این مراحل همراه شما با شما نیز همراه خواهد بود.
گاهی با توجه به شرایط مناسب، بیمار میتواند نیازهای خود را برطرف و از خود مراقبت نماید در اینجا لازم است به این دسته از بیماران آموزشهای خود مراقبتی داده شود تا مشکلات احتمالی پیش نیاید. این شیوهی درمان همان مستقل است.
در نوع سیستم نسبی تمامی نیازهای بیماران به پرستاران بستگی دارد. به این صورت که بیمار جهت رفع نیازهای خود به بهیار و یا پرستار نیازمند است.
و یا ممکن است شرایط بیمار به گونهای باشد که برای مراقبتهای درمانی به حضور مادام پرستار و کارشناسان پرستاری نیاز باشد و همچنین تمام نیازهایشان توسط تیم پزشکی و درمانی برطرف شود. که به این نوع شیوه سیستم کامل گفته میشود.
خدمات ICU و CCU در منزل
- علائم حیاتی بیمار کنترل میشود.
- سطح هوشیاری بیمار به صورت مداوم بررسی میشود.
- مانیتورینگ به طور دائم صورت میپذیرد.
- وضعیت همودینامیک بیمار بررسی میشود.
- جداسازی و اتصال بیمار از دستگاه ونتیلاتور صورت میگیرد.
- درد بیمار پیوسته مدیریت میشود.
- راه هوایی مدیریت میشود.
- اکسیژن درمان انجام میگیرد.
- فیزیوتراپی تنفسی صورت میگیرد.
- ساکشن ترشحات تنفسی انجام میشود.
- الگوی تنفسی بررسی میشود.
- صداهای تنفسی کنترل خواهد شد.
- فعالیتهای حرکتی انجام میشود.
- نواحی تحت فشار بیمار ماساژ داده میشود.
- از زخمهای فشاری بیمار پیشگیری و در صورت مبتلا شدن مراقبت خواهد شد.
- مراقبت و پانسمان از زخمها صورت میپذیرد.
- تغذیه بیمار به شکل وریدی، از طریق سوند بینی معده و یا از طریق PEG انجام میشود.
- دارو درمانی به صورتهای مختلفی از جمله خوراکی، تزریقی، تنفسی و داخل چشمی صورت میگیرد.
- میزان ادرار طبق ورودی و خروجی I&O کنترل میشود.
- سوند بینی معده تعبیه میشود.
- سوند ادراری تعبیه میشود.
- تعبیه ورید محیطی قابل اجرا نیز است.
تمامی این خدمات با بهترین امکانات و دقیقترین عملکرد تیم پزشکی و پرستاری توسط موسسه خدمات پرستاری همراه شما به بیماران عزیز عرضه میشود.
چرا خدمات ICU و CCU در منزل همراه شما ؟
شاید موسسههای زیادی جهت رفع نیازهای بیمارانتان در منزل قابل دسترسی باشند اما نحوهی عملکرد و دقت در عمل برای به مراتب رساندن دورههای درمانی و مراقبتی تاثیر بسزایی دارد و اینجاست که در انتخاب تیم پرستاری میبایست دقت کافی نماییم تا از رخداد عوارض جبران ناپذیری پیشگیری نماییم. چراکه ممکن است کوچکترین خطای درمانی جان بیمار را به خطر بیندازد.
ما به شما موسسهی خدمات پرستاری همراه شما را توصیه میکنیم تا با خیال آسوده مدیریت دورهی درمان بیمار را به تیم حرفهای و مجرب همراه شما بسپارید.
حال سوال اینجاست که مراقبتهای بیمار در منزل چه مزایایی برای بیمار به همراه خواهد داشت؟!
قطعا محیط خانه نسبت به فضای بیمارستان برای بیمار امنتر خواهد بود. منظور از امن در امان ماندن از بیماریهای عفونی و آلودگیهای موجود در فضای بیمارستان است که با ماندن بیمار در خانه از این نوع بیماریها محفوظ خواهد ماند. در نتیجه درمان بیمار با سرعت بهتری انجام میشود. (پرستاری ICU و CCU در منزل)
گاهی ممکن است بیمار با توجه به شرایط جسمی و روحیاش به مراقبتهای ویژهای نیاز داشته باشد. از طرفی ادامه دادن دورهی درمان نیز با این شرایط در مدت زمان طولانی بسیار هزینهبر خواهد بود. بنابراین بهتر است بیمار به کمک تجهیزات پزشکی CCU و ICU طبق استانداردهای درمانی به کمک تیم حرفهای همراه شما به درمان خود ادامه دهد. چراکه هزینهی پرستاری در منزل نسبت به هزینهی بستری در بیمارستان بسیار مناسبتر است.
بعضی اوقات طولانی شدن مدت بستری میتواند به دلیل دوری از خانواده و استرسهای مکرر در روحیهی بیمار و سلامت روانی آن تاثیر منفی داشته باشد. اما گذراندن پروسهی درمان در خانه روح بیمار را التیام میبخشد و میتواند با آرامش به دورهی درمان خود ادامه دهد. از طرفی وجود اعضای خانواده در کنار بیمار موجب دلگرمی بیمار شده و روند درمان را سرعت میبخشد.
به طور معمول در بیمارستانها مراقبتهای پزشکی برای تمام بیماران یکسان است. ولی ممکن است بیمار از چگونگی مراقبتها به دلیل نیازهای خاصشان راضی نباشند و این امر موجب خسته شدن بیمار از آن فضا میشود. به همین خاطر ادامهی درمان در خانه برای بیمار بسیار مطلوبتر است زیرا تمامی خدمات پرستاری برای بیمار طبق خواسته و نیازش صورت میگیرید و بهبودی در زمان کمتری برای بیمار رخ میدهد.
گاهی اوقات بیمار در انجام وظایف و رفع نیازهای اساسی خود همچون نظافت شخصی، حمام کردن و یا آشپزی کردن دچار مشکل میشوند. اما نگران نباشید چراکه تیم خدمات پرستاری همراه شما برای کمک کردن به بیمار و انجام امور روزمره به آنها کمک خواهند کرد. از طرفی به حفظ احترام و کرامت بیمار کوشا بوده و تلاش میکنند تا به زندگی خود با کیفیت بهتری نیز ادامه دهند.
ویژگی های پرستار بخش مراقبت های ویژه (پرستار icu و ccu در منزل)
کلیه پرسنل درمانی بخش مراقبت های ویژه icu میبایست بمنظور روند بهتر مراحل درمانی در بیماران دارای خصوصیات ذیل باشند که عبارتند از:
ثبات عاطفی
کادر درمانی بخش های مراقبتی ویژه میبایست از لحاظ شرایط عاطفی و هم چنین روانی از استقامت و ثبات بالایی بمنظور خدمت رسانی بهتر به بیماران برخوردار باشند.
زیرا طبق مطالعات انجام شده، به علت فوت بالایی که در بخش مراقبت های ویژه icu روی میدهد، پرستاران این کادر درمانی بیش در معرض مشکلات روحی و افسردگی قرار می گیرند.
یا امکان دارد بیماران با قرار گرفتن در این بخش، بهبودی خود را در سریعترین وقت به دست آورند و ترخیص بیماران در یک بازه زمانی کوتاه برای آن ها خوشایند باشد.
به این ترتیب اگر این کادر درمانی این قابلیت را نداشته باشند که با بحران هایی که در این بخش روی میدهد، وضعیت خود را تطبیق بدهند و تعادل برقرار کنند، گزینه مناسبی بمنظور انجام فعالیتهای درمانی در این بخش به شمار نمی آیند و هم چنین نمی توانند وظایف خود را به برترین شکل انجام دهد.
بلوغ اجتماعی
به دلیل موقعیت پراسترس این بخش از مراقبت های ویژه، امکان دارد که احتمال بروز برخوردهای اجتماعی و هم چنین تشنج بین تمامی کادر پرسنلی روی دهد.
به این ترتیب قضاوت صحیح و هم چنین بلوغ اجتماعی یکی از خصوصیات مهم و اساسی پرستاران این بخش میباشد. علاوه بر این، پرستارانی که دوره های ضروری بمنظور مراقبت های icu در منزل را سپری کرده اند هم میبایست از این ویژگی اصلی و مهم هم برخوردار باشند.
وجود انگیزه (پرستاری ICU و CCU در منزل)
پرستارانی که از بیماران ویژه و خاصی مراقبت می نمایند، میبایست از یک انگیزه زیاد بالایی بمنظور یادگیری و هم چنین مطالعه شیوه های نو درمانی و علاوه براین، کار با دستگاه های مدرن و پیشرفته را هم داشته باشند.
نکته مهم این میباشد که این کادر درمانی میبایست از انگیزه زیاد بالایی بمنظور پرستاری و مراقبت از بیمارانی که دارای شرایط خاصی هم هستند، برخوردار باشند.
سلامت روحی و جسمی
پرستارانی که دارای گرفتاری های خانوادگی و هم چنین روانی زیاد بالایی هستند و یا از لحاظ وضعیت جسمی از قدرت و توانایی های ضروری برخوردار نیستند، تا حد ممکن نبایستی در قسمت های خاص و ویژه اقدام به فعالیت نمایند. به خصوص پرستارانی که در بخش مراقبت های icu در منزل خدمت رسانی می نمایند.
دانش
یکی از ویژگی های مهم و بارزی که یک پرستار بخش مراقبت ویژه میبایست از آن برخوردار باشد، داشتن علم و دانش و هم چنین پشتوانه و اعتبار علمی بالا میباشد که مستلزم فعالیت در این بخش مهم و لازم میباشد.
به این ترتیب پرستارانی که از لحاظ دانش علمی در شرایط مطلوبی قرار ندارند، اجازه فعالیت در بخش icu را ندارند.
صداقت در کار
همان طور که میدانید، در بخش icu ضریب خطا و اشتباه به مراتب بیش بوده میباشد که می طلبد صداقت پرستاران در این امر سبب رفع مسئله درست کردن شده گردد و پزشکان متخصص در کوتاهترین وقت اقدام به برطرف نمودن مشکل درست کردن شده در این بخش نمایند.
به خصوص پرستارانی که در مراقبت های icu در منزل اقدام به فعالیت می نمایند، در صورت بروز هر گونه مشکل میبایست سریعاً به دکتر متخصص اطلاع بدهند تا از این راه اقدامات ضروری را بمنظور درمان بیماران انجام بدهند. (پرستاری ICU و CCU در منزل)
سن
مسلماً در بخش مراقبت های ویژه، از پرستارانی که دارای رده سنی کمتری هستند و هم چنین جوانتر که توانایی یادگیری بالاتری را دارند و علاوه بر این، از نیروی جسمانی بیشتری هم بهره مند هستند، استفاده نماییم.
نکته مهم این است که نبایستی تجارب و مهارت هایی که پرستاران مجرب در این زمینه کسب کرده اند را نادیده بگیریم و با مساعدت گرفتن از آن ها برترین و مناسبترین سود و بهره را کسب نماییم.
قدرت تصمیم گیری
خدمت رسانی در بخش icu برمبنای پایه و اساس تصمیم گیری میباشد که به عنوان یک توانایی و هنر در شرایط اورژانسی و هم چنین مواقع لازم به حساب می آید.
به این ترتیب تصمیم گیری دقیق و متناسب به عنوان یک عملیات کاملاً پیچیده ای میباشد که احتیاج به دانش و علم در بخش های علمی دارد.
به علت اینکه بیمارانی که در این بخش از مراقبت های ویژه بستری هستند، با اختلالات در علائم حیاتی نظیر کلیوی، تنفس و هم چنین گردش خون هم همراه هستند و اکثراً با تغییرات سریع در بخش های ذکر شده هم همراه میشوند.
پرستار این بخش حساس میبایست از توانایی و قدرت تصمیم گیری بالایی برخوردار باشد و بر اساس اولویت بندی، مشکل رخ داده در بیماران را برطرف نماید.
کلیه موارد ذکر شده، از خصوصیات پرستاران icu میباشد که بمنظور خدمت رسانی بهتر و متناسب تر برای بیماران میبایست از آن برخوردار باشند.
بیمارانی که تحت مراقبت های ویژه قرار می گیرند
در مجموع میبایست بیان نمود که بیمارانی تحت مراقبت های ویژه icu قرار می گیرند، که دارای مشکلاتی نظیر:
تمامی بیمارانی که تحت انجام جراحی های سخت و بزرگی قرار گرفته اند و پیرو آن با بیشتر از چند اعضاء اصلی و مهم بدن دچار تغییرات و هم چنین اختلالات حاد هم شده اند.
گروه دیگر از بیمارانی که به مراقبت های icu در منزل نیاز دارند، بیمارانی هستند که بمنظور تنفس احتیاج به یک مسیر هوایی مصنوعی دارند. به خصوص بیمارانی که میبایست به « ونتیلاتور » متصل شوند.
گروه دیگر از بیماران کسانی هستند که چگونگی قلب و عروق آن ها، دنباله حالات بحرانی و هم چنین اورژانسی نظیر خونریزی شدید و یا شوک، به هم ریخته شده باشد. کسانی که به عفونت های شدید مبتلا هستند، به خصوص بیمارانی که با مشکل « سپتی سمی » همراه هستند هم نیازمند به مراقبت های ویژه می باشند.
گروه دیگری از بیماران، کسانی هستند که به دنبال انجام جراحی مغزی و یا ضربه مغزی از یک وضعیت ناپایدار و بی ثباتی برخوردارند.
بیمارانی به مواظبت بیش کادر درمانی و پزشکی به دلیل موقعیت بحرانی و حاد نیازمند هستند :Intermediate care
کسانی که مایل هستند ادامه درمان خود را به دلیل شرایط خسته کننده بیمارستان در منزل سپری کنند: Self care
بیمارانی که به بیماری های مزمن مبتلا بوده و نمی توانند خود به تنهایی مراقبت های ضروری را دنبال نمایند و به وقت بیشتری به بستری شدن نیاز دارند: ۴ long term care
کلیه موارد ذکر شده، از بیمارانی هستند که بمنظور ادامه حیات به مراقبت های ویژه بخش icu نیاز دارند که همان طور که توضیح دادیم، بعضی از این گروه از بیماران می توانند مراقبت های icu را در منزل سپری نمایند.
تجهیزات بخش icu
به طور کلی تجهیزات موجود در بخش مراقبت های ویژه این امکان را برای کادر درمانی فراهم می سازد تا از این راه بتوانند وضعیت فوری و هم چنین آنی مریض را مورد بررسی و ارزیابی قرار بدهند.
میبایست توجه داشته باشید که icu کودکان از همان تجهیزاتی تشکیل شده میباشد که در بخش مراقبت های عمومی موجود میباشد. ولی با این تفاوت که برخی از این دستگاه ها میبایست بمنظور درمان اطفال مورد استفاده قرار گیرد.
کلیه تجهیزات این بخش، از لحاظ کیفیتی با چگونگی خدمات پزشکی و پرستاری هم در ارتباط میباشد. میبایست توجه داشته باشید که از لحاظ قیمت، ایمنی و هم چنین راندمان و کارایی که بمنظور عرضه خدمات پزشکی متناسب تر برای درمان بیماران مورد استفاده قرار گرفته است، بدون تجهیزات مورد نیاز و هم چنین طراحی محیطی مفید به مراتب در منزل کمتر خواهد بود.
در مشخص نمودن اینکه از چه امکانات و تجهیزاتی میبایست در بخش مراقبت های icu در منزل فراهم گردد، میبایست تمامی برنامه های عملکردی به خصوص فاکتورهای برنامه ریزی نظیر وسایل مریض، نوع مراقبت مریض و هم چنین اندازه بخش در اختیار داشته را هم درنظر بگیریم.
در خصوص لیست تجهیزات مراقبت های ویژه میبایست گفت که:
۱) مانیتورینگ قلب
۲) دستگاه کنترل فشار خون
۳) مانیتورهای ضربان قلب
۴) دستگاه تنفس مصنوعی و یا ونتیلاتور
۵) دستگاه های زهکشی مایعات به بدن مریض و هم خروج آن از بدن وی
و هم چنین سایر امکانات و تجهیزات دیگر بمنظور کنترل راندمان و کارکرد مختلف بدن مورد نیاز میباشد تا از این راه ادامه حیات بیماران هم بیش مورد بررسی قرار بگیرد.
مشاوره و اعزام مراقب و پرستار بیمار ICU و CCU در منزل
برای مشاوره و اعزام سریع پرستار مراقب بیمار ICU و CCU در منزل با ما تماس بگیرید.
مطالب مرتبط :