بیماری های فصل پاییز

بیماری های فصل پاییز:شایع ترین بیماری های فصل پاییز مربوط به بیماری های ویروسی هستند، زیرا هوای سرد فصل پاییز می تواند سیستم ایمنی بدن افراد را سرکوب کرده و آسیب پذیری را در برابر انواع عفونت ها زیاد شدن دهد.

عفونت های ویروسی به راحتی منتقل میشوند و می توانند برای افراد مسن، کودکان خردسال و افراد با سیستم ایمنی ضعیف خطرناک باشند. پیشگیری برترین راه برای محافظت از خود در برابر هرگونه بیماری و عفونت قابل انتقال در فصل پاییز میباشد.

شایع ترین بیماری های فصل پاییز، عبارتند از:

آلرژی

اگر چه حساسیت به کنه های گرد و غبار در ماه های مرطوب تابستان زیاد رایج هستند ولی آلرژی به گرده گیاهان و اسپورهای قالب بزرگترین عامل حساسیتی در پاییز می باشند که منجر به بروز آلرژی در این فصل میشوند. آلرژی ۱ جواب سیستم ایمنی بدن به ۱ ماده خارجی میباشد که به طور معمول برای بدن مضر نیستند. به این مواد خارجی آلرژن گفته میشود.

آنان می توانند شامل موادهای غذای خاص، گرده یا حیوانات خانگی باشند. وظیفه سیستم ایمنی بدن حفظ سلامت و مبارزه با عوامل بیماری زا میباشد. اینکار را با حمله به عوامل محرک انجام میدهد. بسته به نوع حساسیت، این جواب امکان دارد سبب التهاب، عطسه، یا برخی از علائم دیگر شود.

سرماخوردگی

احتمال بروز سرماخوردگی در هر موقع از سال وجود دارد، ولی پاییز وقت اوج شیوع آن میباشد. این بیماری مسری بوده و می تواند از چند روز تا چند هفته ادامه یابد. سرماخوردگی ۱ عفونت ویروسی بینی و گلو (دستگاه تنفسی فوقانی) و معمولاً بی ضرر میباشد. بسیاری از انواع ویروس ها می توانند سبب سرماخوردگی شوند.

بیماری های فصل پاییز

بیماری های فصل پاییز

كودكان كمتر از ۶ سال در معرض خطر ابتلا به سرماخوردگي هستند، ولی بزرگسالان سالم هم مي توانند سالانه ۲ يا ۳ بار به آن مبتلا شوند. علائم سرماخوردگی در بیش افراد طی ۱ هفته یا ۱۰ روز بعد از ابتلا، بهبود می یابند. علائم امکان دارد در کسانی که سیگار می کشند طولانی تر باشد. علائم سرماخوردگی معمولاً ۱ تا ۳ روز پس از قرار گرفتن در معرض ویروس سرماخوردگی ظاهر میشود.

علائم سرماخوردگی امکان دارد در افراد مختلف، متفاوت باشد و بیش شامل موارد ذیل است:

عطسه
گلو درد
سرفه نمودن
آبریزش بینی
تب درجه پایین
احساس ناخوشایندی (ضعف)
درد خفیف بدن یا سردرد خفیف
در این شرایط ترشحات بینی امکان دارد شدیدتر شود و به رنگ زرد یا سبز تغییر رنگ دهد زیرا سرماخوردگی روندی میباشد که میبایست دوره خودش را طی بکند. این علائم، نشان دهنده عفونت باکتریایی نیستند.

گلو درد

امکان دارد هنگام خنک شدن هوا احساس خراش یا درد در گلو خود داشته باشید که منجر به گلودرد میشود. گلودرد (فارنژیت) درد، خراشیدن یا سوزش گلو میباشد که اغلب هنگام بلعیدن بدتر میشود. شایع ترین علت گلودرد ۱ عفونت ویروسی همچون سرماخوردگی یا آنفولانزا میباشد. گلو درد ناشی از ویروس به خودی خود برطرف میشود.

گلو استرپ (عفونت استرپتوکوکی) که کمتر بروز میکند از باکتری ناشی میشود و برای جلوگیری از عوارض نیاز به درمان با آنتی بیوتیک ها دارد. سایر دلایل کمتر شایع گلو درد امکان دارد نیاز به درمان پیچیده تری داشته باشند.

عفونت حاد گوش

عفونت گوش در اثر التهاب یا ویروس در گوش میانی درست کردن میشود و در فصول پاییز نسبت به سایر فصول بیش رخ میدهد. این بیماری هم چنین می تواند ناشی از بیماری های دیگر همچون آلرژی، سرماخوردگی و آنفولانزا باشد. عفونت گوش در کودکان شایع تر میباشد.

برونشیت حاد

برونشیت حاد، التهاب لوله های برونشی میباشد که هوا را به داخل ریه ها منتقل می کنند. این بیماری معمولاً در اثر ویروس و اغلب پس از سرماخوردگی، گلودرد یا آنفولانزا درست کردن میشود. مبتلایان به برونشیت غالباً سرفه های همراه با خلط غلیظی دارند. برونشیت امکان دارد حاد یا مزمن باشد. برونشیت حاد، التهاب موقتی در مجاری تنفسی میباشد و سبب سرفه و خلط شده و احتمال دارد تا ۳ هفته طول بکشد.

برونشیت حاد می تواند در هر سنی رخ دهد، ولی بیش در کودکان ذیل ۵ سال اتفاق میفتد. برونشیت مزمن، ۱ بیماری جدی تر میباشد و بیش همراه با سوزش مداوم یا التهاب پوشش لوله های برونشی رخ میدهد و اغلب به دلیل استعمال سیگار بروز میکند.

آرتروز

آرتروز التهاب مفاصل میباشد که با زیاد شدن سن بدتر میشود. آرتروز (Arthritis) همان ورم و حساسیت ۱ یا چند مفصل میباشد. علائم اصلی آرتروز درد مفصلی و خشک شدن آن ها میباشد که معمولاً با زیاد شدن سن فرد بدتر شده و شدت میگیرد. شایع ترین انواع آرتروز شامل استئوآرتریت و آرتریت روماتوئید میشود. کریستال های اسید اوریک می توانند سبب ابتلا فرد به نقرس شوند.

علاوه بر این عفونت ها یا بیماری های زمینه ای همچون پسوریازیس یا لوپوس می تواند سبب درست کردن انواع دیگری از آرتروز شود. بسته به نوع آرتروز، درمان فرد متفاوت خواهد بود. البته هدف اصلی از درمان آرتروز کاهش علائم و بهبود کیفیت زندگی فرد مبتلا میباشد.

 

بیماری های فصل پاییز

بیماری های فصل پاییز

سینوزیت

سینوزیت در اثر التهاب سینوس ها درست کردن میشود. سینوزیت در هوای سرد شایع تر میباشد، به این دلیل که شایع ترین علل سینوزیت یعنی آلرژی، سرماخوردگی و آنفولانزا در این فصول بیش رخ می بدهند. هوای سرد سبب کاهش درد ناشی از سردردهای سینوسی میشود.

سینوزیت بیماری حاد یا مزمنی میباشد که می تواند در اثر ویروس ها، باکتری ها، قارچ ها، آلرژی ها یا حتی ۱ واکنش خود ایمنی درست کردن شود. درد در سوراخ های بینی می تواند نشانه ای از سینوزیت باشد. پزشکان اغلب از سینوزیت به عنوان رینوزینوزیت یاد می کنند زیرا التهاب سینوس ها تقریباً همیشه با التهاب بینی معروف به رینیت رخ میدهد. این شرایط می تواند هم در بزرگسالان و هم در کودکان تأثیر بگذارد.

 

مطالب مرتبط:

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *