کم و خوابی وبررسی دلایل اصلی آن :بی خوابی مشکلی میباشد که سراغ همه می رود. از نوزاد تا سالمند حتما یکبار در طول عمرشان بیخوابی را تجربه می کنند که منجر به بیحالی و خواب آلودگی در طول روز میشود. اگر نمی توانید بخوابید یا خواب راحتی ندارید، احتمالا دلیلی پزشکی پشت این موضع وجود دارد.

یک. تکرر ادرار

تکرر ادرار و مدام دستشویی رفتن در بین خانم ها رایج تر از آقایان میباشد و بسیاری از انسان ها شب ها با این مشکل مواجه میشوند که این موضوع روی کیفیت خواب آن ها تاثیرگزار میباشد . در چنین مواقعی میبایست چند نکته را رعایت نمایید.از مصرف نوشیدنی ۲ ۳ ساعت پیش خواب پرهیز نمایید.کافئین نخورید زیرا کافئین عمکلرد ادرار را تحریک میکند و سبب میشود که شب خواب خوبی نداشته باشید.

دو. میگرن

سردرد شما را از به خواب رفتن باز می دارد و گاهی اوقات از خواب بیدارتان میکند.بسیاری از افراد مبتلا به سردرد های میگرنی با این مشکل مواجه هستند و از خواب متناسب شب محروم می باشند.

پزشکان در این موارد به شما نظر می کنند که پیش از هر چیز بدن خود را مرطوب و هیدراته نگه دارید و به اندازه کافی آب بنوشید.استفاده از مواد غذایی متناسب و مصرف آب به اندازه کافی می تواند به کاهش درد های میگرنی یاری بکند و سبب شود که بهتر بخوابید.

سه. کمبود منیزیم

مطالعات نشان میدهد که منیزیم می تواند روی روحیه فرد، کاهش اضطراب و خشم تاثیرگزار باشد. در نتیجه کیفیت خواب فرد را بالا می برد.بسیاری از افراد در سراسر دنیا به این ماده توجه ندارند و به همین دلیل با کمبود آن مواجه هستند.

کمبود منیزیم نیز سبب زیاد شدن گرفتگی عضلات، مشکلات عصبی، قند ، کاهش تولید سروتونین و درد ماهیچه ها میشود و پایان این علائم خواب شما را بهم می ریزد ، پس بهتر میباشد که پودر منیزیم را با آب سرد یا گرم مخلوط نمایید و در طول روز مصرف نمایید.

 

کم و خوابی وبررسی دلایل اصلی آن

کم و خوابی وبررسی دلایل اصلی آن

چهار. به هم خوردن ریتم شبانه روزی بدن

هر اتفاق و پروسه ای در بدن ما بستگی به ریتم ۲۴ ساعته آن دارد که این ریتم از راه زمانی تعیین میشود و بدن ما در معرض نور قرار میگیرد که امروزه این نور از راه کامپیوتر و موبایل میباشد. حالا این ساعت حتی امکان دارد ده شب باشد که بدن آن را با نور خورشید مجزا نمی داند ، پس خودش را برای خواب آماده نمی بکند و اصلا هم فرقی ندارد که چقدر خسته باشید.

علل بی خوابی

پس اگر شب ها بی خواب هستید و صبح ها خوابتان می آید، حتما ریتم شبانه روزی بدن شما به هم خورده میباشد و راه حل ممکن دوری از کاقئین میباشد.هم چنین میبایست تا ۳ ۴ ساعت پیش خواب این لوازم الکترونیکی را از خودتان دور نمایید.

پنج. داروهای محرک

داروهایی هستند که به شدت سبب بد خوابی فرد میشوند. این داروها در بین افراد رایج می باشند و معمولا حاوی استروئید هستند، مثل پردنیزون.دارو های ضد افسردگی مثل بوپروپیون و ونلافاکسین نیز سبب بی خوابی فرد میشود ، پس اگر در حالا مصرف چنین داروهایی هستید ، از دکتر متخصص بخواهید که جایگزین های متناسب تری را به شما معرفی بکند.

شش.COPD یا انسداد ریه

بیماری مزمن انسداد ریه می تواند خواب شما را به هم بریزد و در حیقیقت این بیماران از کم خوابی، تنگی نفس هنگام خواب و افسردگی رنج می برند. داروهای درمانی این بیماری هم روی کمبود خواب تاثیرگزار میباشد و در این حالت میبایست خودتان برای تنظیم ساعات خواب دست بکار بشوید و عومل حواس پرت کننده را از خود دور نمایید.

کم و خوابی وبررسی دلایل اصلی آن

کم و خوابی وبررسی دلایل اصلی آن

هفت. مشکلات مربوط به بینی

بسیاری از افراد به دلیل مشکلات سینوسی و بینی نمی توانند خواب راحتی در شب داشته باشند . ۱ فرد در حالت ایده آل میبایست بتواند از بینی تنفس بکند که بسیاری از افراد بینی گرفته دارند و نمی توانند تنفسی غیر از راه دهان داشته باشند و این موضع سبب پایین آمدن کیفیت خواب و سخت خوابیدن در آن ها میشود که این مشکل امکان دارد ژنتیکی یا به دلیل آسیب دیدگی هایی باشد.

گاهی اوقات این افراد با مصرف داروهای ضد آلرژی درمان میشوند ولی در موارد شدید تر نیاز به جراحی دارند.

هشت. اضطراب و افسردگی

یکی از نشانه های افسردگی به هم خوردن الگوی خواب فرد میباشد. بسیاری از افراد افسرده در خوابیدن دچار مشکل میشوند یا شب ها را به طور کامل بیدار هستند. اگر علت کم خوابی شما افسردگی باشد، احتمالا نشانه های دیگری از جمله زیاد شدن وزن نا خواسته، کمبود هیجان، فکر خودکشی در شما ظاهر میشود که در این حالت تنها راه حل ممکن مراجعه به ۱ روانپزشک میباشد.

نه. یائسگی

یائسگی سبب به هم ریختن هورمون ها، تغییرات روحی و جسمی در خانم ها میشود. معمولا خانم ها در دوران پیش و بعد از یائسگی مشکلاتی مثل کم خوابی را گزارش می کنند. نشانه های دیگری مثل گر گرفتن، تغییر حالات روحی، بی خوابی و تنگی نفس در خواب هم برای این افراد رخ میدهد.درمان با استروژن یا پروژستررون می تواند به بهبود علائم یائسگی یاری بکند.

کم و خوابی وبررسی دلایل اصلی آن

کم و خوابی وبررسی دلایل اصلی آن

ده. سندروم پای بیقرار

هرگونه حرکتی در خواب مثل حرکات مربوط به سندروم پای بیقرار می تواند روی کیفیت خواب شما تاثیرگزار باشد. این وضعیت همراه با احساساتی مثل سوزش، گزیدگی و ضعف همراه میباشد که معمولا پیش از خواب زیاد شدن پیدا میکند و در چنین حالتی میبایست علائم خود را به طور کامل دقیق به دکتر گزارش بدهید تا درمان برای شما اعمال شود.

 

مطالب مرتبط:

2 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *