اصول فرزند پروری موفق : فرزند پروری parenting و تربیت یک کودک خوشحال و سالم یکی از چالش برانگیزترین مشغله هایی میباشد که والدین می توانند داشته باشند – و هم چنین یکی از لذت بخش ترین آنان میباشد. با این حالا بسیاری از ما با همان تمرکزی که برای یک کار استفاده میکنیم به مسئله فرزند پروری نگاه نمی کنیم .
بسیاری از والدین امکان دارد بر اساس واکنشهای ناگهانی خود عمل کنند یا فقط از همان روش های فرزند پروری استفاده کنند که در گذشته والدین آنان استفاده کرده بودند . در این شرایط معمولا والدین چندان به اثربخشی این روشها توجهی ندارند و به عنوان تنها راهی که آموخته اند از آن استفاده می کنند.
فرزند پروری یکی از شاخه های علوم اجتماعی است که در مورد آن تحقیقات زیادی انجام شده است . مهم نیست که سبک فرزند پروری شما چطور میباشد یا سوالات یا نگرانی های شما در مورد پرورش فرزاندانتان چیست .
متخصصانی که در این زمینه آموزش دیده اند می توانند طیف وسیعی از مشکلات اعم از اختلال پرخوری تا برخورد با مشکلات رفتاری همچون پرخاش را مورد درمان قرار بدهند .
در این مقاله به بررسی ده تا از اصول اساسی فرزند پروری موفق ، نکته ها و رهنمودهایی برای حل مشکلات رفتاری کودکان پرداخته شده.
بر طبق پیشنهاد متخصصان والدین پسندیده به همدلی ، صداقت ، اعتماد به نفس ، کنترل خود ، مهربانی ، همکاری و خوشرویی نیاز دارند .
هم چنین ضروری میباشد با کسب مهارت های مختلف باعث تقویت کنجکاوی فکری و انگیزه در کودکان شوند .
۱-فرزندان از والدین الگوبرداری می کنند
خواه رفتارهای سلامتی خود شما باشد یا نحوه برخورد با دیگران ، فرزندان شما از آنچه شما انجام می بدهید یاد می گیرند و الگو برداری می کنند .
این یکی از مهم ترین اصول میباشد که آنچه شما انجام می بدهید بر روی رفتار کودک اثر گذار خواهد بود. ضروری میباشد والدین در مقابل رفتار کودک بصورت ناگهانی و بدون فکر تصویر العمل لحظه ای نشان ندهند.
والدین میبایست از خود بپرسند ، من قصد انجام چه کاری را دارمو آیا احتمال دارد که این عمل نتیجه ای مطلوب را به وجود آورد و من را به هدفم برساند ؟”
۲-والدین نمی توانند همیشه دوست داشتنی باشند.
این یک امر غیر امکان دارد که بتوان تنها مهربان نمودن به کودک او را به درستی پرورش داد. یا به تعبیر دیگر نشان دادن عشق و محبت به فرزندان تنها راه پرورش و رشد دادن ذهن و جسم کودک نیست .
نشان دادن عشق و محبت به کودک تنها از راه کلمات یا رفتار برای انتقال عشق به او کافی نیست . گااهی ضروری میباشد والدین از راه رفتارهای جایگزین محبت خود را به کودک نشتن بدهند.
به عنوان مثال داشتن نرمش در موارد خاص ، کاهش سطح انتظارات و اجتناب از تحت فشار قرار دادن کودک یا دادن یک هدیه متناسب همگی می توانند نشان دهنده عشق و محبت والدین به کودک باشند.
۳-در زندگی فرزند خود حضور فعال داشته باشید.
“اینکه به عنوان پدر و مادر در زندگی فرزند خو حضور فعال داشته باشید مسئله ای وقت بر بوده و کار نسبتا سختی میباشد . ولی والدین با تجدیدنظر و تنظیم مجدد اولویت های زندگی قادر به انجام اینکار خواهند بود.
اینکار به معنای فدا نمودن بعضی از اولویت های کوچک در مقابل اولویت مهم تر و بزرگتری میباشد. تلاش نمایید که از پیشنهاد روحی و جسمی همواره در زندگی فرزند خود حضور فعال داشته باشید.
حضور فعال به معنای انجام تکالیف کودک یا اصلاح مداوم آن نیست . تکالیف درسی ابزاری میباشد برای معلمان که بدانند کودک در حالا یادگیری میباشد یا خیر.
اگر تکالیف کودک را انجام بدهید ، به آموزگار اجازه نمی بدهید تا از وضعبت کودک شما ارزیابی درستی به عمل آورد.
۴- فرزند پروری مناسب با سن کودک (اصول فرزند پروری موفق)
از لحاظ قواعد فرزند پروری با رشد کودک خود همگام باشید. فرزند شما در حالا بزرگ شدن میباشد. در پیشنهاد بگیرید که بالا رفتن سن چطور بر رفتار کودک تأثیر می گذارد.
همان انگیزه استقلال که باعث میشود کودک ۳ ساله شما همیشه” نه “بگوید ، انگیزه او برای یادگیری توالت رفتن میباشد.
همان جهش رشد فکری که باعث میشود کودک ۱۳ ساله شما در کلاس کنجکاو و پرسشگر شود ، باعث میشود رفتار یا حضور او در میز شام بحث برانگیز باشد.
۵- وضع قوانین و محدودیت های ضروری
“اگر شما رفتار کودک خود را در کودکی مدیریت نکنید ، او به سختی یاد میگیرد که چطور رفتارخودش را در بزرگسالی مدیریت بکند.
هر وقت از شبانه روز ، همیشه میبایست قادر باشید به این سه پرسش جواب بدهید :
فرزند من کجاست؟
چه کسی با فرزند من است؟
فرزند من چه کاری انجام می دهد؟
قوانینی که کودک از والدین آموخته است قرار است قوانینی را که در مورد خودش اعمال میکند شکل دهد.
ولی ضروری به ذکر میباشد که والدین نمی توانند همیشه كودك را به طور كامل مدیریت كنند. وقتی که کودک حدودا از مدرسه ابتدایی خارج شد ، والدین میبایست به کودک اجازه بدهند که تکالیف خود را بدون حضور و مدیریت آنان انجام دهد ، روش انجام کارها را خودش انتخاب بکند و والدین در این مورد مداخله ای نکند.”
۶-استقلال کودک خود را تقویت نمایید.
تعیین مرزها و محدودیت ها به کودک یاری میکند تا احساس کنترل را در خود درست کردن بکند. تشویق استقلال به او یاری میکند تا این اعتماد به نفس را بدست آورد که احساس بکند قادر به یافتن راه خود میباشد . برای موفقیت در زندگی ، او به هر دو ( محدودیت و استقلال ) نیاز خواهد داشت.”
طبیعی است که بچه ها برای مستقل شدن به والدین فشار بیاورند. بسیاری از والدین به اشتباه استقلال فرزند خود را با عصیان یا نافرمانی یکی می دانند.
کودکان برای استقلال سعی می کنند زیرا این بخشی از ذات انسان میباشد که می خواهد زندگی خود را بدست خود کنترل بکند تا این که تحت کنترل نفر دیگری باشد.” (اصول فرزند پروری موفق)
۷-ثابت قدم باشید.
اگر قوانین شما از روزی به روز دیگر و به صورتی غیرقابل پیشبینی تغییر بکند یا اگر آن را فقط بصورت متناوب اجرا نمایید ، بیشتر از هر کسی در بروز رفتارهای نادرست فرزندتان مقصر هستید .
مهم ترین ابزار انضباطی شما ثابت قدم بودن میباشد. موارد غیر قابل مذاکره خود را شناسایی نمایید. هرچه اختیارات شما بیش باشد بر اساس خرد و نه بر اساس قدرت ، فرزند شما کمتر آن ها را به چالش می کشد.
۸- از نظم و انضباط شدید خودداری نمایید.
والدین هرگز نبایستی تحت هیچ شرایطی کودک را کتک بزنند. كودكانی كه با آنان بد رفتاری میشود ، کتک یا سیلی می خورند ، بیش در معرض جنگ با سایر بچه ها هستند. این کودکان احتمالاً قلدر هستند و بیش از راه تهاجم و پرخاش برای حل اختلاف با دیگران استفاده می کنند.”
“روشهای زیادی برای تربیت کودک وجود دارد – از جمله” اختصاص زمانیکه کودک میبایست به کارهای خود فکر بکند “- این روش که بهتر کار میکند نیازی به پرخاشگری و تنبیه ندارد.
۹-قوانین و تصمیمات خود را توضیح بدهید.
والدین پسندیده انتظاراتی دارند كه میخواهند فرزندشان برآورده كند. به طور كلی ، والدین به كودكان خردسال خود بیشتر از حد توضیح می بدهند و در به نوجوانان هم در مورد تصمیمات خود كمتر توضیح می بدهند.
آنچه برای والدین واضح میباشد ممكن میباشد برای یك كودك ۱۲ ساله مشهود نباشد. او اولویت ها ، قضاوت ها یا تجربیاتی والدین اطلاعی ندارد و ضروری میباشد در این مورد راهنمایی شود .”
۱۰-با کودک خود با احترام رفتار نمایید. (اصول فرزند پروری موفق)
برترین راه برای دریافت احترام از کودک ، رفتار محترمانه با اوست. ضروری میباشد والدین به همان اندازه که به کودک دیگران احترام می گذارد به فرزندان خود احترام بگذارند.
با او مودبانه صحبت كنید. به عقیده او احترام بگذارید. هنگامی با شما صحبت می كند به او توجه كنید. با او مهربانانه رفتار كنید. تلاش كنید هر زمان میتوانید او را راضی كنید. نحوه برخورد والدین با کودک تعیین کننده پایه و اساس روابط او با دیگران میباشد. ”
پرستاران ما در سایت خدمات پرستاری در منزل همراه شما، با رعایت بهترین اصول تربیتی به عنوان پرستار کودک در منزل شما خیالتان را آسوده می کنند. برای مشاوره رایگان پرستار کودک و پرستار سالمند در منزل با ما تماس حاصل فرمایید.
مطالب مرتبط :
لطفا آدرستون رو برای بنده ارسال کنین
شادکام و سلامت باشید
مطلب خوبی بود همکار گرامی