چند توصیه مهم در پرستاری از کودک مبتلا به صرع
اگرچه کودکان مبتلا به صرع از پیشنهاد تواناییهای جسمی و ذهنی هیچ تفاوتی با سایر کودکان ندارند؛ ولی نگهداری و پرستاری از آنان ملزم به رعایت نکته هایی اختصاصی میباشد. نکته هایی که در مورد این کودکان میبایست با دقت و حساسیت بیشتری مورد توجه قرار گرفته و رسیدگی شود. در این نوشته وبسایت سپید گستر میخواهیم درمورد پرستاری از کودک مبتلا به صرع چند نکته مهم و موثر را مرور کنیم. اگر شما هم به عنوان پرستار کودک یا والدین چنین کودکی دارای مسئولیت هستید؛ نظر میکنیم تا انتهای این نوشته همراه ما باشید.
حمله صرع و اقدامات ضروری هنگام وقوع
حملات صرع در قالب تشنج کودک رخ میدهد. ویژگی بارز این حملات غیر قابل پیشبینی بودن آنان میباشد. به این معنا که به عنوان پرستار کودک مبتلا به صرع، میبایست در هر شرایطی انتظار رخ دادن این مسئله را داشته باشید. مهم نیست که تعداد دفعات وقوع حملات در کودک شما به چه میزان است؛ چرا که هر حمله نیازمند توجه و کنترل است.
در این زمینه توصیههای بسیاری وجود دارد. هم چنین شدت حملات در بیماران مختلف متفاوت میباشد. با این وجود اصلیترین و مفیدترین کار خواباندن کودک به پهلو و قرار دادن سر همسطح یا پایینتر از بدن میباشد. اینکار باعث میشود مسیر تنفسی کودک هنگام وقوع تشنج باز باشد و مریض بهراحتی نفس بکشد. گاهی شنیده میشود که بهتر میباشد بین دندانهای مریض جسمی خارجی قرار داده شود؛ تا از گاز گرفته شدن زبان بوسیله دندانها جلوگیری گردد. در این زمینه به این نکته توجه نمایید که اولا اینکار ۱ کار حرفهای و دقیق میباشد و اگر روش صحیح اجرای آن را نمیدانید بهتر میباشد آن را انجام ندهید. چرا که امکان دارد با بستن مسیر تنفسی شرایط مریض را بدتر بکند. ثانیا قطع زبان بوسیله دندانها، یکی از اتفاقات نادر در این حملات میباشد.
حمله صرع معمولا کمتر از ۱ دقیقه ادامه دارد؛ و پس از آن کودک آهسته شده و به دلیل انرژی از دست رفته نیازمند استراحت و شاید خواب باشد. از سویی توجه کنیم که حملات طولانیتر خطرناک است و میبایست سریعا به اورژانس اطلاع بدهید.
وضعیت دارویی کودک مبتلا به صرع
حملات صرع بهطور معمول در مریض پس از مدت مشخص و البته طولانی درمان، به طور کامل کنترل میشود. ولی توجه داشته باشید که کودک مبتلا به صرع معمولا در ابتدای مراحل شناسایی بیماری میباشد. بنابراین به احتمال بالا بیماری هنوز در کودک به طور کامل کنترل نشده میباشد. این وضعیت اهمیت مصرف به موقع و منظم داروها را ۲ چندان میکند.
نظم در پیگیری مراحل درمان و مصرف داروها، نهتنها موجب سرعت بخشیدن به فرآیند کنترل بیماری میشود؛ بلکه احتمالا وقوع حملات ناگهانی را کاهش میدهد. بنابراین زیاد مهم میباشد که در پرستاری از کودک مبتلا به صرع به این موضوع توجه داشته باشید.
رژیم غذایی کودک مبتلا به صرع
درمورد رژیمهای غذایی افراد مبتلا به این بیماری، موارد بسیاری مطرح شده است؛ که رعایت آنان میتواند در بهبود وضعیت فرد موثر باشد. ولی فارغ از نوع مواد غذایی مصرفی، ۱ نکته زیاد مهم درمورد این بیماران، عدم تحمل گرسنگی میباشد. در واقع بیماران مبتلا به صرع (بهخصوص کودکان) در مقابله با گرسنگی ناتوانتر بوده و ضعف ناشی از گرسنگی میتواند موجب زیاد شدن احتمال وقوع حملات شود.
با توجه به نکته گفته شده توصیه میکنیم وعدههایی غذایی منظمی را برای کودک تدارک دیده و به این موضوع توجه کافی داشته باشید. البته دقت نمایید که این مسئله نبایستی منجر به پرخوری و رژیم نامناسب در کودک شود.
رفتار با کودکان مبتلا به صرع
بیماری صرع میتواند از پیشنهاد روحی و روانی روی کودک شما تاثیر بگذارد. طبیعتا هیچ فردی از این که دچار حالات تشنج شود، شاد نیست. این مسئله شامل کودکان هم میشود.
هم چنین از گذشته این مسئله مطرح بوده که افراد مبتلا به صرع به نسبت سایر افراد، زودرنجتر و حساستر هستند. البته درمورد این مسئله داده علمی خاصی وجود ندارد. شاید هم این موضوع به دلیل نوع نگاه متفاوت جامعه به بیماران مصروع در گذشته باز میگردد.
به هر راه به عنوان آخرین توصیه برای پرستاری از کودک مبتلا به صرع نظر میکنیم به این موضوع توجه کرده و با صبوری، نرمش و ملاطفت بیشتری با آنان رفتار نمایید.
خیلی عالی بود